IOTA is een wat nieuwere cryptocurrency die op de markt is gekomen. Wat deze digitale valuta zo bijzonder maakt is dat hij heel erg verschilt van verschillende grote crypto eenheden. Zij gebruiken een nieuwe manier, ‘de Tangle’, om transacties gratis te verwerken. Wat betekent dat jij, als je een transactie wil doen, eerst twee andere transacties moet goedkeuren. Op deze manier worden alle transacties snel verwerkt en is er geen tussenpersoon nodig. Grote bedrijven zien hier het nut wel van in en gebruiken het om data te verhandelen, waardoor hij in koers natuurlijk weer steeg.

Redenen om te investeren in IOTA

In de inleiding heb je kort gelezen wat IOTA inhoudt en waarom zij een unieke soort cryptomunt zijn. Doordat de IOTA koers van deze valuta aan het stijgen is, kan het handig zijn om hier in te gaan investeren. Maar waarom zou je dat doen? Hieronder volgen de redenen waarom investeren in IOTA een goed idee is.

>>>Wil je graag IOTA kopen dan kan dit bij Bitvavo>>>

Betere transactiesnelheid

Doordat IOTA dus een andere manier heeft gevonden om transacties te laten plaatsvinden. Omdat je er dus niets tussen zit en de transacties via jou en andere gebruikers gaat, is de snelheid hiervan een stuk beter. Wat voor handelaren erg interessant kan zijn omdat de bevestigingstijd zo ook een stuk sneller is.

Kleinere betalingen worden praktisch

Een andere reden om voor IOTA te gaan is omdat deze cryptocurrency goedkoop is voor kleinere betalingen. Dit omdat er lage of geen transactiekosten zijn, ook dit komt doordat de tussenpersoon weggelaten wordt. Op deze manier is het minder moeilijk kleine betaling bedragen bij te houden, wat voor veel gebruikers erg gunstig is.

Hoe meer gebruikers, hoe makkelijker IOTA werkt

Ook deze reden is eigenlijk weer terug te leiden naar het hele verhaal over de snelheid waarmee IOTA werkt. De tijd om een transactie te regelen is erg snel en dit wordt alleen maar sneller. Deze snelheid zal nog meer verbeteren naarmate het aantal transacties groeit. Willen deze groeien, dan zal het aantal gebruikers ook toe moeten nemen.

Vergelijkbare berichten