Ethereum live koers. Actuele prijs is €1,348.92.

Kopen verkopen Ethereum

Bekijk de Ethereum live koers euro. De actuele Ethereum prijs is momenteel €1,348.92 met een totale marktwaarde van €154,944,115,632.76. De prijs van Ethereum is -0.13% omlaag veranderd de afgelopen 24 uur.


 • ethereum
  Ethereum (ETH)
 • Live prijs
  €1,348.92
 • 24 uur%
  -0.13%
 • Marktkapitalisatie
  €154,944,115,632.76
 • Volume
  €29,941,320,143.18
 • Rang
  2Diagram laden ...

Meer Info

Ethereum live koers

In 2008 werd de Bitcoin gelanceerd door een digitaal document van een anoniem internetpersoon. De Bitcoin was een revolutionaire uitvinding. Dankzij een cryptocurrency, in samenwerking met de blockchain technologie, is het mogelijk om een transactie uit te voeren zonder daarbij een bank te betrekken. Die uitvinding heeft momenteel al veel invloed op de wereld. De verwachting is echter dat deze invloed alleen maar groter gaat worden.

In de afgelopen jaren zijn er dan ook zeer veel verschillende cryptocurrencies op de markt gebracht. De developers van deze cryptocurrencies denken dat ze een toevoeging kunnen bieden aan de huidige financiële wereld. Eén van de grootste uitdagers van de Bitcoin is Ethereum. Al geruime tijd is Ethereum qua marktpositie de nummer 2, achter Bitcoin. Maar, wat is Ethereum precies en waarin onderscheidt het zich van Bitcoin?

Blockchain technologie

Zoals we hierboven al aangaven, maakt Bitcoin gebruik van de blockchain technologie. Dat geldt voor Ethereum ook, maar de toepassingen zijn anders ten opzichte van Bitcoin. De blockchain van Bitcoin is puur voor één toepassing ontwikkeld; het verwerken van Bitcoin transacties. Bij Ethereum is dat niet alleen het geval.

De developers van Ethereum hebben er voor gekozen om een flexibele infrastructuur te bouwen. Dit heeft tot gevolg dat Ethereum veel flexibeler is dan Bitcoin en andere cryptocurrencies. De ontwikkelaars hebben hiervoor gekozen, zodat bedrijven in de toekomst gemakkelijk hun eigen toepassingen kunnen bouwen. Uiteindelijk gaat in dat gehele systeem uiteraard Ethereum het vaste betaalmiddel worden.

Smart contracts

De wereld heeft momenteel te maken met een gigantische stroomversnelling. In grote mate is dat te danken aan de opkomst van de cryptocurrency. De kranten staan vol omtrent dit onderwerp. De verwachting is dat ook dat de cryptocurrencies, en de blockchain technologie, de rol van de banken en de overheid over gaat nemen. Ethereum heeft daarvoor ook een zeer interessante functie ontwikkeld; de zogeheten smart contracts. Een smart contract is een overeenkomst, waarbij menselijke toepassingen niet meer vereist zijn. Deze toepassing is het makkelijkste toe te lichten met een voorbeeld:

Een boer kan gewassen verbouwen, maar door een slechte oogst een bepaald deel van zijn omzet mis lopen. In de blockchain kan een contract worden ingebouwd op basis van bepaalde voorwaarden. Dit kan bijvoorbeeld zijn: de verzekeraar van een boer maakt automatisch geld over, indien de data-feed laat zien dat de boer omzet misgelopen heeft door een slechte oogst.

Door de toepassingen van smart contracts kunnen afspraken tussen bedrijven en particulieren veel beter vastgelegd en nageleefd worden. Op dit onderwerp onderscheidt Ethereum zich gigantisch ten opzichte van de concurrentie én daarmee ook ten opzichte van Bitcoin. De verwachting is dat de toepassingen van de smart contracts in de toekomst alleen maar groter gaan worden.

Ethereum koers

Over de koers van Ethereum kunnen we vrij weinig zinnigs vertellen. Niemand weet namelijk wat de koers van Ethereum gaat doen. De verwachtingen zijn echter wel positief; Ethereum is een uniek product en het team profileert zich goed. Dat heeft al geresulteerd in een tweede positie op de markt, maar er zit waarschijnlijk nog meer in het vat.

Geschiedenis

Datum Prijs Volume Marktkapitalisatie

Twitter Nieuws Feed

Long overdue, here's another EIP-1559 update 🔥 https://hackmd.io/@timbeiko/1559-updates/

It covers the client performance testing, changes to the EIP's spec, our intent of proposing it for London, the recent mining concerns, and the best write-ups on 1559 & more over the past month 😁

The Ethereum and Mina foundations are excited to announce a joint RFP to efficiently verify Pickle SNARKs on the EVM.

This will allow verifying the Mina blockchain on Ethereum (e.g. for 2-way bridges) and unlock more uses of recursive SNARKs on the EVM.

https://hackmd.io/u_2Ygx8XS5Ss1aObgOFjkA

We're holding (virtual) office hours during the week of March 1-5! The ESP team will be available for ad hoc calls to provide feedback, guidance, or just answer your questions about ESP.

Read more and find the link to request a meeting here: https://www.reddit.com/r/ethereum/comments/lnkyga/ef_ecosystem_support_program_office_hours/

My arguments on why we should go all in on statelessness, and not aim for an easier intermediate goal.
Partial statelessness or state rent is an unhappy half way house that will make UX (and Devex) worse, with few benefits.

https://dankradfeist.de/ethereum/2021/02/14/why-stateless.html

⟠ Latest Week in $ETH News

📥Hacks from @ETHGlobal MarketMake & @EthereumDenver
🪙 @mcuban: $ETH better store of value than $BTC
🥷 @paradigm CTF writeups

⏩ https://weekinethereumnews.com/week-in-ethereum-news-feb-15-2021/

🙏 thanks to @CelerNetwork for making this issue possible

Load More...

Geef uw Review