Solana live koers. Actuele prijs is €19.104.


Bekijk de Solana live koers. De actuele Solana prijs is momenteel €19.104 met een totale marktwaarde van €7.60 B.


Kopen verkopen Solana

Solana

Solana is een blockchain-platform dat ontwikkeld is om de huidige beperkingen van traditionele blockchain-technologieën te overwinnen. Het biedt snellere transacties, lagere kosten en schaalbaarheid op een manier die nog niet eerder op deze schaal is bereikt. In deze blog zullen we verder ingaan op wat Solana is, hoe het werkt en wat de toepassingen zijn.

Wat is Solana?

Solana is een open-source blockchain-protocol dat is ontworpen om sneller en schaalbaarder te zijn dan de meeste andere blockchain-platforms. Het is gebouwd met als doel om meer dan 65.000 transacties per seconde te kunnen verwerken, met lage kosten en zonder concessies te doen aan de decentralisatie en veiligheid van het netwerk.

Hoe werkt Solana?

Solana maakt gebruik van een unieke consensusmechanisme dat Proof of History (PoH) wordt genoemd, in combinatie met Proof of Stake (PoS). PoH is een verificatiemechanisme dat de volgorde van transacties bepaalt en het mogelijk maakt om sneller transacties te verwerken. PoS wordt gebruikt om het netwerk veilig en gedecentraliseerd te houden, terwijl het ook de mogelijkheid biedt om tokens te staken en te verdienen aan beloningen.

De PoH-functie van Solana is gebaseerd op het idee dat het verifiëren van de tijdstempels van transacties even belangrijk is als het valideren van de transacties zelf. Door tijdstempels aan transacties toe te voegen, kunnen nodes in het netwerk de volgorde van transacties bepalen zonder de transacties zelf te hoeven valideren. Dit vermindert de belasting van het netwerk en maakt snellere transacties mogelijk.

Wat zijn de toepassingen van Solana?

Solana heeft verschillende toepassingen en kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden, zoals:

 1. Decentrale Financiën (DeFi): Solana wordt vaak gebruikt als platform voor DeFi-toepassingen zoals gedecentraliseerde beurzen, leningen en stablecoins. De lage kosten en snelle transactiesnelheid maken het aantrekkelijk voor gebruikers die snel en efficiënt willen handelen in DeFi.
 2. Gaming: Solana biedt een platform voor het bouwen van gedecentraliseerde games die snelle transacties vereisen en weinig latency hebben. Het kan gebruikt worden voor verschillende soorten games, van in-game aankopen tot gedecentraliseerde marktplaatsen voor in-game items.
 3. NFT's: Solana wordt steeds populairder als platform voor NFT's (non-fungible tokens). Het biedt een snelle, efficiënte en veilige manier om NFT's te verhandelen en op te slaan.
 4. Gegevensopslag: Solana kan ook gebruikt worden voor gedecentraliseerde opslag van gegevens, zoals bestanden, afbeeldingen en video's. Het biedt een snelle en veilige manier om gegevens op te slaan en te delen.
Solana Live Koers

 • solana
  Solana (SOL)
 • Live prijs
  €19.104
 • 24 uur%
  -0.50%
 • Volume
  €213.13 M
 • Beschikbaar aanbod
  396.60 M SOL
 • Rang
  11

Solana omrekenen naar euro

Historische Gegevens

Datum Prijs Volume Marktkapitalisatie

Technische Analyse

No technical data available for this coin

Twitter Nieuws Feed