Het coronavirus in de VS leidt tot meer lockdowns en er zijn plannen voor het afdrukken van geld in Europa. Bitcoin (BTC) begint een nieuwe week en maand, slechts dollars verwijderd van de hoogste maandelijkse afsluiting in de geschiedenis.

We bekijken een aantal prijsfactoren die van invloed kunnen zijn op BTC / USD terwijl de VS naar de stembus gaat en het coronavirus nieuwe Europese lockdowns op gang brengt.

De verkiezingsdag doemt op voor Trump vs. Biden

Deze week bevat een geopolitieke gebeurtenis die traditioneel de markten verwoest: de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

In een tijd waarin het coronavirus dagelijks de levens voor veel Amerikaanse burgers beperkt en boos maakt, zullen de markten het resultaat nauwlettend in de gaten houden voor aanwijzingen over het toekomstige beleid van de aanstaande president. Het virus ging gepaard met economische primeurs, met als gevolgen dat bedrijven snel opblazende contanten voor Bitcoin hebben gedumpt.

Analisten zijn van mening dat, ongeacht wie er wint, het resultaat een zegen zal zijn voor veilige havens zoals goud. Hoewel Bitcoin in het algemeen minder gebonden is aan macromarkten, kan het toch reageren op bewegingen in de sterkte van de Amerikaanse dollar.

Maandag zette de Amerikaanse dollar-valuta-index (DXY), een indicator waarmee BTC / USD een omgekeerde correlatie vertoonde, een klim van een week voort om boven 94 uit te komen.

Bron: Tradingview.com

Aandelen in Azië klommen gesteund door de positieve Chinese fabrieksactiviteiten in een volatiele start van een cruciale week tijdens de Amerikaanse verkiezingen en Fed-vergadering. Gebeurtenissen die de toon zouden kunnen zetten voor de markten voor de rest van 2020, ”vatte analist Holger Zschaepitz maandag samen op Twitter.

Zschaepitz had tijdens het weekend opgemerkt dat Bitcoin in combinatie met wereldwijd negatief renderende schuldvolumes verder steeg. Wereldwijde obligaties met een negatief rendement – waarbij de geldschieter letterlijk de lener betalen – waren eind 2019 gedaald van een record van $ 17 biljoen naar $ 12 biljoen, om dit jaar weer te stijgen.

“Negatieve opbrengsten zijn goed voor Bitcoin, die zelf geen rente oplevert”, legt hij uit.

Europa verwelkomt het drukken van vers geld

Buiten de VS zag de situatie voor de markten in Europa er somber uit dankzij de terugval van het coronavirus over het hele continent.

Te midden van nieuwe waarschuwingen voor inkrimping van de economische activiteit als gevolg van de maatregelen, begonnen de markten zelfs bullish signalen af ​​te schudden ten gunste van het verminderen van mogelijke gevolgen voor de verkiezingen.

Zschaepitz merkte op dat Duitse aandelen alleen al $ 4,1 biljoen aan waarde verloren vorige week, het meeste sinds de crash van maart.

Voor Bitcoin-voorstanders was de tijd rijp om te kopen, aangezien de Europese Centrale Bank (ECB) meer stimuleringsmaatregelen en meer gelddruk bevestigde.

Over het onderwerp van de nieuwe lockdown in Duitsland drong de populaire handelaar MMCrypto er bij Twitter-volgers op aan om de fiat-blootstelling te verminderen.

“Het gekke nieuws is dat de bedrijven die moeten sluiten, tot 75% van hun inkomsten in vers gedrukt geld zullen ontvangen”, benadrukte de handelaar.

‘Bullish’ minifutures gaps gaan open en dicht

Door te focussen op Bitcoin-specifieke prijstriggers, zorgde de actie van het weekend ervoor dat er weer een zogenaamde ‘kloof’ ontstond op de termijnmarkten.

Er worden gaps gevormd wanneer het einde van de handel van een week op een ander prijspunt ligt dan het begin van de volgende week. Historisch gezien beweegt BTC / USD zich om de niveaus die in het weekend waren weggelaten opnieuw te bezoeken, of die nu hoger of lager zijn dan de spotprijs van maandag.

Zoals opgemerkt door marktanalist Zack Voell, zijn er vier kleine gaps verschenen op de Bitcoin-futuresmarkt van CME Group. Elk weekend van de afgelopen vier weken heeft het één gap opgeleverd.

“CME bitcoin-futures openen met een gat voor de vierde opeenvolgende week. Dat is behoorlijk optimistisch, ”merkte Voell op. Bij het openen van de handel op maandag dichtte het een gat in de lage $ 13.700 range.

Bron:Tradingview.com

Miners

De basisprincipes van het Bitcoin-netwerk zorgen momenteel voor veel opschudding. De moeilijkheidsgraad, een maatstaf voor de concurrentie en de economische gezondheid van miners en een essentieel onderdeel van het zelfonderhoudende ecosysteem van Bitcoin, zal dinsdag het meest gaan afnemen sinds maart.
Volgens schattingenzal het gaan om -14,27% zals eerder gebeurde tijdens de coronacrisis in maar dit jaar.

Het fenomeen is niet per se slecht. Lagere moeilijkheidsgraad betekent een gemakkelijkere deelname voor kleinere miners, terwijl een grotere deelname in het algemeen de transactiekosten van Bitcoin zal verlagen en de bloktijden zal verkorten, die beide de afgelopen twee weken sterk zijn gestegen.

Vergelijkbare berichten