Cardano live koers. Actuele prijs is €0.2896.

Kopen verkopen Cardano

Bekijk de Cardano live koers euro. De actuele Cardano prijs is momenteel €0.2896 met een totale marktwaarde van €9,050,656,539.82. De prijs van Cardano is -0.12% omlaag veranderd de afgelopen 24 uur.


  • cardano
    Cardano (ADA)
  • Live prijs
    €0.2896
  • 24 uur%
    -0.12%
  • Marktkapitalisatie
    €9,050,656,539.82
  • Volume
    €2,044,767,987.16
  • Rang
    6Diagram laden ...

Meer Info

Cardano live koers

Hieronder vind u de actuele live koers van Cardano.

Cardano informatie

Eén van de veelbelovende digitale munteenheden is Cardano. Na de oprichting van Bitcoin in 2008, zijn vele andere dit voorbeeld gaan volgen. Cardano is één van de zogeheten altcoins. Deze benaming is een samen voegsel van ‘Bitcoin’ en ‘alternative’. Het wil dus zeggen dat Cardano een alternatief is voor Bitcoin. Cardano is echter niet zomaar een alternatief. Het is een veelbelovende digitale munteenheid, onder andere vanwege een bijzonder onderscheidend karakter.

De digitale munteenheden hebben de vastgeroeste financiële wereld behoorlijk wakker gemaakt. De banken zijn bang voor hun posities en ook de overheden zitten met hun handen in het haar. De digitale munteenheden zijn namelijk niet te reguleren door de overheid. De koers van een digitale munteenheid is afhankelijk van gigantisch veel variabelen. De huidige valuta zijn daar absoluut het tegenovergestelde van; de huidige valuta zijn slachtoffer van het monetaire beleid. Dankzij het monetaire beleid kan de koers van een valuta kunstmatig beïnvloed worden. De digitale munteenheden werken compleet anders en zijn daarom erg interessant. Dat feit wordt nog eens versterkt als een bedrijf, inclusief ontwikkelaars, met een uniek concept komt. Bij Cardano is dat het geval!

Krachten bundelen

In 2015 is Cardano opgericht door Charles Hoskinson en Jeremy Wood. Twee zeer pientere ondernemers. Het doel van Cardano is om de krachten van verschillende digitale munteenheden te bundelen. Bij Cardano heeft dat betrekking op Bitcoin, Litecoin en Ethereum. Al deze digitale munteenheden hebben één uniek voordeel; het doel van Cardano was om deze voordelen te bundelen.

Bitcoin kenmerkt zich door een veilige opslag. Dit betekent dat de gegevens niet gehackt kunnen worden en zodoende altijd veilig bewaard kunnen worden. Litecoin heeft het voordeel van lage transactiekosten. Dat is uiteraard interessant voor een ieder. Tot slot; Ethereum kenmerkt zich door smart contracts. Met behulp van de smart contracts wordt het gemakkelijker om afspraken te maken. Daarnaast weet men zeker dat deze afspraak volledig conform de afspraak uitgevoerd worden. De gegevens zijn namelijk niet aan te passen tussentijds.

Koers

In 2015 werd de digitale munteenheid van Cardano gepubliceerd; ADA. Deze munteenheid was via een ICO te verkrijgen. Nadat in januari 2017 de ICO was geëindigd, bleef de koers lange tijd stabiel. In de tweede helft van 2017 vond er echter een gigantische koersstijging plaats. Dankzij deze koersstijging wist Cardano op te klimmen naar een plek in de top 10 van de gehele markt. Deze positie wordt bepaald aan de hand van de totale waarde van de munten.

Doordat Cardano de verschillende voordelen van andere cryptocurrencies bundelt, is het een veelbelovend project. Wij raden je dan ook absoluut aan om deze munt goed in de gaten te houden. Wees echter wel zuinig met je geld. Investeer alleen geld als je het écht kan missen. Speel niet met geld dat je eigenlijk nodig hebt. Neem bovendien niet al te grote risico’s.

De koers van Cardano is volatiel; binnen 24 uur kan ook de hele koers als een kaartenhuis in elkaar zakken. Het kan echter ook de andere kant op gaan; binnen 24 uur een gigantische stijging. Handel daarom altijd voorzichtig!

Geschiedenis

Datum Prijs Volume Marktkapitalisatie

Twitter Nieuws Feed

Hey #CardanoFam!

Interested to join our vibrant and active #CardanoCommunity on @Telegram?

Join our general chatroom and announcement channel for staying up to date and discuss with fellow #Cardanians!
https://t.me/Cardano
https://t.me/CardanoAnnouncements
#ada #community #blockchain

Every two weeks, project managers Dimitris & Volodymyr share a technical development update, tracking #Cardano #Goguen delivery against each sprint @Cardano

Here's their very latest despatch from the front: https://bit.ly/3o4uekv

(TL/DR: 💪-👍)

This week we are opening the proposal refinement stage for #ProjectCatalyst Fund3 for adjusting & adapting your proposal based on community feedback. We invite the #Cardano community to log in & provide constructive comments & improvement suggestions https://bit.ly/38b7tXT

Metadata could be the first significant stride towards making #Cardano the financial and social operating system of the future. How? Learn more in this week's post: http://bit.ly/38Z7k9O

Load More...

Geef uw Review