De coronacrisis heeft een enorme invloed op eigenlijk wel alles, zo ook de economie. Dit geldt voor de standaard economie, maar ook voor die van de cryptocurrencies. Welke impact hebben de maatregelen die ons door deze crisis moeten helpen op het handelen in crypto als bitcoins of ether?

De tijden zijn veranderd

Aan het begin van de coronatijd leek de cryptohandel de dans te ontspringen. In de eerste maanden van de uitbraak was er amper tot geen effect te merken op de beurzen van de digitale betaalmiddelen. Sterker nog, in het begin leek de koers juist enorm te stijgen omdat het gebruik van contant geld steeds meer in de ban werd gedaan wegens mogelijk besmettingsgevaar.

Daarbij zijn cryptocurrencies vooral bedacht om juist een tegengas te kunnen bieden aan de traditionele betaalmiddelen, zoals contant geld en creditcards. Toen het investeren in vaste producten zoals olie en goud minder interessant werd, stortten veel handelaren zich meer op bijvoorbeeld bitcoins.

Na een tijdje veranderde dit. Dit kwam onder andere doordat de waarde van cryptomunten erg afhankelijk is van investeringen met traditionele middelen, oftewel fiat geld, en doordat deze geldstroom steeds minder werd leek de cryptokoers hier ook onder te lijden. Daarnaast kwam naar voren dat de kans op besmetting door middel van contant geld veel kleiner was dan mensen bang voor waren, waardoor er weer meer werd betaald met gewoon geld.

Afhankelijk van trends

De koers van cryptomunten is daarnaast ook erg afhankelijk van trendgevoelige vormen van media. Social media, zoals Facebook en LinkedIn zijn hier goede voorbeelden van. Als er op social media een bericht wordt geplaatst over een waardestijging of –daling van de cryptomunten, dan zal hier in blinde paniek op gereageerd worden door met name jonge investeerders.

Deze schokeffecten zijn een ramp voor de waarde van de cryptomunten. Je munten kunnen door een bepaald bericht naar beneden kelderen in waarde waardoor je bank over kan gaan op liquidatie. Echter is het tegenovergestelde ook waar als de waarde van je bitcoins opeens veel hoger wordt.

Cryptomunten zijn al van zichzelf erg volatiel, maar met corona is de volatiliteit van de cryptocurrency alleen maar vergroot.

Hoe ziet de toekomst eruit?

We zitten al een tijdje in deze crisis en het ziet ernaar uit dat we nog zeker een aantal maanden met corona te maken blijven houden. De toekomst ziet er dus vrij moeilijk en onduidelijk uit, maar hoe zit dit met de beurs? Hoe slecht deze tijden er ook uitzien, dit hoeft niets te betekenen voor de koers.

Wij verwachten dat de beurs van cryptomunten, mits corona nog een tijdje onder ons blijft, toch weer gaat stijgen. Steeds meer mensen hebben door corona minder vertrouwen in de traditionele vormen van valuta, waardoor ze gaan zoeken naar andere investeringsmogelijkheden. Daarnaast wordt en blijft het steeds moeilijker om nog iets leuks buiten de deur te kunnen doen, dus kun je ook niet zo makkelijk geld uitgeven aan bijvoorbeeld een vakantie.

Omdat de meeste mensen toch iets willen doen en hun geld niet maar op een bankrekening willen laten slapen, zullen er naar verwachting meer mensen komen die deel willen kunnen nemen in de handel van cryptomunten.

Vergelijkbare berichten