Bitcoin Cash live koers. Actuele prijs is €230.51.

Bitcoin Cash live koers. Actuele prijs is €230.51.


Bekijk de Bitcoin Cash live koers. De actuele Bitcoin Cash prijs is momenteel €230.51 met een totale marktwaarde van €4.50 B.


Koop hier Bitcoin Cash

Bitcoin Cash live koers

De opkomst van Bitcoin sinds 2008 heeft voor een stormachtige ontwikkeling van de cryptocurrency markt gezorgd. De marketcap (waarde van alle digitale munteenheden bij elkaar) is de afgelopen jaren gigantisch gestegen. Dat is in de eerste plaats te danken aan Bitcoin. Zonder deze innovatieve digitale munteenheid waren alle zogeheten altcoins ook niet ontwikkeld. Na de lancering van Bitcoin zijn in de afgelopen jaren gigantisch veel altcoins in het leven geroepen.

De ontwikkelaars van deze altcoins denken dat zij een beter product neer kunnen zetten dan de degelijke Bitcoin. Op zich is dat geen onlogische gedachte; Bitcoin heeft enkele (zwaarwegende) nadelen. Om een voorbeeld te geven; het doen van een Bitcoin transactie kan erg veel tijd in beslag nemen. De pientere ontwikkelaars hebben daarop ingesprongen en daardoor zijn er veel altcoins op de markt gekomen.

Maar, niet alleen op die manier zijn er altcoins op de markt gekomen. Soms vindt er een zogenaamde fork plaats. In het geval van Bitcoin is dat gebeurd; Bitcoin Cash was hier de uitkomst van.

Na enkele jaren waren meerdere personen van mening dat Bitcoin niet het meest ideale product is. In dat geval kan, een hele grote groep personen, ervoor kiezen om een digitale munteenheid te splitsen in meerdere delen. Uiteraard kan dit niet als er 20 mensen van mening zijn dat dit noodzakelijk is. Een fork kan pas plaats vinden als er écht heel veel mensen achter staan. Een fork betekent in feite dat er een nieuwe munteenheid ontstaat.

Voordelen Bitcoin Cash

Uiteraard kiest men er niet zomaar voor om een fork plaats te laten vinden. In het geval van Bitcoin Cash had dit alles te maken met de blockgrootte van Bitcoin. Binnen de blockchain technologie wordt gewerkt met zogeheten blokken. Bij Bitcoin heeft een dergelijk blok een formaat van 1 MB. Verschillende ontwikkelaars en miners waren van mening dat dit de schaalbaarheid van Bitcoin niet ten goede komt.

Als reactie op het huidige blokformaat van Bitcoin, is Bitcoin Cash ontwikkeld. Deze digitale munteenheid heeft een blokformaat van 8 MB. Het grote voordeel hiervan is dat er veel meer transacties uitgevoerd kunnen worden. Dat heeft tot gevolg dat de transacties ook sneller uitgevoerd kunnen worden. De rij van wachtende transacties wordt tenslotte steeds korter, naarmate de transacties sneller afgehandeld worden.

We kunnen daardoor Bitcoin Cash zien als een opvolger van Bitcoin. Het is echter maar de vraag of Bitcoin Cash ooit zo populair gaat worden als Bitcoin. Het grootste voordeel van Bitcoin is simpel; de naamsbekendheid. In kranten wordt veelal gesproken over ‘Bitcoin’, terwijl men in dat geval de hele cryptocurrency markt bedoeld. Bitcoin heeft daardoor een gigantische naamsbekendheid en daarmee ook een grote voorsprong op de altcoins, waaronder Bitcoin Cash.

De koers van Bitcoin Cash is overigens wel flink gegroeid in de afgelopen periode. Pas op 1 augustus 2017 heeft de fork plaats gevonden en sindsdien volgt Bitcoin Cash een eigen koers. Deze koers is flink stijgende, ondanks dat er af en toe ook een flinke dip volgt. Dat heeft puur met de volatiliteit van de markt te maken.

Bitcoin Cash Live Koers

 • bitcoin-cash
  Bitcoin Cash (BCH)
 • Live prijs
  €230.51
 • 24 uur%
  2.15%
 • Volume
  €230.87 M
 • Beschikbaar aanbod
  19.52 M BCH
 • Rang
  16

Bitcoin Cash omrekenen naar euro

Historische Gegevens

Datum Prijs Volume Marktkapitalisatie

Technische Analyse

No technical data available for this coin

Twitter Nieuws Feed