Koers bitcoin

Na een periode van flinke stijgingen, is de koers van de Bitcoin op het moment weer aan het dalen. Hebben we dan in de afgelopen periode de top van de koers gezien? Dit hoeft niet het geval te zijn. In deze blog leggen we je uit waarom.

De 2-year MA Multiplier is positief gestemd

Volgens dit model is de top van Bitcoin pas bereikt als de bovenste lijn in het model gebroken wordt, maar dat was afgelopen periode niet het geval. Het principe van het model is simpel. Er wordt eerst gekeken naar het gemiddelde van de laatste 2 jaar. Deze wordt afgebeeld als de onderste lijn in het model. De indicator in het rood geeft de koerswaarde van de indicator weer, maar dan vijf keer zoveel.

De lijn is niet over de rode lijn heengegaan. Als we kijken naar de koers in 2017, zien we een vergelijkbare trend. De koers van Bitcoin kwam een paar keer tegen de rode, voorspellende lijn aan, maar brak er toen niet doorheen: er was eerst weerstand. Toen de koers de rode lijn wel doorbrak, nam de koers snel toe, maar was ook de top snel in zicht.

Nu is hetzelfde aan de hand. Ook nu is er weerstand rondom de voorspellende lijn. De dalende koers leidt voor nu nog tot lagere opbrengsten, maar de kans is daarom groot dat het plafond nog niet in zicht is. Doordat de top niet is bereikt, heeft Bitcoin de komende maanden ruimte om nog te stijgen.

Heatmap en stock-to-flow tonen goed nieuws

Ook de Heatmap van Bitcoin brengt ons positief nieuws. De top wordt bereikt als de bolletjes op de grafiek rood worden, maar die zijn nu slechts groen. De moving avarage van 200-weken leert ons dat de koers nog met 10 procent kan toenemen. Het stock-to-flow model voorspelt zelfs nog een prijs van ruim 100.000 dollar. Bitcoin heeft volgens deze modellen genoeg potentieel om de koers weer op te krikken.

 

 

Vergelijkbare berichten