Crypto

Het handelen in crypto valuta is over de jaren steeds populairder geworden. Er zijn echter een paar fouten die nieuwe investeerders maken bij het beginnen aan crypto. Er valt natuurlijk geld te halen uit deze vorm van handelen maar er valt ook aardig veel geld te verliezen. Om te voorkomen dat je te veel geld verliest zijn er een aantal dingen waar je mee moet oppassen als je gaat handelen in crypto valuta. In dit artikel leggen wij uit welke fouten je niet moet maken als je van plan bent om te gaan handelen in crypto.

Steek niet al je spaargeld in crypto!

Als je van plan bent om je spaargeld in de crypto valuta te steken lijkt dit natuurlijk verstandig. In 2007 kon je voor een paar Bitcoin een pizza kopen, en inmiddels is de waarde van de munt zo ver gestegen dat de munt rond de €40000 waard is. Over de jaren heen is het bijna zeker dat crypto gaat stijgen. Als je geld op de bank staat krijg je er toch bijna niks extra voor. Toch moet je oppassen bij het investeren van je spaargeld in crypto. Er zijn bepaalde risico’s die je kan lopen bij het investeren van crypto en we zullen ze allemaal voor je op een rijtje zetten.

Je spaargeld in crypto steken is alleen verstandig op lange termijn. Omdat de vraag naar de cryptomunten stijgt zal de waarde ook omhooggaan. Op korte termijn is het alleen verstandig om te investeren wat je kan verliezen. De koersen kunnen erg variëren en als de waarde van een munt een dag lijkt te stijgen kan de waarde de andere dag weer sterk afnemen. Het is dus mogelijk om op korte termijn aardig wat geld te verliezen. Als je het spaargeld nodig hebt voor een vakantie of een nieuwe computer dan is het niet verstandig om dit geld te investeren in crypto. Hoewel winst natuurlijk handig kan zijn, is het niet gegarandeerd. Op het moment dat je het geld nodig hebt kan de waarde erg zijn gedaald en heb je dus minder geld vergeleken met toen je begon met investeren.

Daarnaast loop je ook het risico om het geld kwijt te raken door je wachtwoord te vergeten. Dit klinkt natuurlijk heel dom. Toch gebeurt het vaker als je denkt. Je gekochte crypto coins worden namelijk opgeslagen in een “wallet”. Deze wallet is verkonden aan je account of een sleutel. Wanneer je de gegevens voor de wallet kwijtraakt raak je ook al het geld kwijt. Je bent helemaal verantwoordelijk voor je eigen geld en er is geen toezichthouder of tussenpersoon aan verbonden. Als je de crypto valuta naar de verkeerde persoon stuurt is er geen manier om dit terug te krijgen.

Een andere manier om je geld te verliezen is om gehackt te worden. Het klinkt natuurlijk onwaarschijnlijk en dat is het tegenwoordig ook. Toch kan je de cryptomunten verliezen aan een hacker. Wanneer je uitgehandeld bent raden wij aan om alle cryptovaluta die je bezit terug te halen naar je wallet.

Investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen. Omdat de cryptomarkt erg populair is geworden in een korte tijd zijn de koersen erg gestegen. Wanneer de cryptowereld populariteit verliest zullen de koersen gaan dalen. Als je dus geld nodig hebt voor iets en dit geld een tijdje apart zet, laat het geld lekker op je bankrekening staan en neem niet het risico met crypto. Zo ben je verzekerd dat je het geld nog steeds bezit zodra je het nodig hebt.

Hoe investeer je dan wel in crypto?

Er zijn verschillende manieren om te investeren in crypto om toch een beetje succes te garanderen. De meest gekozen methode voor het investeren in crypto is om een vaste periode een vast bedrag in een crypto munt te steken. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om maandelijks €500,- in een cryptocurrency te investeren. Volgens verschillende onderzoeken is dit de meest effectieve manier gebleken om te investeren in crypto. Stel de koersen dalen na de eerste investering? Dan kunnen ze de volgende maand weer stijgen. Laat je niet afschikken door heftige dalingen in de koers en haal je geld er niet te snel af. Zo kan je toch nog een beetje winst garanderen.

Een andere effectieve methode is om de “dips” te kopen. Wanneer de prijs van een crypto valuta tijdelijk heel laag is kopen veel investeerders massaal de munt in. Dit doen ze omdat de munt vervolgens een grote kans heeft om weer te gaan stijgen in waarde waardoor ze er winst op maken. Voor deze methode moet je de markt goed in de gaten houden. Het nieuws en de huidige omstandigheden in de buitenwereld hebben veel invloed op de markt van cryptovaluta. Hou dit dus goed in de gaten.

De laatste methode die wij aanraden is om je geld te verspreiden over verschillende cryptomunten. Hoewel de markt grotendeels door bitcoin wordt bepaald zijn er toch kleinere projecten die erg stijgen in waarde. Als de ene munt daalt en de andere stijgt blijf je toch nog steeds op hetzelfde bedrag. Veel mensen kiezen ervoor om verschillende munten te kopen om zo de kans op verlies te verminderen. Wij raden deze manier van investeren erg aan omdat kleinere projecten vaak heel veel winst kunnen leveren. Als je vervolgens ook nog in een bekende grotere crypto valuta investeert ben je verzekerd van een stabiele munt. Deze methode van investeren is erg populair en blijft ook een van onze grootste aanraders voor het investeren in crypto.

Op lange termijn wordt de stijging van crypto bijna gegarandeerd. Omdat de vraag naar cryptovaluta steeds hoger wordt en het aanbod steeds meer schaar wordt drijft dit de prijs omhoog. Natuurlijk is het dan verstandig om bewust te zijn van de risico’s genoemd in dit artikel. Investeren in cryptovaluta kan namelijk veel winst opbrengen mits het op de juiste manier wordt gedaan. Wij raden het sterk af om al je spaargeld in cryptovaluta te steken.

Vergelijkbare berichten