Crypto exchanges

ExchangeVoordeelNadeelAanmelden
BitvavoGrootste Nederlandse exchange, gebruiksvriendelijkHoge transactiekosten
FinstLage kosten, transparantie en veiligheidWaarde munten alleen in Euro's
Anycoin DirectGebruiksvriendelijk, onder toezicht van DNBBeperkter aanbod van cryptocurrencies
CoinmerceGebruiksgemak, diversiteit in aanbodRelatief hoge handelskosten

Sta je op het punt om te investeren in cryptocurrencies maar weet je niet welke exchange het beste bij jou past? Geen zorgen, wij zijn hier om je te helpen! Het vergelijken van cryptocurrency exchanges is essentieel voor een succesvolle en veilige investeringsstrategie. Met duizenden platforms die tegenwoordig beschikbaar zijn, kan het vinden van de juiste exchange een uitdaging zijn. Maar geen paniek, wij maken het gemakkelijk voor je.

Door crypto exchanges te vergelijken, kun je belangrijke aspecten zoals transactiekosten, beschikbare cryptomunten, gebruiksvriendelijkheid, veiligheidsmaatregelen en klantenondersteuning evalueren. Door deze factoren zorgvuldig te overwegen, kun je een weloverwogen beslissing nemen die past bij jouw behoeften en voorkeuren.

Bij het vergelijken van exchanges is het ook belangrijk om te kijken naar de reputatie en betrouwbaarheid van het platform. Zoek naar reviews en beoordelingen van andere gebruikers om inzicht te krijgen in de ervaringen van mensen met de exchange. Een betrouwbare exchange moet een goede reputatie hebben op het gebied van veiligheid, klantenservice en betrouwbaarheid van transacties.

Daarnaast is het handig om te kijken naar extra functies en services die de exchange biedt, zoals mobiele apps, handelshulpmiddelen, educatieve bronnen en stakingmogelijkheden. Deze extra’s kunnen het handelen in cryptocurrencies nog gemakkelijker en winstgevender maken.

Kortom, het vergelijken van cryptocurrency exchanges is een cruciale stap voor elke crypto-investeerder. Het stelt je in staat om de beste exchange te vinden die past bij jouw specifieke behoeften en omstandigheden. Met de juiste exchange aan je zijde kun je vol vertrouwen en gemak je cryptoportfolio opbouwen en beheren.

Vergelijkingstabel

Cryptocurrency exchanges vergelijken

KenmerkBitvavoFinsteToroYouhodler
Handelskosten (%)0,250,1511
Score Trustpilot4,1/54,5/54,4/54,3/5
Minimum orderbedrag€1€1€1€1
Crypto-aanbod200+407530
Mobiele appJaJaJaJa
Demo-accountJaJaJaJa
iDEAL
PayPal
Creditcard
Bankoverschrijving
Klantenservice4,0/55,0/54,0/55,0/5
Gebruiksgemak4,8/54,7/54,5/54,6/5
Platform functies5,0/55,0/55,0/55,0/5
BezoekBitvavoFinsteToroYouhodler

Beurs op de knip?

Je hebt besloten om een gokje te gaan wagen en te gaan handelen in crypto. Dat klinkt alsof je je hongergevoel volgt, opstaat en naar de bakker loopt voor een lekker belegd broodje. Zo simpel is het helaas niet. Het blijft gokken, maar dat betekent niet dat je klakkeloos maar wat doet en je gezond verstand overboord gooit.

Bezint, eer ge begint

De term DOYR is een veelgehoorde afkorting binnen de trading wereld. Het betekent Do Your Own Research: doe je eigen onderzoek. Ofwel: bezint, eer ge begint. Het is nooit verstandig, als het gaat om geld, om zomaar wat te gaan doen. Want het is en blijft jouw geld. Als je weinig te spenderen hebt, is het niet slim om te gaan handelen in crypto. Het blijft een onzekere onderneming met pieken en dalen. Het zou zonde zijn, als je door slechte beslissingen financieel ten onder dreigt te gaan. Dus beleg met geld wat je kan missen en zie de opbrengst uit de handel als een appeltje voor de dorst.

Naast het internet zijn er andere bronnen waaruit je je informatie kan halen, voordat je gaat beginnen met handelen in crypto. Er zijn veel boeken verschenen over de geschiedenis en achtergrond van cryptocurrency en de handel daarin. Het kan de moeite waard zijn om een paar door te nemen, zodat je een beter beeld krijgt van het handelen in crypto. Daarnaast worden er online ook cursussen voor beginners aangeboden, waarin tips en tricks worden behandeld; waar je op moet letten en wat je vooral niet moet doen. Deze kunnen aan de prijzige kant zijn, maar als je er serieus mee bezig wilt zijn, kan het aan te raden zijn.

Betrouwbare crypto exchange Bitvavo

Je hebt je ingelezen over het onderwerp, maar dan ben je er nog niet. Er zijn namelijk meerdere crypto exchanges (zeg: handelsbeurzen), waar je kunt gaan handelen. Welke moet je kiezen? Hoe bepaal je een betrouwbare crypto exchange? Toch nog even verder onderzoek doen, wees geduldig. De bekendste exchange is Bitvavo, een Nederlandse handelsbeurs, opgericht in 2017.

Voordeel van Bitvavo is dat je er met je euro’s terecht kan en het een Nederlandse klantenservice heeft. Het is voor zowel de beginner als de meer ervaren handelaar een prima podium voor het handelen in je crypto. Bedenk goed dat je bij de buitenlandse beurzen niet met je euro’s terecht kan, en dus ook niet via iDeal kan betalen.

Onderstaande crypto exchanges hebben echter voldoende andere betalingsmogelijkheden en laten zich daarin inderdaad zien als een betrouwbare crypto exchange. Welke exchange je kiest, hangt onder andere af van met welke munten je wilt onderhandelen en op welk niveau je staat als handelaar.

Sommige beurzen zijn minder geschikt voor beginners, en andere weer meer voor de gevorderde handelaren. Op de websites van al die beurzen staat netjes uitgelegd hoe je te werk moet gaan, als je start met handelen in crypto. Je maakt een account aan, waar je dus je persoonlijke gegevens achterlaat. Het is misschien overbodig te vermelden, maar geef die nooit weg. Zelfs niet aan je beste vriend of vriendin.

Geld stinkt niet

Na al dat onderzoek kan je je eerste stappen zetten op de beurs en geduldig, of misschien wel trappelend van ongeduld, afwachten. Want hoe leuk zou het zijn, als je er bakken met geld mee kan verdienen? Zo ging het in de beginperiode, toen de Bitcoin ineens duizenden euro’s waard werd. Dat was een voltreffer voor een aantal mensen, maar is zeker niet de standaard binnen het handelen in crypto. De mens gaat snel mee in een hype. Zo was het ook met de Bitcoin.

Het heeft veel wanna-be-handelaren aangetrokken, die dachten even snel een fortuin te kunnen binnenhalen. Vaak zijn deze mensen flink het schip ingegaan, omdat ze van tevoren geen gedegen onderzoek hadden gedaan.

Een zakcentje verdienen is natuurlijk altijd leuk, maar besef wel dat het handelen in crypto of andere geldmiddelen altijd een risico met zich mee brengt. Bitvavo of Binance kan wel adverteren met ‘de meest betrouwbare en veilige beurs ter wereld’, maar hoe is dat bepaald? Onzekerheden en risico’s horen bij dit wereldje. Het is goed om je dat regelmatig te beseffen.