Cardano live koers. Actuele prijs is €0.0773.

Kopen verkopen Cardano

Bekijk de Cardano live koers. De actuele prijs is €0.0773 met een marktwaarde van €2,404,446,472.90. De prijs is -0.89% omlaag afgelopen 24 uur. Wil je graag Cardano kopen dan kun je dat hier doen.


 • cardano
  Cardano (ADA)
 • Live prijs
  €0.0773
 • 24 uur%
  -0.89%
 • Marktkapitalisatie
  €2,404,446,472.90
 • Volume
  €491,705,586.34
 • Rang
  12Diagram laden ...

Meer Info

Cardano live koers

Hieronder vind u de actuele live koers van Cardano.

Cardano informatie

Eén van de veelbelovende digitale munteenheden is Cardano. Na de oprichting van Bitcoin in 2008, zijn vele andere dit voorbeeld gaan volgen. Cardano is één van de zogeheten altcoins. Deze benaming is een samen voegsel van ‘Bitcoin’ en ‘alternative’. Het wil dus zeggen dat Cardano een alternatief is voor Bitcoin. Cardano is echter niet zomaar een alternatief. Het is een veelbelovende digitale munteenheid, onder andere vanwege een bijzonder onderscheidend karakter.

De digitale munteenheden hebben de vastgeroeste financiële wereld behoorlijk wakker gemaakt. De banken zijn bang voor hun posities en ook de overheden zitten met hun handen in het haar. De digitale munteenheden zijn namelijk niet te reguleren door de overheid. De koers van een digitale munteenheid is afhankelijk van gigantisch veel variabelen. De huidige valuta zijn daar absoluut het tegenovergestelde van; de huidige valuta zijn slachtoffer van het monetaire beleid. Dankzij het monetaire beleid kan de koers van een valuta kunstmatig beïnvloed worden. De digitale munteenheden werken compleet anders en zijn daarom erg interessant. Dat feit wordt nog eens versterkt als een bedrijf, inclusief ontwikkelaars, met een uniek concept komt. Bij Cardano is dat het geval!

Krachten bundelen

In 2015 is Cardano opgericht door Charles Hoskinson en Jeremy Wood. Twee zeer pientere ondernemers. Het doel van Cardano is om de krachten van verschillende digitale munteenheden te bundelen. Bij Cardano heeft dat betrekking op Bitcoin, Litecoin en Ethereum. Al deze digitale munteenheden hebben één uniek voordeel; het doel van Cardano was om deze voordelen te bundelen.

Bitcoin kenmerkt zich door een veilige opslag. Dit betekent dat de gegevens niet gehackt kunnen worden en zodoende altijd veilig bewaard kunnen worden. Litecoin heeft het voordeel van lage transactiekosten. Dat is uiteraard interessant voor een ieder. Tot slot; Ethereum kenmerkt zich door smart contracts. Met behulp van de smart contracts wordt het gemakkelijker om afspraken te maken. Daarnaast weet men zeker dat deze afspraak volledig conform de afspraak uitgevoerd worden. De gegevens zijn namelijk niet aan te passen tussentijds.

Koers

In 2015 werd de digitale munteenheid van Cardano gepubliceerd; ADA. Deze munteenheid was via een ICO te verkrijgen. Nadat in januari 2017 de ICO was geëindigd, bleef de koers lange tijd stabiel. In de tweede helft van 2017 vond er echter een gigantische koersstijging plaats. Dankzij deze koersstijging wist Cardano op te klimmen naar een plek in de top 10 van de gehele markt. Deze positie wordt bepaald aan de hand van de totale waarde van de munten.

Doordat Cardano de verschillende voordelen van andere cryptocurrencies bundelt, is het een veelbelovend project. Wij raden je dan ook absoluut aan om deze munt goed in de gaten te houden. Wees echter wel zuinig met je geld. Investeer alleen geld als je het écht kan missen. Speel niet met geld dat je eigenlijk nodig hebt. Neem bovendien niet al te grote risico’s.

De koers van Cardano is volatiel; binnen 24 uur kan ook de hele koers als een kaartenhuis in elkaar zakken. Het kan echter ook de andere kant op gaan; binnen 24 uur een gigantische stijging. Handel daarom altijd voorzichtig!

Geschiedenis

Datum Prijs Volume Marktkapitalisatie

Twitter Nieuws Feed

📣 @CardanoStiftung is sponsoring the #Wyohackathon 🐎 again this year. Register to hear topics on #Cardano, participate in the hackathon & learn more about how blockchain is progressing in America.
http://bit.ly/Wyohackathon2020

Swiss lawmakers have recently identified @Cardano as a ‘promising’ distributed ledger technology. The recognition highlights one of the results of the tireless efforts of @CardanoStiftung to shape legislation and commercial standards globally.
#cardano

https://bit.ly/3mpHeS1

Recently we have noticed an uptick in the amount of fake and unofficial #Cardano Giveaways on @YouTube again. To clarify, we are not doing any #ada giveaways! Nor will we ever ask you to send your funds to us. Please beware!

Check our statement here: https://forum.cardano.org/t/cardano-foundations-communique-on-unofficial-giveaways/35802

Are you interested in learning how #blockchain could make it easier to store & share your personal data securely🔒? Our latest blog post explores the role of blockchain in managing your digital identity in a world of signups and logins.
Read the post.
https://bit.ly/33v9ryn

On Wednesday, we'll launch the first-ever community Catalyst Fund for #Cardano. Get involved in an exciting new experiment in innovation, and let's build a platform to shape the future of Cardano together. Register for the Crowdcast today https://www.crowdcast.io/e/fofg4hrz
@Cardano

Load More...

Geef uw Review