Ben je al een tijdje aan het inlezen over de verschillende cryptocurrencies, dan heb Neo ook vast wel eens voorbij horen komen. Neo is een chinese currency en lijkt erg veel op Ethereum. Wat Neo anders maakt is dat je met verschillende programmeertalen, applicaties voor blockchain technologie kan ontwikkelen. Waardoor deze currency erg populair is bij ontwikkelaars. Maar is het voor jou dan ook handig om in te investeren? Of is Neo iets wat je beter links kan laten liggen? Lees hier de voor- en nadelen van Neo.

De voordelen van Neo

Allereerst is het een voordeel dat Neo gesteund wordt door de chinese overheid. Zij zijn geen groot voorstander van crypto, maar maken graag een uitzondering voor Neo. Wat blijkt uit het feit dat alleen de Neo gebruikt mag worden door de chinese overheid, de rest is allemaal verboden. Door deze steun zou de koerswaarde van Neo enorm omhoog kunnen gaan, wat interessant kan zijn voor jou.

Een ander groot voordeel van Neo is dat deze currency met smart contracts werkt. Dit is als het ware een virtueel contract wat ervoor zorgt dat de transacties veel makkelijker en sneller gedaan kunnen worden. Dit zou als vervanging kunnen van bijvoorbeeld een brief die je van je energieleverancier krijgt. Doordat dit zo toekomstbestendig is, is deze currency ook geschikt voor de toekomst.

Bekijk hier de actuele Neo koers

De nadelen van Neo

Aan de ene kant is het natuurlijk positief dat de chinese overheid Neo steunt, maar aan de andere kant kan de beïnvloeding van de overheid er ook voor zorgen dat de koerswaarde zomaar kan veranderen. Bijvoorbeeld als deze currency ook geweerd gaat worden in China, dan kan dit voor problemen in waarde zorgen.

Daarnaast gebruikt Neo manieren die vele andere coins ook hebben, zoals het gebruik van verschillende programmeertalen en de smart contracts. Neo heeft dus veel voordelen maar deze zijn niet allemaal even uniek, waardoor deze munt het op een gegeven moment onder andere meer innoverende currencies zou kunnen eindigen.

Dus weeg de voor- en nadelen goed tegen elkaar af en zorg dat je zo achter je investering staat.

Vergelijkbare berichten