XRP live koers. Actuele prijs is €0.536.

 

Kopen verkopen Ripple

Bekijk de XRP live koers euro. De actuele XRP prijs is momenteel €0.536 met een totale marktwaarde van €24,920,479,272.55. De prijs van XRP is -3.77% omlaag veranderd de afgelopen 24 uur.


 • ripple
  XRP (XRP)
 • Live prijs
  €0.536
 • 24 uur%
  -3.77%
 • Marktkapitalisatie
  €24,920,479,272.55
 • Volume
  €2,465,646,089.29
 • Rang
  6Loading Data
Please wait, we are loading chart data

Meer Info

Ripple live koers

Hier kun je de actuele koers bekijken van Ripple (XRP). Via onderstaande banner kun je eenvoudig Ripple kopen.

De markt van de digitale munteenheden is in de afgelopen jaren in een gigantische stroomversnelling terechtgekomen. De waarde van de Bitcoin steeg tot ongekende hoogtes. Meerdere altcoins, varianten van de Bitcoin, behaalden bizarre stijgingspercentages. Als we alle gebeurtenissen bij elkaar optellen, kunnen we stellen dat dit een veelbelovende markt is.

Allereerst omdat de digitale munteenheden een aanval doen op het monetaire beleid, en de macht, van de overheden en bijbehorende banken. Anderzijds kunnen investeerders en particulieren ook forse winsten behalen met het handelen in de digitale munteenheden.

Als je gaat handelen in digitale munteenheden, is het van belang om te kiezen voor een bepaalde munteenheid. Eén van de meest besproken en populairste cryptocurrency is Ripple. Deze digitale munteenheid is te vergelijken met Bitcoin, maar onderscheidt zich gigantisch op een belangrijk onderwerp.

Blockchain

Net zoals Bitcoin maakt Ripple ook gebruik van de welbekende blockchain technologie. Dankzij deze technologie is het mogelijk om transacties uit te voeren zonder tussenkomst van een derde partij. Juist op dit onderwerp weet Ripple zich perfect te onderscheiden.

Ripple is software waarmee financiële instellingen, zoals banken, transacties sneller en voordeliger uit kunnen voeren. Ripple is derhalve een cryptocurrency die zich richt op een samenwerking met de banken. In de meeste gevallen willen de digitale munteenheden zich juist afzetten tegen de huidige manier van betalingen en transacties.

Indien bank A geld over wil maken naar bank B, dient men hier momenteel nog een derde partij voor te hebben. In de meeste gevallen is dat SWIFT; met name bij internationale betalingen.

Met de software van Ripple is het echter mogelijk om de betaling rechtstreeks tussen de verschillende banken uit te laten voeren. Op die manier kunnen de banken veel sneller (internationale) transacties uitvoeren. Bij een dergelijke transactie, met behulp van de Ripple software, is de transactie voor beide partijen altijd inzichtelijk. Hierbij worden echter nooit de gegevens van de verzender en/of ontvanger prijsgegeven.

Gecentraliseerd

Een ander opvallend punt van Ripple is het feit dat dit een gecentraliseerde munteenheid is. De verwachting is echter dat Ripple op de lange termijn over gaat naar een gedecentraliseerde munteenheid. Op dit moment hebben al vele banken zich aangesloten bij Ripple. Eind 2017 en begin 2018 werd dat ook zichtbaar in de koers van Ripple; deze ging als een komeet de lucht in. Medio januari werd alle winst echter alweer verdampt door de algehele dip op de cryptocurrency markt.

Wat betreft de toekomst van Ripple is het afwachten hoeveel banken daadwerkelijk gebruik gaan maken van de software. Indien steeds meer banken zich aan gaan sluiten, bestaat de kans dat Ripple op den duur de vaste munteenheid gaat worden. Maar, zo ver is het nog lang niet. Indien je interesse in Ripple hebt, is het aan te raden om alleen te spelen met geld dat je écht kan missen. Dat geldt overigens voor alle digitale munteenheden. De markt is erg volatiel en daardoor kan je ook je gehele inzet verliezen. Speel dus met verstand en laat je niet te veel leiden door emotie.

Geschiedenis

Datum Prijs Volume Marktkapitalisatie

Twitter Nieuws Feed

Attention #devs! Have you explored http://XRPL.org?

🔹 A community-driven resource
🔹 An open-source portal
🔹 Anyone can suggest changes

Start contributing: https://on.ripple.com/3x0xkdP

In 2020, LatinX women only held 4.5% of total management positions in the US.

We hosted a panel discussion featuring 5 women's journeys of growth as LatinX professionals – read more about their stories, including @TeamAIKON's Dulce Villareal. https://on.ripple.com/3kPZUfm

The National Bank of Egypt connects with UAE-based financial service provider LuLu International Exchange to drastically improve the cross-border #payments experience. Learn how they're leveraged #RippleNet to do so. https://on.ripple.com/2WchakZ

#DYK RippleNet is SOC-2 certified?

Head to our engineering blog now to learn how our products comply. http://on.ripple.com/3BsEn2s

We're working to achieve a #sustainable, low-carbon future to reach carbon net zero by 2030. Discover what we're doing to achieve it. https://on.ripple.com/3kHFnJT

Load More...

Geef uw Review