Deze cryptovaluta lijkt in een aantal opzichten erg veel op de Monero, maar werkt net even iets anders. Zo draait het bij deze coin vooral om de community en de volgers die hierbij komen kijken. Dit maakt de currency tot wat die is en zorgt ervoor dat deze zich verder kan ontwikkelen. Waarin Verge wel op Monero lijkt is dat ook bij deze valuta de waarde; privacy, erg hoog scoort. Lees verder als je graag nog wat meer toegelicht krijgt bij deze ideeën.

De Verge community

Om ervoor te zorgen dat de Verge currency blijft bestaan, bestaat er nu een community die bezig blijft met de ontwikkelingen rondom Verge. Er is dus geen fulltime team dat bezig is met de valuta, maar de betrokkenen zijn vaak projectmedewerkers en de gebruikers van Verge. Zij zorgen voor de financiering en zetten zich in om de currency steeds populairder te maken.

Bekijk hier de actuele Verge koers

Het Verge platform

Doordat er dus een grote community om Verge heen leeft, beheren dus eigenlijk de gebruikers de currency. Wat als het ware betekent dat de gegevens die vrij zouden moeten komen na het doen van een transactie niet gedeeld of verkocht kunnen worden. Daarnaast is een streven van het platform om ervoor te zorgen dat zij zoveel mogelijk gebruikers hebben, waarbij het belangrijk is om de identiteit van de deelnemers te beschermen. Dit tijdens en na de transactie.

Anonimiteit als uitgangspunt

Verge staat dus als currency voor anonimiteit. Dit probeert men na te leven door de privacy aspecten die bij een transactie komen kijken door te blijven ontwikkelen, om de privacy van hun gebruikers zo beter te kunnen garanderen. Het betalingssysteem zoals we het nu kennen moet anders om zo de externe partijen en tussen personen los te kunnen laten en alleen het cryptografisch bewijs over te houden.

Conclusie

Vind je het belangrijk dat gebruikers ook wat te zeggen hebben over de valuta die zij gekocht hebben of gebruiken, dan zou je naar Verge kunnen kijken. Wie weet kom jij in de community terecht en kun jij met jouw ideeën bijdragen aan betere online privacy.

Vergelijkbare berichten