Monero koers

Ben je een beetje op de hoogte van cryptocurrencies dan is deze naam vast geen onbekende; Monero. Deze valuta gaat al enige tijd mee en is bezig om steeds groter te worden. Het doel is om een verbeterd systeem neer te zetten waarbij anonimiteit erg hoog in het vaandel staat. Omdat dit het uitgangspunt is, heeft deze currency een aantal unieke features die het interessant maken om deze cryptomunt in de gaten te houden.

>>>Bekijk hier de actuele Monero koers>>>

Voordelen van Monero

De currency Monero is uniek omdat het een gooi doet op het idee dat alles steeds transparanter moet zijn. Een tegenreactie is dat men steeds meer waarde hecht aan privacy en anonimiteit. Dit is dan ook het uitgangspunt van deze valuta, je bent zelf de enige eigenaar over jouw gegevens. Wat als een vorm van bescherming gezien wordt. Dit zorgt voor een aantal voordelen die andere cryptocurrencies niet hebben. Deze zullen in deze tekst kort toegelicht worden.

Anonimiteit in machtigingen

Monero zorgt ervoor dat er geen openbare transacties terug te vinden zijn. Dit kan doordat deze valuta zonder machtigingen werkt en dat alle transacties alleen na te vertellen zijn door de afzender. Dit is dus de ultieme manier om langs de autoriteit heen te gaan en de waarde privacy tot een hoger level te tillen.

Omzeilen van schaalbaarheid

De schaalbaarheid van een crypto valuta betekent kort gezegd dat de mate waarin een netwerk kan groeien afhangt van het aantal gebruikers. Deze regel geldt voor de meeste cryptovaluta en hun blokken met data zullen dus pas groter worden als de gebruikers het toelaten. Bij Monero is het zo dat zij een gemiddeld groot blok pakken van de hoeveelheid data, lopen deze blokken over dan wordt de beloning minder. Wat handig is om gebruikers te ontmoedigen om transacties uit te gaan voeren.

Conclusie

Kortom, Monero is de cryptocurrency die je wil gebruiken om ongezien transacties te doen. Je hebt de volledige controle over je transacties en niemand kan herleiden dat jij het hebt gedaan. Daarnaast wordt bij Monero een andere manier van schaalbaarheid gebruikt, in de vorm van belonen en straffen.

Vergelijkbare berichten