Helium

Helium blockchain LongFi is een draadloze communicatietechnologie die is ontwikkeld door het blockchain-gebaseerde bedrijf Helium. Het is een variant van het Low-Power Wide-Area Network (LPWAN) dat is ontworpen om apparaten op lange afstand met elkaar te verbinden met behulp van een laag stroomverbruik.

Het idee achter LongFi is om een netwerk te creëren dat apparaten op kilometers afstand van elkaar kan verbinden zonder de noodzaak van veel stroom of dure infrastructuur. Het systeem maakt gebruik van een gedistribueerd netwerk van basisstations die zijn uitgerust met LongFi-technologie, en deze stations kunnen worden aangesloten op het internet via Ethernet, 4G of wifi. De basisstations kunnen signalen ontvangen van LongFi-compatibele apparaten tot wel 10 kilometer afstand in landelijke gebieden, terwijl dit in stedelijke gebieden meestal rond de 1-2 kilometer ligt.

LongFi-technologie maakt gebruik van de openbare radiofrequentiebanden om signalen te verzenden en ontvangen, en het Helium-netwerk maakt gebruik van blockchain-technologie om de authenticiteit van de gegevens te garanderen en om de apparaten te verifiëren die op het netwerk zijn aangesloten. Dit maakt het een veilige en betrouwbare manier om gegevens te verzenden en te ontvangen.

LongFi-technologie heeft toepassingen in verschillende sectoren, waaronder landbouw, logistiek, industrie en smart cities. Bijvoorbeeld, het kan worden gebruikt om de status van landbouwapparatuur op afstand te bewaken, de locatie van vrachtwagens te volgen, slimme straatverlichting aan te sturen, en meer.

Helium

Helium (HNT) is een cryptocurrency, die is gebaseerd op de blockchain-technologie van het Helium-netwerk. Het is ontworpen om te fungeren als een utility-token op het netwerk en om gebruikers te belonen voor het bijdragen aan de werking en het onderhoud van het netwerk.

Het Helium-netwerk is bedoeld als een gedistribueerd en decentraal netwerk voor het Internet of Things (IoT), en het maakt gebruik van LongFi-technologie om apparaten op afstand met elkaar te verbinden. De gebruikers van het netwerk, die zogenaamde “Hotspot-operators” worden genoemd, kunnen bijdragen aan de werking van het netwerk door het hosten van basisstations en het verifiëren van transacties.

Als beloning voor hun bijdrage aan het netwerk, ontvangen de Hotspot-operators Helium-tokens. Deze tokens kunnen worden verhandeld op verschillende cryptocurrency-beurzen en kunnen ook worden gebruikt voor het betalen van transactiekosten en voor het uitvoeren van transacties op het Helium-netwerk.

Helium is een relatief nieuwe cryptocurrency en heeft in korte tijd veel interesse getrokken vanwege zijn toepassing in het Internet of Things en zijn unieke beloningssysteem voor Hotspot-operators. Het is echter belangrijk om op te merken dat cryptocurrencies in het algemeen volatiel zijn en dat investeren in cryptocurrencies risicovol kan zijn.

Kun je Helium minen?

Ja, het is mogelijk om Helium (HNT) te minen door bij te dragen aan het Helium-netwerk als Hotspot-operator. Dit houdt in dat je een basisstation (ook wel “Hotspot” genoemd) host en verifieert dat apparaten correct worden aangesloten op het netwerk. Als beloning voor je bijdrage ontvang je Helium-tokens.

Het minen van Helium verschilt echter van het minen van traditionele cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum. In plaats van te concurreren om complexe wiskundige puzzels op te lossen, maakt het Helium-netwerk gebruik van Proof-of-Coverage (PoC) om te bepalen welke Hotspots in aanmerking komen voor beloningen. Dit houdt in dat Hotspots hun locatie moeten bewijzen en moeten laten zien dat ze het netwerk op de juiste manier ondersteunen.

Om te beginnen met het minen van Helium, moet je een Hotspot kopen en deze aansluiten op het netwerk. Er zijn verschillende soorten Hotspots beschikbaar, variërend van goedkope doe-het-zelfkits tot geavanceerde apparaten met meer functies. Zodra je Hotspot is aangesloten en functioneert, zal het beginnen met het bijdragen aan het Helium-netwerk en kun je Helium-tokens verdienen als beloning.

Het is belangrijk om op te merken dat het minen van Helium niet gegarandeerd winstgevend is en dat het afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de locatie van je Hotspot, het aantal andere Hotspots in de buurt, enzovoort. Het is daarom belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen voordat je besluit om te investeren in een Hotspot en te beginnen met het minen van Helium.

Vergelijkbare berichten