Je hebt het ongetwijfeld niet gemist dat Tesla en Space-X CEO Elon Musk regelmatig tweets over verschillende cryptovaluta heeft geplaatst, waaronder ook over Dogecoin. Zo plaatste hij op 24 februari een tweet met een foto, waarop Dogecoin een vlag op de maan plaatste. Dergelijke tweets van Musk leiden direct tot een schommeling in de koers van Dogecoin, en Musk staat even in de belangstelling. Versterken deze twee elkaar, of zitten ze de rest van de markt hardnekkig in de weg?

Tweets zorgen voor exploderende koersen

Zodra Musk tweet over een cryptovaluta, schiet de koers hiervan omhoog. Zo was dit ook bij Dogecoin. Al meerdere keren is de koers sterk gestegen, en is zelfs het all time high van de cryptovaluta doorbroken. Doordat de markt nu voor alle valuta wat tegenzit, is de waarde ondertussen weer met zo’n 40% afgenomen. Toch is de koers nog 500% verbetert als we deze vergelijken met ongeveer een maand terug.

Beschadigd imago en jongeren de dupe

Toch is het voor zowel Musk als Dogecoin niet alleen maar positief. Musk lijkt onder de loep te worden genomen door de SEC: de Amerikaanse commissie die zich bezighoudt met Securities and Exchange. Daarnaast krijgt hij ook van veel andere bekende namen op de valutamarkt kritiek op zijn uitspraken over Dogecoin. Dogecoin is vooral begonnen als een grappig alternatief op de markt voor cryptovaluta. Het kan dus schadelijk zijn voor de gehele markt als dit lollige initiatief straks ineens een sterke speler lijkt te worden.

Ook voor jongeren lijken de tweets gevaarlijk te kunnen zijn. Vooral deze doelgroep is door de tweets, en het hergebruik ervan op verschillende fora zoals Reddit, aangespoord Dogecoin te kopen. Als straks de storm rondom Dogecoin weer gaat liggen, zijn deze onervaren jongeren er met name de dupe van en verliezen ze in een klap veel van hun zuurverdiende geld.

 

 

Vergelijkbare berichten