Ethereum is een blockchain-platform met een eigen cryptocurrency, ether (ETH) of Ethereum genaamd, en een eigen programmeertaal, solidity genaamd. Als blockchain-netwerk is Ethereum een gedecentraliseerd openbaar grootboek voor het verifiëren en registreren van transacties. De gebruikers van het netwerk kunnen applicaties op het platform maken, publiceren, geld verdienen en gebruiken en de Ether-cryptocurrency als betaling gebruiken. Insiders noemen de gedecentraliseerde applicaties op het netwerk ‘dApps’. Als cryptocurrency staat Ethereum op de tweede plaats in marktwaarde, alleen voor Bitcoin, vanaf mei 2021.

Ethereum is een zogeheten open-source blockchain-gebaseerd platform dat zakelijke, financiële diensten en entertainment toepassingen creëert en deelt. Ethereum-gebruikers betalen kosten om dApps te gebruiken. De kosten worden “gas” genoemd omdat ze variëren afhankelijk van de hoeveelheid rekenkracht die nodig is. Ethereum heeft zijn eigen bijbehorende cryptocurrency, Ether of ETH. De cryptovaluta staat nu op de tweede plaats na Bitcoin in marktwaarde.  Ethereum-oprichter Joe Lubin legt uit wat het is en waarom het ertoe doet

Ethereum Beter Begrijpen

Ethereum is gemaakt om ontwikkelaars in staat te stellen slimme contracten en gedistribueerde applicaties (dApps) te bouwen en te publiceren die kunnen worden gebruikt zonder de risico’s van downtime, fraude of interferentie van een derde partij. Ethereum omschrijft zichzelf als ’s werelds programmeerbare blockchain. Het onderscheidt zich van Bitcoin als een programmeerbaar netwerk dat dient als een marktplaats voor financiële diensten, games en apps, die allemaal kunnen worden betaald in Ether-cryptocurrency en veilig zijn voor fraude, diefstal of censuur.

De oprichters van Ethereum

Ethereum werd in juli 2015 gelanceerd door een kleine groep blockchain-enthousiastelingen. Ze omvatten Joe Lubin, oprichter van ConsenSys, een ontwikkelaar van blockchain-applicaties die het Ethereum-netwerk gebruikt. Een andere medeoprichter, Vitalik Buterin, wordt gecrediteerd voor het ontstaan van het Ethereum-concept en fungeert nu als ceo en publiek gezicht. Buterin wordt soms omschreven als ’s werelds jongste cryptomiljardair. (Hij is geboren in 1994.) De Ether cryptocurrency is ontworpen om te worden gebruikt binnen het Ethereum-netwerk. Net als Bitcoin is Ether nu echter een geaccepteerde vorm van betaling door sommige verkopers en serviceleveranciers. Overstock, Shopify en CheapAir behoren tot de online sites die Ether als betaling accepteren.

De Ethereum-business

De belangrijkste concurrenten van Ethereum voor bedrijven die investeren in een blockchain-softwareplatform, volgens Gartner Research, zijn Bitcoin, Ripple, IBM, IOTA, Microsoft, Blockstream, JP Morgan en NEO.

De marktwaarde van één ETH eind mei 2021.
Afzonderlijk is Ethereum een kanshebber in de zeer volatiele cryptocurrency-markt. Vanaf mei 2021 was Ethereum de op een na grootste cryptocurrency op basis van waarde, na Bitcoin. Volgens Analytics Insight werd de marktkapitalisatie geschat op $ 500 miljard in vergelijking met $ 1.000 biljoen voor Bitcoin. De andere acht op de Top 10-lijst van Analytics Insight zijn Binance Coin, Dogecoin, Cardano, Tether, XRP, Internet Computer, Polkadot en Bitcoin Cash.

Op Ethereum gebaseerde projecten

Ethereum beweert dat zijn platform kan worden gebruikt om “zowat alles te codificeren, te decentraliseren, te beveiligen en te verhandelen.”. Er lopen een aantal projecten om het concept te testen. Microsoft werkt nu samen met ConsenSys om Ethereum Blockchain as a Service (EBaaS) aan te bieden in de Microsoft Azure-cloud. Het is bedoeld om Enterprise-klanten en -ontwikkelaars een op de cloud gebaseerde blockchain-ontwikkelaarsomgeving met één klik te bieden. In 2020 kondigden Advanced Micro Devices (AMD) en ConsenSys een joint venture aan om samen een groot netwerk van datacenters te gaan creëren die zijn gebouwd op de Ethereum-infrastructuur.

De voortdurende evolutie van Ethereum

De oprichters van Ethereum waren destijds een van de eersten die het potentieel van blockchain-technologie voor gebruik buiten de veilige handel in virtuele valuta overwogen. De Ethereum cryptocurrency ETH is voornamelijk gemaakt als een betaalmiddel voor apps die op het Ethereum  platform zijn gebouwd en worden onderhouden. De onkwetsbaarheid voor hackers en andere criminelen heeft ook mogelijkheden geopend voor de veilige opslag van privé informatie van medische dossiers tot stemsystemen. De afhankelijkheid van de cryptocurrency opende ook mogelijkheden voor een aantal programmeurs om games en zakelijke applicaties op het netwerk te maken en op de markt te brengen.

De harde vork

Een blockchain mag dan misschien onkwetsbaar voor aanvallen van hackers zijn, maar het is niet zo dat men dat niet heeft geprobeerd. In 2016 stal een kwaadwillende hacker voor meer dan $ 50 miljoen aan Ether die was opgehaald voor een project genaamd The DAO, een reeks slimme contracten gemaakt door een derde partij en ook afkomstig van het softwareplatform van Ethereum. De succesvolle kraak van het systeem werd toen toegeschreven aan een externe ontwikkelaar. De Ethereum gemeenschap koos ervoor om de diefstal meteen terug te draaien door een zogeheten “hard fork” te maken: Dit houdt in dat de bestaande blockchain per direct ongeldig verklaard wordt en men kan dan een tweede Ethereum-blockchain te maken. Het origineel staat nu nog bekend als Ethereum Classic, oftewel de ETC munt.

Ethereum 2.0

Vanaf mei 2021 was Ethereum de op een na grootste virtuele valuta op de markt, achter alleen zijn grote broer, de Bitcoin. Het aantal ETH’s in omloop overschreed in 2018 de grens van 100 miljoen. In tegenstelling tot Bitcoin is er bij Ethereum geen limiet aan het aantal ETH’s dat kan worden gemaakt. Ethereum ondergaat momenteel een langverwachte upgrade die bekend staat als Ethereum 2.0, die bedoeld is om het netwerk op te schalen terwijl de huidige congestieproblemen worden aangepakt die het in het verleden zo vaak hebben vertraagd. In 2017 vertraagde een online spel genaamd CryptoKitties eigenhandig transacties op het platform, en deed dit in zo een grote mate dat het Ehtereum netwerk bijna bezweek onder de talloze transacties. Ethereum heeft bredere ambities dan Bitcoin. Het wil vooral een platform zijn voor allerlei applicaties die informatie veilig kunnen opslaan.

Kritiek op Ethereum

Ethereum wordt geconfronteerd met dezelfde kritiek waarmee alle andere cryptocurrencies worden geconfronteerd: Namelijk dat de prijzen van alle cryptocurrencies, inclusief Ether, de neiging om bitcoin prijsactie te veel te weerspiegelen. Dit is al jaren duidelijk en staat ook op dit moment weer centraal. In 2017 zag de waarde van bitcoin bijvoorbeeld tussen ongeveer $ 900 en ongeveer $ 20.000. In april 2021 bereikte bitcoin een hoogtepunt van ongeveer $ 63k en zweefde daarna weer rond $ 30k in juli 2021. Als zodanig blijven cryptocurrencies zeer speculatief en onderhevig aan zowel bullish als bearish periodes.

Elk van deze netwerken verbruikt een enorme hoeveelheid energie. Met name cryptominers  besteden een enorme hoeveelheid rekenkracht aan het proces van het valideren van transacties. Een van China’s redenen om de cryptovaluta aan te pakken, is de energieafvoer van fossiele brandstoffen veroorzaakt door grootschalige cryptomunt mining activiteiten. Ethereum heeft ook kritiek gekregen op zijn kosten. Dat kan veranderen met de introductie van Ethereum 2.0.

Definitie van Ethereum

Ethereum is, net als elke blockchain, een database met informatie die is ontworpen om niet te worden gehacked. Ether, of ETH, is de cryptocurrency die wordt gebruikt om transacties op de blockchain te voltooien.

In tegenstelling tot een traditionele database is informatie in een blockchain georganiseerd als een chronologische “keten” die bestaat uit complexe “blokken” van gegevens. Elke transactie met een Ether munt moet bijvoorbeeld worden geverifieerd en geregistreerd als een extra blok op de unieke blockchain van die munt. Dit proces van het vastleggen van elke transactie in een reeks is de reden dat een blockchain vaak wordt vergeleken met een soort grootboek van een onderneming. Alles staat beschreven en is vastgelegd.

De Ethereum blockchain slaat meer op dan alleen maar transactierecords voor Ether-valuta. Het stelt ook softwareontwikkelaars in staat om games en zakelijke applicaties te maken, dApps genaamd, en deze aan hun gebruikers op de markt te brengen. Die gebruikers willen profiteren van het relatieve gebrek aan risico’s die gepaard gaan met het opslaan van gevoelige informatie op het World Wide Web.

Wat is ETH Trading?

Beleggers gebruiken een handelsplatform, ook wel exchange genoemd- om Ether / ETH te kopen en te verkopen. De huidige meest gebruikte exchanges zijn Coinbase, Kraken, Bitstamp, Gemini, Binance en Bitfinex. Het investeren van apps zoals Robinhood en Gemini maakt ook handelen in cryptovaluta mogelijk.

Zoals al eerder vermeld, zijn de huidige cryptoprijzen extreem volatiel en de mensen die ze verhandelen proberen uiteraard te profiteren van die volatiliteit. De waarde van één ETH lag in juli 2021 tussen de 1.800 en 2300 dollar. Het was half mei boven de 4000 dollar geweest, maar de koers kwam vanaf de 200 tot 230 dollar een jaar eerder, dus een zeer grote stijging binnen een jaar

Is Ethereum beter dan Bitcoin?

In tegenstelling tot de Bitcoin blockchain is de Ethereum blockchain eigenlijk niet eens gemaakt om een cryptocurrency te ondersteunen; Daarvoor was het niet gemaakt en dat was ook niet de opzet van de blockchain. De Ether cryptocurrency is gemaakt om een interne valuta te bieden voor applicaties die zelf zijn gebouwd op de Ethereum-blockchain. Met andere woorden, Ethereum heeft veel bredere ambities. Het wil een platform zijn voor allerlei applicaties die informatie veilig kunnen opslaan, of dat nu valuta data is of medische data. Ondanks hun verschillen zijn de twee makers van virtuele valuta die grote rivalen zijn geworden in de beleggingswereld. En virtuele valuta zijn precies dat: Het zijn munten die geen fysiek bestaan hebben, maar worden vertegenwoordigd door een reeks codes die kunnen worden ingewisseld tegen een prijs die is overeengekomen door een koper en een verkoper.

Hoe verdient Ethereum dan geld?

Gebruikers betalen elke keer kosten om dApps op het Ethereum-platform te gebruiken. Deze kosten worden “gas” genoemd omdat ze variëren en afhankelijk zijn van de hoeveelheid gebruikt rekenvermogen. De reguliere vergoeding voor gas was begin 2021 hoger dan 10 dollar per transactie, volgens het Ethereum Gas Report.

Hoe lang duurt het om een Ethereum te minen?

De tijd die nodig is om 1 Ether te minen en Ether mininginkomsten te ontvangen, is afhankelijk van de hashrate, het stroomverbruik, de elektriciteitskosten en eventuele vergoedingen die worden betaald aan een miningpool en / of hostingservice met betrekking tot de miningoperatie. Deze factoren hebben ook direct invloed op de winstgevendheid en de toename van de mining problemen en de algehele prijsprestaties van de cryptomarkt. Met behulp van de standaardberekeningen van een zeer en veelgebruikte populaire Ethereum miningcalculator wordt geschat dat het minen van één ETH ongeveer 53 dagen zal duren.

Ehtereum Mining

Ethereum mining is een geweldige manier om cryptocurrency beter te begrijpen en waardevolle technische knowhow te krijgen terwijl je dag in dag uit consistente winsten verdient. Ethereum is afhankelijk van mining of zogenaamd “proof-of-work” (POW), wat betekent dat individuele gebruikers concurrerend rekenkracht bijdragen om blokken en transacties te valideren. Ze verdienen ook ETH in het proces, want dat is hun verdienste bij het hele proces van mining.

Hoewel Bitcoin oorspronkelijk mining introduceerde, wordt het steeds moeilijker om te profiteren van Bitcoin mining. Als gevolg hiervan is Ethereum mining een aantrekkelijk alternatief geworden voor cryptogebruikers, vooral voor de reguliere computercomponenten. Voordat u aan de slag gaat, is het echter belangrijk om rekening te houden met kosten, winst en vereisten.

Ethereum’s mining algoritme

Ethereum gebruikt momenteel een mining algoritme genaamd Ethash. Voor praktische doeleinden betekent dit simpelweg dat Ethereum matig ASIC-resistent is. ASIC’s die speciaal zijn gebouwd voor Ethereum mining zullen niet veel beter presteren dan high-end GPU’s voor algemeen gebruik. Dit betekent ook dat ASIC’s die zijn gebouwd voor Bitcoin-mining Ethereum niet efficiënt zullen minen.

Het mining algoritme van Ethereum kan in de toekomst veranderen. Ontwikkelaars debatteren over de vraag of ze ProgPOW niet zouden moeten introduceren, wat Ethereum ASIC’s minder voordeel zou kunnen geven ten opzichte van GPU’s. Of u nu van plan bent om te minen met een GPU of een ASIC, u moet een apparaat aanschaffen voordat u begint.

Winstgevendheid van het apparaat

Efficiënte mining apparaten hebben een hoge hashrate (MH/s), wat betekent dat ze berekeningen snel oplossen en meer ETH verdienen. Energie-efficiëntie (W) is ook belangrijk, omdat de energierekening de winst anders opzuigt.

Verschillende krachtige GPU’s worden op dit moment vaak gebruikt om Eth te minen, zoals:

GTX TitanV 8, 656 MH/s, 2150W, verkocht voor 2800 euro
RTX 2080 8, 552 MH/s, 2430W, verkocht voor 650 euro
GTX 1080Ti 8, 440 MH/s, 2150W, verkocht voor 800 euro
RTX 2080 Nvidia GPU prijs onbekend

Er zijn ook een paar krachtige Ethereum ASIC’s op de markt, waaronder:
Innosilicon A10 Ethmaster, 485 MH/s, 850W, 5000 euro
Innosilicon A10 Ethmaster, 365 MH/s, 650W, 3300 euro
Bitmain Antminer E3, 180MH/s, 760W,  1000 euro
A10 Ethereum ASIC door Innosilicon  1500 euro

Let OP; Prijzen schommelen altijd, als Ethereum hoog is dan gaan de miners ook mee in prijs omhoog. Dus koop er 1 als de Eth prijs laag is…

De best presterende apparaten leveren vanaf jul 2021 een dagelijkse omzet op van 5 euro tot 9 euro .Rekening houdend met de huidige hoge energiekosten leveren winsten voor dezelfde apparaten nettowinsten op tussen 3 en 6 euro per dag.

Winsten op mining en inkomsten daarvan kunnen worden gewijzigd op basis van fluctuerende ETH-prijzen en uw persoonlijke elektriciteitskosten. Up-to-date informatie kan ook worden berekend op diverse sites zoals bijvoorbeeld F2Pool,CryptoCompare of WhatToMine.com of Google even op: “ETH mining comparison” voor een breed overzicht en rekenmethodes. Je zou ook op het Nederlandse “Mining kosten vergelijker” kunnen zoeken. Bij ons in Nederland is wel de vraag of het nog rendabel is met de huidige hoge stroomprijzen.

Kosten vooraf

Hoewel hogere hashrates dus zoals eerder aangegeven wel meer inkomsten opleveren is het ook belangrijk om vooraf alvast rekening te houden met alle kosten, afschrijving van het mining apparaat  en elektriciteitsefficiëntie. Het kan namelijk jaren duren om de initiële aankoopkosten van elk mining apparaat terug te verdienen, of het nu een GPU of een ASIC is. Helaas kunnen ASIC’s ook snel verouderd raken. Als ontwikkelaars dus ineens besluiten om het miningprotocol van Ethereum te wijzigen dan kan een ASIC zelfs nutteloos worden. Zelfs als ontwikkelaars geen opzettelijke wijziging aanbrengen kunnen ook de ASIC-fabrikanten problemen hebben met het leveren van up-to-date firmware, zoals te zien is met Bitmain’s Antminer E3. Velen hadden zo een miner gekocht in de hoop op goede winsten, maar zaten vervolgens heel lang op een firmware update te wachten. Dit duurde zelfs zolang, dat het daarna geen zin meer had om nog verder te gaan minen.

In tegenstelling tot ASIC’s kunnen GPU’s altijd weer worden doorverkocht, omdat ze daarna ook nog nuttig zijn voor gaming en systeemprestaties in het algemeen. Constante mining kan er wel voor zorgen dat GPU’s slijten; Dit gebeurt vaak zonder goed onderhoud en met slechte koeling, wat hun herverkoopwaarde aanzienlijk kan verminderen, maar ze zijn meestal gemakkelijker door te verkopen als ASIC’s, omdat ze buiten de mining ook voor andere toepassingen kunnen worden gebruikt.

Het is ook mogelijk om Ethereum te minen met low-end, vorige generatie of geïntegreerde GPU’s. De winstmarge kan dan echter wel zeer klein zijn en de elektriciteitskosten kunnen ervoor zorgen dat u in het algemeen toch geld verliest. Daarom is het belangrijk om altijd uw elektriciteitskosten te weten voordat u  hiermee aan de slag gaat.

Geleidelijke veranderingen

Het mining protocol en mining netwerk van Ethereum veranderen geleidelijk en die veranderingen hebben invloed op de winst. Positief is dat de totale hashrate van Ethereum sinds november 2018 is gedaald, wat betekent dat Ethereum-mijnbouw in relatieve zin minder concurrerend is.

Elke pool heeft iets andere kosten, uitbetalingsmodellen en betalingsdrempels. Meestal zijn de kosten ongeveer 1% en moet u ongeveer 0,1 ETH verdienen voordat u uitbetaalt wordt. Zelfs met deze beperkingen is het echter meestal de moeite waard om consistentere inkomsten te hebben.

U moet ook mining software installeren en configureren volgens de instructies van uw mining pool. Ethminer, CGMiner, Claymore, Geth en Phoenix Miner zijn allemaal populair en vrij verkrijgbaar. Zorg ervoor dat u altijd downloadt van een officiële of gerenommeerde website om phishing te voorkomen. Mocht u niet de officiele software downloaden en toch hiermee gaat minen dan is de kans groot dat U een ander rijker maakt, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Cloud Mining Ethereum

In plaats van je eigen ASIC of GPU te kopen, is het ook mogelijk om Ethereum hashpower te huren bij een externe provider. NiceHash, Genesis Mining, Minergate, CCG Mining en IQ Mining bieden allemaal deze service. Cloud mining heeft wel enige aantrekkingskracht: u hoeft uw hardware niet te onderhouden of in te stellen, elektriciteitskosten te betalen of te overwegen hoeveel uur per dag u aan mijnbouw zult besteden. Je hoeft alleen maar een contract te kopen. Helaas zijn cloud mining services niet zo transparant en ook niet verantwoordelijk voor de mining pools. U moet vooraf betalen, wat ook een risico is, omdat cloudservices ook failliet kunnen gaan of hun geld onjuist kunnen beheren. NiceHash heeft bijvoorbeeld onlangs verklaard dat het de slachtoffers van een aanval niet kan terugbetalen, en iedereen kon fluiten naar zijn geld. En naar zijn munten.

Hoewel er veel vocale critici van cloud mining-diensten zijn, blijven ze redelijk populair. Over het algemeen is het echter bijna onmogelijk om consistente winsten te verdienen via cloudmining. De enige manier om geld te verdienen met mining is door een efficiënte machine te onderhouden met betaalbare hardware en met lage elektriciteitskosten.

Altcoin mining

Ethereum is niet de enige op Ethash gebaseerde munt. Het is ook mogelijk om Ethereum Classic, QuarkChain,Ellaism, Expanse, EtherGem, Ubiq, Ether-1, Dubaicoin, Callisto, EtherSocial en Metaverse te minen. Deze altcoins bieden de mogelijkheid voor nog grotere winsten.

Hoewel het mogelijk is om op elk moment te switchen en de meest winstgevende Ethash-munt te delven, is Ethereum over het algemeen de meest winstgevende optie. Gelukkig ben je niet beperkt tot minen op basis van Ethash. Met dubbele minen zoals Claymore kun je Ethereum minen naast niet-Ethash-munten zoals Decred of Siacoin. Dit kan dan ook weer de totale winstgevendheid verhogen.

Voorspellen welke altcoins in prijs zullen stijgen is een andere strategie. Dit is echter buitengewoon moeilijk voor een leek of voor een beginner, en als het mogelijk zou zijn, zou het efficiënter kunnen zijn om die dan gewoon te kopen wanneer de prijzen laag zijn. Desalniettemin is het minen van altcoins een zeer goede manier om een positie in altcoins op te bouwen zonder deze te hoeven kopen van soms dubieuze cryptocurrency exchanges.

Ethereum mining is een haalbare optie, vooral in vergelijking met Bitcoin mining.
De voordelen zijn onder andere:

 • Redelijk hoge winsten
 • GPU-mining ondersteuning, in ieder geval voor high-end GPU’s
 • Verschillende munten om te minen en dubbele mining ondersteuning
 • Tal van mining pools om uit te kiezen

Er zijn ook enkele negatieve eigenschappen:

 • Hoge kosten vooraf voor GPU- en ASIC-apparaten
 • Onzekerheid over de toekomst van ASIC-miners
 • Toenemende moeilijkheidsgraad en dalende blok beloningen
 • Staking kan mining in de komende jaren vervangen

Al met al is mining een geweldige manier om cryptocurrency beter te begrijpen en waardevolle technische knowhow te krijgen. Als dit correct wordt gedaan, is het mogelijk om consistente winsten te verdienen tijdens het opbouwen van een portefeuille van cryptocurrency holdings.

Ethereum Wallets

Ethereum heeft momenteel de op een na grootste marktkapitalisatie, uiteraard achter zijn grote broer en concurrent Bitcoin. Hierdoor komen er ook veel beleggers nu massaal naar Ethereum. Dit heeft ook de vraag naar een veiligere Ethereum wallet, een soort portemonnee om Ethereum veilig in op te slaan, aangespoord.

Ik geloof dat als een portemonnee geen van deze dingen heeft, je munten in serieus gevaar kunnen komen en je jezelf een hele grote hoofdpijn kunt bezorgen. Onthoud: Als jezelf de sleutels niet hebt is het bij grote problemen ook niet meer van jou. Toen Cryptopia -een Australische Exchange- opeens offline ging hadden velen opeen geen toegang meer tot hun coins en geld (check nog even in Google: “Cryptopia liquidation” zodat u precies weet wat u niet moet doen. Houdt dus ook nooit coins aan op de exchange zelf, maar stop ze in een wallet. Bij verkoop verzend ze naar de exchange, wissel ze om voor geld of andere coins en haal de nieuwe coins direct weer terug naar een wallet die geschikt is voor die andere coins (of gebruik een Multiwallet, lees daarover in het stukje hieronder) Wanneer u op zoek bent naar goede en veilige wallets, zorg er dan voor dat aan de bovenstaande vereisten wordt voldaan voordat u uw munten daar opslaat.

Hieronder heb ik een aantal veilige wallets voor Ethereum op een rijtje gezet. Ze voldoen allemaal aan de bovenstaande eisen.

Daarvoor zijn hier de beste beurzen met de Ethereum-markt:

 • Coinbase
 • Binance
 • Cex
 • Changelly

De beste Ethereum Wallets beschikbaar

 1. Ledger Nano X
  Dit is de meest moderne ETH-hardware wallet die je zou kunnen krijgen. Ledger is een pionier in de industrie van hardware wallets en ze ondersteunen Ethereum plus alle tokens van de hele ethereum keten. Op dit moment is Ledger Ethereum-integratie beschikbaar via MyEtherwallet, wat het voor u veel gemakkelijker maakt om uw Ethereum-munt te beheren. Naast ETH kunt u ook veel andere munten opslaan. Dit is trouwens de opvolger van de populaire Ledger Nano S, die we hieronder gaan behandelen. Het grote verschil is dat het een batterij en ook bluetooth heeft, dus de mobiliteit is nu aanzienlijk toegenomen. Bovendien kunt u hierin meer munten tegelijkertijd beheren. Het gebruik van Ledger Nano X is eigenlijk net zo eenvoudig als de Ledger Nano S die ik hieronder heb genoemd. De prijs is rond de 100 euro en alle toekomstige firmware updates zijn gratis. De prijs is inclusief verzending.
 2. Ledger Nano S (Hardware Wallet)
  De Ledger Nano S is een van de goedkoopste Ethereum hardware wallets die beschikbaar zijn, voor een klein 55 euro is ie van u en zijn uw Ethereum munten veilig. Hier wordt Ether offline opgeslagen op het apparaat. Wanneer u Ether wilt uitgeven ondertekent Ledger deze met behulp van de persoonlijke sleutel die op het apparaat is opgeslagen. U kunt hierop zowel ETH als ETC opslaan. Het beste van de Ledger Nano S is dat hij wordt geleverd met een klein LED scherm waarmee u uw transacties overzichtelijk kunt beheren. De beveiliging is zo robuust dat u uw Nano S-apparaat zelfs op een gehackte computer nog kunt gebruiken.
 3. Trezor (Hardware Wallet)

Trezor was de eerste hardware wallet uitgevonden voor Bitcoin. Nu kan Trezor echter ook voor Ethereum worden gebruikt met de MyEtherWallet webinterface. Deze slaat ook Eth offline op een veilige electronische chip die geactiveerd kan worden wanneer je inlogt met het wachtwoord.

Trezor is een licht en gemakkelijk meeneembare tool, is er in 3 kleuren en kost ongeveer 99 euro.

 1. Atomic Wallet (Pc en Mobiel)

Atomic Wallet is de ultieme oplossing voor zowel Ethereum als ERC20 tokens. Met de wallet kunt u ETH opslaan, ruilen en kopen met een gewone bankkaart. In de toekomst zal Ethereum beschikbaar zijn voor swapping met Atomic Swaps, een volledig gedecentraliseerde manier om crypto’s uit te wisselen zonder tussenpersonen daar nog bij te betrekken. Atomic Wallet ondersteunt al meer dan 300 cryptocurrencies en biedt u de perfecte interface voor alle ERC20-tokens. Kortom, u kunt een contactadres invoeren en uw aangepaste munt direct in uw Atomic Wallet hebben. De portemonnee versleutelt uw privésleutels op uw apparaat en geeft u volledige toegang en controle over uw geld. Atomic Wallet is ook binnenkort beschikbaar voor elk desktopbesturingssysteem en zal zowel op Android- en iOS-apparaten staan.

 1. Guarda (PC + Mobiel)
  Guarda is een wallet voor het opslaan van Ethereum. De Guarda wallet heeft een intuïtieve interface en biedt een hoge mate van bescherming. De portemonnee is ook beschikbaar voor desktop, mobiel en web interface. Wanneer u Guarda wallet instelt, bent u de enige die de privésleutel beheert. Op deze manier heeft u ook echt zelf de volledige controle over uw Ethereum-munten en andere munten die u op Guarda wilt opslaan. Er is ook geen persoonlijke informatie vereist om de Guarda wallet te gebruiken, die een echte standaard is geworden onder alle top Ethereum-portemonnees.
 2. Argent (mobiel)
  Argent is de modernste mobiele wallet voor Ethereum. Dit is een unieke ETH-portemonnee die niet-bewaard is, maar waarmee u de privésleutel niet kunt opslaan. De portemonnee is snel geconfigureerd met behulp van uw e-mailadres en mobiele nummer en kan dan worden hersteld met behulp van dezelfde gegevens. De unieke functie van deze portemonnee is integratie met compound.finance waarmee u uw Ethereum ook kunt belenen en u hierdoor rente kunt laten verdienen. De portemonnee heeft ook een dAPP-browser, en als je wilt dat je niet-techneutenfamilie en -vriend een Ethereum-portemonnee gebruiken, is dit de gemakkelijkste voor hen en voor jezelf.
 3. Exodus (Desktop Wallet + mobiel)
  Exodus is ’s werelds eerste multi cryptocurrency desktop wallet. Het is gratis te gebruiken en heeft ook een zeer aantrekkelijke gebruikersinterface. Zodra u de Exodus-portemonnee opent, toont een cirkeldiagram uw hele muntenportefeuille in een oogopslag. Het ondersteunt zeven cryptocurrencies (waaronder Ethereum) en is de eerste desktop wallet met ShapeShift ingebouwd voor het uitwisselen van cryptocurrencies. Tijdens het gebruik van Exodus moet men echter altijd verbonden zijn met het internet, maar u hoeft zich geen zorgen te maken, omdat uw privésleutels uw machine nooit verlaten. Functies zoals e-mailherstel met één klik en back-up seed-sleutels voor het herstellen van uw portemonnee zorgen voor de veiligheid van uw geld.

Update: Exodus ondersteunt nu bijna 100 cryptocurrencies! Ze hebben ook meerdere uitwisselingspartners (niet alleen ShapeShift), watook  betekent dat ze meer inwisselbare activa kunnen aanbieden. Het inkopen van liquiditeit van verschillende partners heeft het uitwisselen in Exodus sneller en betrouwbaarder gemaakt. Ze vereisen ook geen persoonlijke e-mail – dit is een optie voor degenen die de e-mailback uplink willen ontvangen. Elk e-mailadres kan worden gebruikt  of helemaal geen! De e-mail wordt maar slechts één keer gebruikt om de back-uplink te verzenden. Privacy is erg belangrijk voor Exodus en ze slaan geen persoonlijke gegevens van klanten op – zelfs niet het e-mailadres. Exodus-gebruikers kunnen ook geld sturen naar en geld ontvangen van smart contracten.

 1. Jaxx (Mobiele Portemonnee)
  Jaxx is een multi-asset wallet gemaakt door het in Canada gevestigde bedrijf Decentral. Het ondersteunt 13 cryptocurrencies (inclusief ETH) en heeft een elegant ontwerp met robuuste beveiligingsfuncties. Op Jaxx verlaten privésleutels het apparaat nooit en met functies zoals seed-sleutels kunt u uw geld herstellen wanneer dat nodig is. Het heeft een geweldige ontwikkelingsgemeenschap die zorgt voor innovatie en onderhoud van het product. Jaxx wallet is beschikbaar voor Android, iOS, Mac OS, Windows, Linux. Ze lanceren ook een hardware wallet in de komende maanden.
 2. MetaMask (Desktop Wallet + mobiele portemonnee)
  MestaMask is een van mijn favoriete Ethereum-portemonnees. Het is als een browser om toegang te krijgen tot het Ethereum-netwerk. Hiermee kunt u niet alleen Ethereum opslaan en verzenden, maar kunt u ook toegang krijgen tot gedecentraliseerde Ethereum-apps. Het heeft een intuïtief ontwerp waar je snel kunt schakelen tussen een testnetwerk en het belangrijkste Ethereum-netwerk. De privésleutels zijn met een wachtwoord versleuteld en worden opgeslagen op uw computer, die u op elk gewenst moment kunt exporteren.
 3. MyetherWallet (web wallet)
  MyEtherWallet verschilt van andere traditionele web wallets. Waarom? Want in tegenstelling tot andere webportemonnees, bestuur je hier de privésleutel van Ethereum op je machine. Het is een open-source wallet, zonder servers van derden, waar u slimme contracten kunt schrijven en openen. Harsh heeft hiereen artikel over geschreven. Het heeft een ingebouwde BTC naar ETH (en vice versa) swap faciliteit. U kunt ook uw Trezor of Ledger Nano S verbinden om toegang te krijgen tot uw geld in de browseromgeving van MyEther.
 4. Coinbase (Web wallet)
  Coinbase is een van de meest populaire Bitcoin web wallets. Dit jaar hebben ze ook Ethereum-ondersteuning opgenomen. Het is een goedkope en snelle manier om Ethereum op te slaan. Het nadeel is echter dat de privésleutels niet onder uw controle staan omdat ze zijn opgeslagen op de gehoste servers van Coinbase. Dat gezegd hebbende, het is een fatsoenlijke manier om ETH voor de korte termijn op te slaan. Als u van plan bent Ethereum voor de lange termijn vast te houden, moet u de Paper wallet methode gebruiken of een hardware wallet zoals Ledger Nano X gebruiken.
 5. KeepKey (Hardware wallet)
  KeepKey is de duurste Ethereum-hardware wallet die beschikbaar is, namelijk 120 euro. Het houdt uw ETH in een veilige offline omgeving en biedt dezelfde functies als de Ledger Nano S of Trezor. Het heeft een groter scherm dan zijn andere twee concurrenten en is een beetje zwaar (d.w.z. dus niet gemakkelijk mee te nemen). De plastic behuizing van KeepKey maakt het kwetsbaar voor schade als het per ongeluk valt, maar als je de interface leuk vindt, is het misschien de juiste portemonnee voor jou.

Ethereum is trouwens nog maar 5 jaar oud en is nog vrij jong op de markt. Daarom heeft het wallet ecosysteem op dit moment zeer beperkte opties. Maar ik ben er zeker van dat naarmate de technologie volwassener wordt, nieuwe Ethereum-portemonnees beschikbaar zullen zijn voor elk type gebruiker.

Ethereum Prijsontwikkeling en Toekomst

Ethereum prijsontwikkeling toekomstEthereum kan de komende 5 jaar  de 20.000 dollar bereiken: Ethereum (ETH), ’s werelds op een na grootste cryptocurrency na Bitcoin (BTC) in termen van marktkapitalisatie, zal naar verwachting eind 2021 4600 dollar waard zijn, volgens de gemiddelde voorspelling van experts in het Ethereum-voorspellingsrapport van Finder.

Finder ondervroeg 42 crypto-experts, met meer dan 25 eth-prijsvoorspellingen voor niet alleen eind 2021, maar ook eind 2025 en 2030. Hoewel het panel eth gemiddeld 2021 ziet eindigen op 4500 dollar, worden die projecties in de toekomst nog sappiger, met de gemiddelde projectie voor 2025 die 17000 dollar raakt en 2030 $ 71000 dollar. Wat 2021 betreft, geeft Allnodes CEO en oprichter Konstantin Boyko-Romanovsky een bovengemiddelde voorspelling van 5.000 dollar en zegt dat eth’s overstap naar een proof-of-stake (PoS) model slechts één drijver achter de prijs van de munt is. “Upgraden naar een deflatoire vorm van activa, level-2-netwerken, institutionele adoptie, massagebruik, DeFi [gedecentraliseerde financiering] en DApps [gedecentraliseerde applicaties] continue ontwikkeling en stijging – dragen allemaal bij aan de toekomstige prijswaardering van Ethereum,” zei hij. Morpher CEO Martin Fröhler is de meest bullish op de korte termijn waarde van de munt, voorspelt dat de munt aan het einde van het jaar 10000 dollar zal raken, omdat, volgens hem, “Ethereum het potentieel heeft om de toekomstige wereldwijde financiële infrastructuur van stroom te krijgen.”

Universitair hoofddocent John Hawkins van de Universiteit van Canberra heeft de laagste inschatting voor de munt, in de overtuiging dat ETH een bubbel is die wacht om te barsten. “Ik denk dat Ethereum een speculatieve bubbel is en door Bitcoin naar beneden zal worden gesleept”, zegt hij.

Op de lange termijn is het hoofd blockchain bij RealFevr, Pedro Febrero, het meest betrokken bij de munt, in de overtuiging dat deze het potentieel heeft om tegen 2030 1 miljoen dollar waard te zijn.

Fröhler, BitBull Capital COO Sarah Bergstrand en Trade the Chain-medeoprichter Ryan Gorman zijn ook allemaal betrokken bij ETH, waarbij Fröhler zegt dat de munt 2030 moet sluiten op 200.000 dollar, en Bergstrand en Gorman zien de waarde 100.000 dollar raken. Gorman ziet de waarde van Ethereum gekoppeld worden aan DeFi. “DeFi-projecten en andere applicaties die we nog niet eens hebben overwogen, zullen blijven worden gebouwd op de Ethereum-blockchain en zien een snelle groei. Dit zal er op zijn beurt toe leiden dat ETH bitcoin uiteindelijk inhaalt als ’s werelds meest waardevolle crypto-asset”, zegt hij.

Ethereum wordt ook Ether genoemd en het geldt als ’s werelds op een na grootste cryptocurrency naar marktwaarde achter Bitcoin. Het is de cryptocurrency van de Ethereum-blockchain, die een breed scala aan cryptoprojecten host. De blockchain is vooral populair bij DeFi-apps.

Ethereum is all-time high

Ethereum bereikte op 12 mei een all-time high boven $4.360. Het bereikte die piek rond dezelfde tijd dat Tesla-CEO Elon Musk kritiek uitte op het hoge energieverbruik van Bitcoin. Hij kondigde aan dat het elektrische autobedrijf Bitcoin niet als betaling accepteert. Ethereum is de grootste rivaal van Bitcoin. Soms zien beleggers de ellende van Bitcoin als een kans. Ethereum is echter meer dan 30 procent teruggevallen van zijn all-time high. De daling is gekomen te midden van crypto belasting zorgen. Het Amerikaanse ministerie van Financiën wil eisen dat cryptocurrency transacties boven de 10.000 dollar worden gerapporteerd aan de IRS. China’s intensivering van crypto hardhandigheid met handels- en mining beperkingen heeft ook de sentimenten van beleggers gewogen en namen als Ethereum naar beneden gesleept.

Ethereum zal naar verwachting stijgen.

Met de huidige prijs van 2.870 dollar is Ethereum ongeveer 35 procent gedaald ten opzichte van zijn all-time high. De crypto zal echter waarschijnlijk weer gaan herstellen naar zijn recente piek en zelfs nog hoger gaan. De voortdurende Ethereum blockchain-upgrade is een belangrijke reden om bullish te zijn op de crypto. De blockchain verschuift van het huidige PoW (proof-of-work) model naar het PoS (proof-of-stake) mechanisme. Dat brengt enorme veranderingen met zich mee en maakt een Ether-investering aantrekkelijker voor grote investeerders.

De verschuiving zal bijvoorbeeld het elektriciteitsverbruik van de blockchain met 99 procent verminderen en de CO2-uitstoot verminderen. Dat zou het een aantrekkelijkere keuze maken dan Bitcoin voor grote fondsen die rekening houden met de milieu-impact bij het selecteren van investeringen. Bitcoin maakt gebruik van het energie-intensieve PoW concept. Ook zal de upgrade de schaal van Ethereum verhogen en de kosten van transacties op de blockchain verlagen. Met grotere schaal zal de blockchain meer apps huisvesten, wat de vraag naar het Ether-token zou vergroten.

Door de transactiekosten te verlagen, zou de blockchain een maas in de wet dichten die rivalen onlangs hebben proberen uit te leggen in de concurrentie om DeFi-apps te hosten. Binance promoot bijvoorbeeld zijn Binance Smart Chain platform als kostenvoordeel in vergelijking met Ethereum.

Ethereum (ETH) 2025 koersvoorspelling

De interesse in de koersvoorspelling van Ether is toegenomen nadat een gelekte Goldman Sachs-memo een grote kans onthulde dat de cryptomunt Bitcoin inhaalt als een Store of Value (een bank behoudt altijd zijn waarde).

Waar zal Ethereum zijn in 2025?

Volgens WalletInvestor zal Ether in een jaar 3700 dollar bereiken en in vijf jaar 9980 dollar bereiken, wat een 250 procent opwaarts potentieel ten opzichte van de huidige prijs impliceert. Long Forecast ziet Ether in september 2021 een nieuw all-time high boven de 4800 dollar zetten, wat een opwaartse 74 procent suggereert. Het voorspelt ook dat de cryptomunt zal blijven stijgen en 2021 zal sluiten boven 7500 dollar Het ziet de altcoin tussen 2022 en 2025 zelfs de 13000 dollar overschrijden.

De Ethereum-koersvoorspelling van Digital Coin Price wijst erop dat de crypto 2021 sluit op 4500 dollar en 5600 dollar overschrijdt in 2022. Hoewel het voorspelt dat de altcoin de komende jaren meerdere keren op en neer gaat als reactie op marktkrachten, ziet het de crypto over het algemeen naar het noorden bewegen. Daarom ziet Digital Coin Price Ether 9800 dollar raken in 2025.

Kan Ethereum de 100000 dollar bereiken?

Ethereum heeft een opmerkelijke prestatie geleverd. De altcoin die 100000 dollar bereikt, zou veel beleggers miljonairs maken. Het heeft echter andere mijlpalen op korte termijn te bereiken voordat het de ambitieuze richtprijs van 100000 dollar bereikt.

Veel beleggers zien Ethereum de 5000 dollar bereiken en vervolgens naar 10000 dollar cruisen. Sommige beleggers verwachten dat dit al in 2021 zal gebeuren. Het is mogelijk om 100000 dollar te halen, maar het kost tijd.

Tegen de huidige prijs moet de altcoin 3500 procent winnen om 100000 dollar te bereiken. Als Ethereum vanaf nu een maandelijkse groei van 10 procent handhaaft, heeft het drie jaar nodig om daar te komen, wat erop wijst dat het rond 2024 de ambitieuze richtprijs bereikt.

Is Ethereum (ETH) beter dan Bitcoin (BTC)?

Als investering heeft Ethereum de afgelopen tijd beter gewerkt voor beleggers dan Bitcoin. Zelfs na zich sterk terug te trekken van zijn all-time high, heeft ETH nog steeds rendementen van meer dan 1300 procent in het afgelopen jaar in vergelijking met 360 procent voor BTC.

Een uitgelekt Goldman Sachs-document toont analisten bij de bank die denken dat Ethereum op weg is om Bitcoin te onttronen als de dominante cryptomunt. De analist noemde het toenemende gebruik van Ether in transacties op de Ethereum-blockchain als het geven van een grote waarde boost aan de crypto. Goldman Sachs wijst er bijvoorbeeld op dat Ether de cryptocurrency bij uitstek is voor mensen die NFT’s kopen. Naarmate de NFT-handel toeneemt, zal ook de vraag naar Ether toenemen.

Beste manier om Ethereum te kopen

Ethereum is beschikbaar op alle grotere cryptobeurzen. De altcoin wordt ook aangeboden door makelaars zoals eToro, Robinhood en PayPal . Als je de munt wilt kopen zijn Bitvavo, Coinbase, Binance en Kraken de beste plekken om Ether te kopen. Als u uw handel wilt doen via een makelaar in plaats van een beurs, dan zullen Robinhood, Venmo en eToro allemaal graag voor u werken.

Vergelijkbare berichten