Er zijn zoveel verschillende soorten cryptocurrencies, dat het lastig is om door de bomen het bos te zien. Daarom is het handig om je aandacht niet teveel te verdelen en te gaan kijken naar welke currencies een toekomst hebben of om welke currencies je niet meer heen kan. Één van deze valuta’s is Tezos. Tezos staat op dit moment erg hoog aangeschreven en lijkt op Ethereum, een logische keuze dus om je hier wat meer in te gaan verdiepen

Waarom wel investeren in Tezos?

Om te weten waarom je beter wel kan investeren in Tezos is het belangrijk om te weten wat hun doel is. Bij Tezoswillen ze de beste blockchain technologie ontwikkelen met het idee dat ontwikkelaars bezig blijven en zich willen blijven uitdagen.

Wat Tezos daarin onderscheidend maakt is dat upgrades worden bepaald aan de hand van de ideeën van belanghebbenden en dan meteen automatisch toegepast worden. Zo loop je geen mensen voorbij en worden de ontwikkelaars gestimuleerd te werken aan hun blockchain, omdat zij zo tokens kunnen halen om inspraak te kunnen hebben. Daarnaast gebruikt het algoritme erg weinig elektriciteit, wat voordelen met zich meebrengt, en worden zij gesteund door grote namen in de crypto wereld.

Bekijk hier de XTZ live koers

Waarom nog een keer nadenken over Tezos?

Door het uitgangspunt van Tezos te vergelijken met Ethereum kun je stellen dat zij zich opstellen als hun concurrent. Dit zou goed uit kunnen pakken, in de vorm van veel investeerders, maar het zou ook minder goed uit kunnen pakken omdat veel projecten gebouwd zijn op het Ethereum platform.

Daarnaast is er in het verleden een schandaal geweest waarbij de oprichters van Tezos aangeklaagd werden voor fraude. Wat negatief is voor de naam van Tezos en investeerders kan laten twijfelen. Echter lijkt het voor nu geen probleem te zijn en gaat de koers prima.

Tezos heeft dus een duidelijk uitgangspunt en weet waar ze naartoe aan het werken zijn. Ook is het duidelijk wat het onderscheidend maakt en waar de eventuele gevaren zitten. Kortom het is een geschikt cryptocurrency om in te investeren, zeker vanuit bedrijven gezien.

Vergelijkbare berichten