Bitcoin live koers. Actuele prijs is €9,198.82.

Kopen verkopen Bitcoin

Bekijk de Bitcoin live koers. De actuele prijs is €9,198.82 met een marktwaarde van €170,046,071,426.56. De prijs is 0.39% omhoog afgelopen 24 uur. Wil je graag Bitcoin kopen dan kun je dat hier doen.


 • bitcoin
  Bitcoin (BTC)
 • Live prijs
  €9,198.82
 • 24 uur%
  0.39%
 • Marktkapitalisatie
  €170,046,071,426.56
 • Volume
  €17,277,762,164.09
 • Rang
  1Diagram laden ...

Meer Info

Bitcoin live koers


De bitcoin is de allerbekendste crypto munt met de hoogste waarde. Bekijk de bitcoin live koers en zie exact met hoeveel deze in waarde is toegenomen of is afgenomen. In 2008 zette een anoniem persoon de bankenwereld redelijk op zijn kop. In 2008 was de welbekende wereldwijde crisis net als een bom in gebarsten. Veel mensen zaten aan de grond wat betreft hun financiën. Hoe deze crisis tot stand was gekomen?

Veel mensen wijzen hiervoor naar het huidige bankenstelsel, waarbij de overheid én de banken veel te veel invloed hebben. Een anoniem persoon vond dat ook en hij/zij lanceerde in 2008 een digitaal document. In dit digitale document werd de blockchain technologie en de bitcoin tot in detail omschreven. Het bleek een weergaloos revolutionair document te zijn.

De blockchain technologie is een technologie waarmee het mogelijk is om anoniem, snel en veilig betalingen uit te voeren. Dat komt puur doordat het niet meer noodzakelijk is om een bank of andere derde partij bij een transactie te betrekken.

Bij de blockchain technologie gaat een dergelijke transactie in de vorm van een digitale munteenheid. In de meeste gevallen betreft dit momenteel de bitcoin. Sinds de opkomst in 2008 is dit de meest gebruikte, populairste en ook meest waardevolle digitale munt.

Weerstand

De bitcoin is het grootste gevaar voor de huidige valuta, zoals de euro en de dollar. De koersen van deze munten zijn simpelweg stabiel te houden. Het enige vereiste hiervoor is een overheid. Elk land heeft een overheid, waardoor elke valuta stabiel gehouden kan worden. Dat is een onwenselijke situatie, omdat dit ook wel eens gruwelijk mis kan gaan.

Bij de bitcoin zit dat compleet anders. De koers hiervan wordt door vraag en aanbod bepaald. Dat heeft echter wel tot gevolg dat de koers erg volatiel kan zijn. Wat wil dat zeggen? De koers kan de ene dag met 120% stijgen, maar de volgende dag ook weer met 200% dalen. Dit betekent dat je vermogen in bitcoins de ene dag veel meer waard kan zijn dan op de volgende dag. Bij de reguliere valuta, zoals de euro en dollar, is dat in veel mindere mate aanwezig. Dat komt echter puur doordat de koersen kunstmatig in stand worden gehouden.

De verwachting is dat de bitcoin in de komende jaren nog véél groter, belangrijker en waardevoller gaat worden. Gaat bitcoin ooit de vaste munteenheid worden? Dat is lastig om te zeggen. bitcoin heeft namelijk ook enkele nadelen, terwijl er ondertussen vele altcoins op de markt zijn gekomen die veel minder nadelen hebben. Deze nadelen hebben onder andere betrekking op de transactiesnelheid en de schaalbaarheid.

Revolutionair

Als we de bitcoin samen willen vatten, kunnen we dit het beste doen als: een revolutionaire digitale munteenheid die de bekrompen en ouderwetse valuta’s flink wakker geschud heeft. Steeds meer nieuwsberichten duiken op waaruit blijkt dat de banken gigantisch bang zijn voor hun huidige positie. Als de bitcoin (of een andere cryptocurrency) het vaste betaalmiddel gaat worden, zijn de banken namelijk niet meer nodig. Elke transactie kan via de blockchain technologie (of aanverwante technologie) en bijbehorende cryptocurrency voltooid worden.

Het is goed mogelijk dat we binnen een xx aantal jaar alleen nog maar met bitcoins kunnen betalen. Dat zou voor een veilige, snelle en anonieme vorm van transacties zorgen!

Geschiedenis

Datum Prijs Volume Marktkapitalisatie

Twitter Nieuws Feed

.@Namecheap has been accepting #bitcoin since 2013. Now the domain registrar has added support for payments via @BTCPayServer, after using BitPay for seven years.

@n1ckchong reports

https://www.btctimes.com/news/namecheap-now-accepts-bitcoin-via-btcpay

.@Ledger Live users now enjoy increased control over their transactional privacy, thanks to the introduction of coin selection for the #Bitcoin wallet client.

@williamheasman reports

https://www.btctimes.com/news/ledger-live-boosts-bitcoin-privacy-controls-through-coin-selection

.@krakenfx is the first crypto exchange to receive approval to launch a bank in the U.S.

@n1ckchong reports

https://www.btctimes.com/news/kraken-exchange-to-become-a-us-bank

Bakkt’s #Bitcoin futures recorded a new all-time high yesterday, reaching over $200 million in trading volume.

@williamheasman reports

https://www.btctimes.com/news/bakkt-bitcoin-futures-volume-breaks-all-time-high

OPINION: With its significant increase in #Bitcoin transaction volume, Africa is Bitcoin’s opportunity of the century, says @Obi Nwosu.

https://www.btctimes.com/news/africa's-bitcoin-lions-get-ready-to-roar

Load More...

Geef uw Review