Cryptocurrency kopen

Al een aantal jaren is het mogelijk om digitaal geld, cryptocurrency te kopen of ermee te betalen. Op steeds meer populaire websites staat een digitale betalingsmogelijkheid vermeld. Cryptocurrency is het geld van de toekomst, dat wordt bestempeld als betrouwbaar en veilig dankzij de blockchain-technologie.

Cryptocurrency kopen

Het is bijna naïef om klakkeloos aan te nemen dat iets online kopen altijd betrouwbaar en veilig is. En als het gaat om je eigen geld dat je wilt investeren, is het een must je te verdiepen in het proces van crypto kopen. Voor een beginneling op dit gebied kan dit proces tijdrovend en ingewikkeld zijn. Cryptocurrency, ook wel cryptogeld of cryptovaluta genoemd, is de verzamelnaam voor digitale munten, zoals de Bitcoin. Je kunt uit meerdere digitale coins kiezen, die wellicht minder bekend zijn. De vraag is dan welke crypto te kopen. Dat is in principe aan jezelf, een keus die alleen jij kunt maken.

Hieronder tref je een aantal betrouwbare brokers aan waar je cryptomunten kunt kopen. Bij sommige brokers is het mogelijk om via iDeal crypto te kopen.

  1. Bitvavo
  2. Bitcoin Meester
  3. Litebit
  4. Coinbase
  5. Etoro

Wil je graag met Paypal Bitcoin of één van de andere cryptomunten kopen dan kun je dit doen via Etoro. Etoro is vrijwel één van de weinige brokers waar je via Paypal Bitcoins kunt kopen.

Het belangrijkste bij die keuze is dat je eerst wat onderzoek doet naar de verschillende coins en dat je jezelf de vraag stelt hoeveel risico je wilt nemen bij cryptocurrency kopen. Als je op veilig wilt spelen als beginneling, is het kopen van Bitcoins een goede zet. Dit is de bekendste valuta binnen de cryptocurrency en heeft zich bewezen als een stabiele investering.

Je kunt ook je geld spreiden en inzetten op verschillende munten. Kleinere munten, zoals Altcoins, zijn minder bekend, maar hebben wel al laten zien een waardevolle investering te kunnen zijn. Ga hierbij niet teveel af op wat anderen doen en zeggen over een bepaalde munt.

De tactiek ‘pump & dump’ wordt nog weleens gebruikt: een bepaalde munt wordt flink aangeprezen, in de hoop dat mensen het massaal gaan aankopen. Vervolgens wordt dezelfde munt verkocht tegen een hoge prijs.

Het principe Fear Of Missing Out komt dan ook op de hoek kijken. Mensen trappen in het verkooppraatje (het is niet meer dan dat) over de voordelen van die munt en willen het mogelijke rendement hierop niet mislopen. Wees alert en trap er niet in.

Hou je ogen open

Zoals bij elke aankoop van elk product op het internet kan crypto kopen riskant zijn. Er zijn zogenaamde scamcoins in omloop. Een scamcoin is zoiets als een valse munt; het heeft geen waarde. Vaak zijn deze munten digitaal niet te onderscheiden van de echte coins. De websites die de valsheden verkopen, zien er meestal gelikt uit en adverteren met allerlei stunt kortingen, in de hoop dat een eventuele koper snel toehapt.

Of je nu voor het eerst begint met cryptocurrency kopen of je bent al wat meer ervaren, iedereen kan hiermee de mist ingaan. Een voorbereidend onderzoek blijft nodig, maar geeft nooit de garantie dat je de juiste keuze maakt. Je kunt de hulp inroepen van familie of vrienden die misschien wel tips voor je hebben bij de aankoop van crypto. En waarom zouden je naasten je expres het riet insturen? Dat doen ze natuurlijk niet met opzet, maar enkel afgaan op hun verhaal is niet verstandig. Daarnaast eigen onderzoek doen in crypto kopen blijft nodig.

Tijd voor handel

Als je eenmaal een keus hebt gemaakt en crypto hebt gekocht, kan je ermee naar de beurs gaan, om zo te zeggen. Bitvavo is een online-platform, waar gehandeld kan worden in allerlei cryptocurrency. Sinds 2017 wordt Bitvavo gezien als de beste en goedkoopste crypto exchange in Nederland.

Op Bitvavo kan je niet alleen handelen en verkopen, maar ook de cryptocurrency kopen. Het is een eenvoudige website die stap voor stap laat zien hoe je je kunt registreren en verder aan de slag kunt. Als het gaat over betrouwbare websites, zijn de betalingsmogelijkheden vaak een herkenbare kenmerk. Op Bitvavo zijn die mogelijkheden aanwezig. Niet alleen het bekende iDeal, maar ook de meer internationale betaalwijzen, zoals Paypal en Visa, staan erbij.

Blijf trouw aan jezelf

Je kunt het gevoel hebben alsof je je op glad ijs bevindt, als je begint met crypto kopen. Je online oriënteren op dat gebied is in de basis het belangrijkste wat je moet doen, voordat je begint. Vervolgens doe je een klein onderzoekje over welke currency je wilt kopen, het gevestigde Bitcoin of de wat kleinere, minder bekende munten.

Navraag doen bij mensen in je omgeving met de nodige ervaring is een mooie aanvulling, maar moet geen graadmeter zijn. Het is voor iedereen even riskant, want er is geen garantie dat het kopen van crypto positief afloopt. Houd geldzaken en vrienden beter gescheiden; daar komt ellende van. Richt je op je eigen onderzoek en volg je gevoel.