Cardano, wat is dat nou eigenlijk. Kort samengevat is Cardano een crypto currency netwerk en een open source project met als doel een openbaar blockchain platform te runnen voor slimme contracten. Ook heeft Cardano een eigen cryptomunt genaamd Ada.

Wat is Cardano

Cardano kun je omschrijven als een proof of stake blockchain platform. Een project dat is opgestart in 2015. Dit is het eerste project dat wordt gebaseerd op een peer reviewed onderzoek. Cardano maakt gebruik van evidence- based methodes. Tevens combineert Cardano de beste technologieën om een veiligheid en duurzaamheid te kunnen bieden aan gedecentraliseerde applicaties, samenlevingen en systemen die niet te evenaren is.

Het team van Cardano is een groot team van ingenieurs welke er voor willen zorgen dat  Cardano een ondersteunende kracht kan bieden voor een positieve vooruitgang. Het netwerk van Cardano is opgericht door Charles Hoskinson en bij de oprichting werd de nadruk gelegd op privacy, theoretische nauwkeurigheid en schaalbaarheid.

Bekijk hier de actuele Cardano koers

Waarom Cardano

Hoewel Cardano een smart contract platform is evenals Ethereum kent Cardano een exceptionele aanpak. Wat Cardano namelijk doet is via een nog niet eerder gebruikte gelaagde structuur geavanceerde mogelijkheden op het gebied van crypto currencies te bieden. Deze gelaagde structuur zorgt ervoor dat de transacties beter en sneller zijn maar daarnaast ook nog op elk niveau schaalbaar en flexibel zijn. De oprichters van Cardano zien het als hun missie om nieuwe verbeteringen door te voeren in de blockchain technologie. Met evenwicht tussen de behoefte van de gebruikers en de wensen van de toezichthouders te creëren zodat je van beide werelden alleen de beste mogelijkheden in de blockchain gemeenschap krijgt. Ook wenst het team achter het Cardano project te realiseren dat er een grotere financiële inclusie is en ze vrije toegang voor alle financiële dienstverleners.

Geschiedenis Cardano

De oprichters van Cardano zijn Charles Hoskinson en Jeremy Wood. Beiden hebben in het verleden bij Ethereum ervaring opgedaan en tevens zijn ze de oprichters van Input Output Hong Kong (IOHK). De IOHK ontleedt zich eigenlijk in 2 delen namelijk, de technische kant die op basis van wetenschappelijke theorieën de bruikbare systemen bouwt, en de wetenschappelijke kant die de basis van de crypto currencies bestudeert. Op 29 september 2017 ging het gedecentraliseerde platform Cardano van start.

En al hoewel ze lange tijd na Bitcoin en Ethereum van start gingen is er al wel te zien dat ze in de korte tijd dat ze bestaan zich qua marktkapitalisatie wel degelijk kunnen meten met de belangrijkste crypto currencies. Als blockchain platform ontstaan uit een wetenschappelijke filosofie is Cardano een van de eerste blockchain platforms die dit zo heeft aangepakt.

Verder is er ook nog de Cardano Foundation wat een non profit organisatie is die ook achter dit blockchain project zit. Het Cardano platform heeft al wat mooie mijlpalen bereikt zoals een notering aan Huobi wat in China het grootste handelsplatform voor crypto currencies is. Ook heeft Binance ADA handelsparen opgenomen waar het platform een nog groter zichtbaarheid kreeg.

ADA Token

Ada is een crypto currency vernoemd naar de 19e eeuwse wiskundige Ada Lovelace en is uitgebracht op het Cardano Blockchain. Met ADA kan elke gebruiker wereldwijd zonder een derde partij veilig waarde uitwisselen. Op de Cardano Blockchain wordt elke transactie permanent, transparant en veilig vastgelegd. Ook op het Cardano netwerk is er een aandeel voor elke ADA houder.

Tevens kan ADA ingezet worden om beloningen te verdienen, om deel te nemen aan het runnen van het netwerk of toegezegd worden aan een pool om de kans op beloningen voor die pool te vergroten. Op termijn zal de ADA ook bruikbaar zijn voor applicaties en diensten op het Cardano platform.

Veiligheid Cardano

Cardano maakt gebruik van crypto grafische codering die cyberaanvallen afweert die de deugdzaamheid van de blockchain zou kunnen benadelen en data van gebruikers bloot zou kunnen leggen. Ook zorgt de crypto grafische codering ervoor dat de blockchain niet kan beschadigen. Daarnaast is er een extra beveiliging omdat de lagen van de smart contracts en de lagen van de ADA tokens van elkaar gescheiden zijn.

Wallets

Zodra je met crypto currency wil gaan werken of ze überhaupt al wil gaan aanschaffen heb je iets nodig waar je deze veilig kunt bewaren. Hier komen we op het punt van de wallets. Een wallet is een hardware of software tool die je kunt gebruiken om verschillende crypto currencies op te slaan. Voor de ADA kan je 1 van de volgende wallets gebruiken: Daedalus Wallet, Yoroi The Cardano Wallet, Ledger, Coinswitch, Guarda, Infinito, Atomic Cardano Wallet en Adalite.

Hoe kom je aan ADA

Zodra je een wallet hebt uitgekozen is het tijd om de cryptomunt aan te schaffen. Dit kan via verschillende exchanges. Het is aan jou om uit te zoeken welke het beste bij je past. ADA kan je onder andere aanschaffen op de volgende exchanges: Binance, Bitvavo, Bitcoin Meester, LiteBit en Kraken Exchange.

Conclusie

Een van de meest interessante projecten die is uitgekomen, is Cardano. Net als Ethereum is Cardano een slim contract platform, maar Cardano biedt schaalbaarheid en beveiliging door middel van gelaagde architectuur. Cardano is één van de eerste blockchain platforms die is ontstaan uit een wetenschappelijke filosofie. Qua veiligheid maakt Cardano gebruik van cryptografische codering plus vanwege de gescheiden lagen van de smart contracts en de ADA tokens wordt er extra beveiliging geboden. De ADA is de eigen crypto currency van Cardano.

“meta” Cardano met als eigen cryptomunt de ADA is een nieuw project met een slim contract platform maar dan met schaalbaarheid en beveiliging door middel van gelaagde architectuur.

Klik hier als je graag Cardano wilt kopen

 

Vergelijkbare berichten