IOTA live koers. Actuele prijs is €1.166.

 

Kopen verkopen Iota

Bekijk de IOTA live koers euro. De actuele IOTA prijs is momenteel €1.166 met een totale marktwaarde van €3,278,174,754.66. De prijs van IOTA is 1.88% omhoog veranderd de afgelopen 24 uur.


 • iota
  IOTA (MIOTA)
 • Live prijs
  €1.166
 • 24 uur%
  1.88%
 • Marktkapitalisatie
  €3,278,174,754.66
 • Volume
  €89,351,173.26
 • Rang
  49Loading Data
Please wait, we are loading chart data

Meer Info

IOTA live koers

IOTA

De blockchain technologie heeft in 2008 zijn intrede gedaan in de wereld. Op dat moment had niemand in kunnen schatten dat nu, ongeveer 10 jaar later, veel mensen in de ban zijn van deze technologie. Dat komt net name door de bijbehorende cryptocurrencies. Deze digitale munteenheden hebben een bepaalde koers en die koers kan erg fluctueren. Het is daardoor voor veel particulieren en beleggers een ideale mogelijkheid om geld te verdienen.

Maar, dat is niet het enige. Dankzij de blockchain technologie en bijbehorende cryptocurrencies kunnen een hoop kwesties in het leven opgelost worden. Wat te denken van de immense macht die de overheid en banken tegenwoordig hebben? Dankzij de blockchain technologie kan dit probleem opgelost worden.

Veel nieuwe projecten maken gebruik van de blockchain technologie. Maar, niet alle projectteams kiezen hiervoor. IOTA is hier het levende voorbeeld van. IOTA, en de bijbehorende digitale munt MIOTA, maakt gebruik van een geheel ander product.

Wat is IOTA?

IOTA is een digitaal systeem, met bijbehorende digitale munt, dat gebruik maakt van het Tanglew systeem. Dit Tangle systeem gaat samen met het IoT ecosysteem. IoT is de afkorting voor ‘Internet of Things’. Deze nieuwe technologieën kunnen baanbrekend worden in de nabije toekomst. De werking van IoT is het beste toe te lichten met een voorbeeld:

Je rijdt schade met je auto. Dankzij een data-feed in je auto wordt deze schade direct doorgegeven aan je verzekeraar. Met behulp van de blockchain technologie betaalt de verzekeraar direct het bedrag aan je garage uit. Jij kan met je auto langs de garage en je auto wordt gemaakt. Dankzij deze gang van zaken is het nagenoeg onmogelijk om te frauderen. Bovendien wordt alles veel sneller afgerond, waardoor jij weer snel met je nieuwe auto op de weg zit.

Een ander voorbeeld is je voorraadkast. Je voorraadkast kan signaleren wanneer een bepaald product bijna op is. Vervolgens zorgt je voorraadkast er direct voor dat dit bepaalde product weer besteld wordt.

Dergelijke voorbeelden klinken heel simpel, maar kunnen een gigantische invloed op de gehele samenleving hebben. IOTA richt zich daar ook op en doet dit met behulp van het Tangle protocol. De exacte werking van de Tangle protocol is voor een leek niet te begrijpen. Het komt er in ieder geval op neer dat dit een verbeterde versie van de blockchain is. Bij de Tangle is er sprake van een decentraal, oneindig schaalbaar netwerk. Op dit netwerk kunnen transacties razendsnel en compleet veilig uitgevoerd worden. De transacties worden door verschillende computers bekeken en bevestigd.

IOTA koers

De koers van IOTA is in de afgelopen periode erg volatiel gebleken. Het toekomstperspectief van IOTA ziet er echter goed uit, mede doordat ze gebruik maken van een compleet andere technologie. Indien de ontwikkelaars in de komende maanden tastbare resultaten kunnen laten zien, kan IOTA een flinke stap omhoog maken. Hier kan echter niemand zekerheid voor geven; investeer dus niet je gehele vermogen in deze digitale munt. Ga voorzichtig om met het handelen in digitale munteenheden!

Geschiedenis

Datum Prijs Volume Marktkapitalisatie

Twitter Nieuws Feed

Geef uw Review