Uniswap koers. Actuele prijs is €6.91.

Uniswap koers. Actuele prijs is €6.91.


Bekijk de Uniswap koers. De actuele Uniswap live koers is momenteel €6.91 met een totale marktwaarde van €5.21 B.


Kopen verkopen Uniswap

Uniswap

Uniswap is een op Ethereum gebaseerd gedecentraliseerd handelsprotocol dat in 2018 is opgericht door Hayden Adams. Het doel van Uniswap is om een ​​veilige en toegankelijke manier te bieden voor iedereen om cryptocurrency te kopen, verkopen en ruilen zonder tussenpersonen zoals beurzen.

Bij Uniswap is er geen centrale beurs of orderboek. In plaats daarvan gebruikt het een geautomatiseerde marktmaker die wordt aangedreven door slimme contracten op de Ethereum-blockchain. Dit betekent dat elke transactie direct plaatsvindt tussen de kopers en verkopers zonder tussenkomst van een derde partij.

Uniswap Protocol

Het protocol maakt gebruik van een uniek model voor het toevoegen van liquiditeit aan de markt. In plaats van de gebruikelijke manier waarop beurzen werken, waarbij kopers en verkopers elkaar ontmoeten en een prijs onderhandelen, maakt Uniswap gebruik van een constante verhouding tussen twee cryptocurrency's. Dit betekent dat elke transactie wordt voltooid tegen een prijs die wordt bepaald door de verhouding tussen de twee betrokken tokens.

Uniswap kenmerken

Een ander uniek kenmerk van Uniswap is de mogelijkheid om elke ERC-20 token toe te voegen aan het platform. Dit betekent dat iedereen een token kan maken en deze op het platform kan vermelden zonder toestemming van Uniswap of een andere derde partij. Dit heeft geleid tot een enorme toename van het aantal beschikbare tokens op het platform en heeft het voor iedereen mogelijk gemaakt om deel te nemen aan de uitwisseling van cryptocurrency.

Het Uniswap-protocol wordt aangedreven door het UNI-token. Dit token wordt gebruikt om beslissingen te nemen over de toekomst van het protocol, waaronder het toevoegen van nieuwe functies en het implementeren van wijzigingen in het protocol. Bovendien verdienen gebruikers die liquiditeit verstrekken aan het protocol UNI-tokens als beloning.

Uniswap heeft een enorm succes gekend sinds de lancering in 2018 en is uitgegroeid tot een van de meest populaire gedecentraliseerde uitwisselingen op Ethereum. Het protocol heeft de manier waarop cryptocurrency's worden verhandeld, fundamenteel veranderd en heeft de deur geopend voor een nieuw tijdperk van financiële innovatie.

Uniswap Live Koers

 • uniswap
  Uniswap (UNI)
 • Live prijs
  €6.91
 • 24 uur%
  3.12%
 • Volume
  €110.42 M
 • ATH
  €41.32
 • ATH(% Change)
  -83.26%
 • ATH Date
  2021-05-03
 • High 24H
  €6.98
 • Low 24H
  €6.67
 • Beschikbaar aanbod
  753.77 M UNI
 • Rang
  24

Uniswap omrekenen naar euro

Historische Gegevens

DatumPrijsVolumeMarktkapitalisatie

Technische Analyse

Twitter Nieuws Feed