cardano koers

Goed nieuws voor bezitters van Cardano: de cryptocurrency scoort de laatste tijd enorm goed. Op dit moment blijven alleen Bitcoin en Ethereum voorlopen op Cardano, waardoor de currency nu de vierde grootste op de markt is. Waarschijnlijk heb je het project de laatste tijd al vaker voorbij horen komen op het nieuws, maar wat is nu echt de reden achter deze fikse stijging?

Een all time high en een hard fork

Cardano is gebouwd volgens het principe van een smart contract-platform, net zoals bijvoorbeeld Ethereum. Dit houdt in dat ontwikkelaars allerlei applicaties voor bijvoorbeeld financiën of digitale identiteit kunnen ontwikkelen op Cardano. Dit platform zit de laatste tijd in een flinke lift. Zo’n flinke lift zelfs, dat het nu al een van de beter presterende cryptomunt van 2021 is. Ook werd de all-time-high van Cardano verbroken, en ging de ADA koers naar $1,47.

Deze stijging is waarschijnlijk voortgekomen uit alle uitbreidingsstappen die het platform gehad heeft, maar ook nog gaat krijgen. Zo wordt er de komende tijd een hard fork geïntroduceerd, die ervoor zorgt dat Cardano voortaan een multi-asset blockchain gaat worden. Deze blockchain zorgt ervoor dat ontwikkelaars niet alleen applicaties kunnen ontwikkelen, maar ook hun eigen cryptovaluta kunnen lanceren.

Grayscale en FD7 tonen interesse in Cardano

Maar dat is nog niet alles. Grayscale, ’s werelds grootste vermogensbeheerder van allerlei soorten cryptocurrency, liet onlangs weten dat het voor nieuwe trustfondsen op zoek was naar verschillende soorten altcoins. Het bedrijf, dat al meerdere miljarden dollars aan cryptovaluta beheert, heeft Cardano op dit lijstje met mogelijke opgenomen altcoins gezet.

Daarnaast maakte een investeringsfonds gevestigd in Dubai, FD7, ook bekend hun huidige bezit aan bitcoins te verkopen en deze $750 miljoen in andere cryptoprojecten te stoppen. Cardano staat ook voor dit bedrijf op de lijst. Het gaat Cardano dus voor de wind op dit moment, en de koers lijkt de komende tijd nog niet snel af te gaan zakken.

 

 

Vergelijkbare berichten