Dogecoin live koers. Actuele prijs is €0.0593.

Dogecoin live koers. Actuele prijs is €0.0593.


Bekijk de Dogecoin live koers. De actuele Dogecoin prijs is momenteel €0.0593 met een totale marktwaarde van €8.37 B.


Koop hier Dogecoin

Dogecoin

Dogecoin is een cryptocurrency die oorspronkelijk werd gemaakt als een grap, maar al snel uitgroeide tot een populaire en waardevolle digitale valuta. Het werd in 2013 gecreëerd door software-ingenieurs Billy Markus en Jackson Palmer en is gebaseerd op de Litecoin blockchain.

Dogecoin is ontworpen om snel en goedkoop transacties uit te voeren en wordt vaak gebruikt voor kleine betalingen en fooien op sociale media platforms zoals Reddit en Twitter. Het heeft een unieke en herkenbare branding, met het iconische Doge-meme die het symbool van de munt is geworden.

Hoewel Dogecoin in eerste instantie als een grap werd beschouwd, heeft het in de loop der jaren een trouwe gemeenschap van supporters opgebouwd en heeft het zijn waarde sterk zien stijgen. Het is ook populair geworden onder beroemdheden en heeft in 2021 een enorme stijging in waarde gekend na een aantal tweets van Elon Musk, de CEO van Tesla.

Net als andere cryptocurrencies wordt Dogecoin gedecentraliseerd beheerd en beveiligd door middel van cryptografie. Dit betekent dat er geen centrale autoriteit is die de munt controleert en dat transacties en het beheer van de munt worden geregeld door een netwerk van gebruikers en computers over de hele wereld.

Dogecoin koers

Dogecoin is een zeer volatiele cryptocurrency vanwege een aantal factoren. Ten eerste is de markt voor cryptocurrencies over het algemeen nog relatief nieuw en onvoorspelbaar, wat betekent dat de prijzen van digitale valuta's sterk kunnen fluctueren op korte termijn.

Ten tweede heeft Dogecoin, zoals eerder vermeld, zijn populariteit te danken aan sociale media en beroemdheden, zoals Elon Musk, die tweets over Dogecoin plaatst. Dit heeft geleid tot grote schommelingen in de prijs van de munt, afhankelijk van de mate van interesse en enthousiasme van de markt.

Daarnaast zijn cryptocurrencies zoals Dogecoin vaak vatbaar voor marktsentiment en geruchten, die de prijzen kunnen beïnvloeden. Bijvoorbeeld, als er negatief nieuws of geruchten zijn over de crypto-markt als geheel, kan dit leiden tot paniekverkopen en dalende prijzen.

Dogecoin Live Koers

 • dogecoin
  Dogecoin (DOGE)
 • Live prijs
  €0.0593
 • 24 uur%
  1.43%
 • Volume
  €197.21 M
 • Beschikbaar aanbod
  141.23 B DOGE
 • Rang
  10

Dogecoin omrekenen naar euro

Historische Gegevens

Datum Prijs Volume Marktkapitalisatie

Technische Analyse

No technical data available for this coin

Twitter Nieuws Feed