Tether

Tether (USDT) is een cryptocurrency die is ontwikkeld om de volatiliteit van andere cryptocurrencies te verminderen. Het is een stablecoin die is ontworpen om te handelen op een 1:1 ratio met de Amerikaanse dollar. In dit blog zullen we de basisprincipes van Tether bespreken, hoe het werkt en wat de voor- en nadelen zijn.

Hoe werkt Tether?

Tether is een ERC-20 token dat is gebouwd op de Ethereum blockchain. Het wordt uitgegeven door Tether Limited, een bedrijf dat in 2014 werd opgericht onder de naam Realcoin. Het idee achter Tether is dat het een stabiele waarde heeft die niet zal schommelen zoals andere cryptocurrencies. Het bedrijf beweert dat elke Tether-token wordt ondersteund door een gelijke hoeveelheid Amerikaanse dollars in reserve.

Het idee is dat gebruikers Tether kunnen kopen en gebruiken als een veilige haven voor hun cryptocurrency-beleggingen. In plaats van hun geld om te zetten in fiat-valuta, die moeilijk te verplaatsen is tussen verschillende landen, kunnen gebruikers hun geld omzetten in Tether en het vervolgens gebruiken om te handelen op beurzen.

Tether beweert dat elke token wordt ondersteund door een gelijke hoeveelheid Amerikaanse dollars in reserve, die worden bewaard op bankrekeningen. Het bedrijf publiceert regelmatig auditrapporten om de geloofwaardigheid van deze beweringen te ondersteunen. Hoewel er enige controverse bestaat over de nauwkeurigheid van deze rapporten, heeft men tot op heden geen grote problemen ondervonden.

Voordelen

Het belangrijkste voordeel is dat het een stabiele waarde heeft, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor gebruikers die willen handelen in cryptocurrencies zonder zich zorgen te maken over volatiliteit. Tether kan ook nuttig zijn voor gebruikers die geld willen verplaatsen tussen verschillende cryptocurrency-beurzen zonder geld om te zetten in fiat-valuta en hoge transactiekosten te betalen.

Een ander voordeel van Tether is dat het relatief eenvoudig te gebruiken is. Het kan worden opgeslagen in een digitale portemonnee, net als andere cryptocurrencies, en kan worden verhandeld op verschillende cryptocurrency-beurzen.

Nadelen

Een van de grootste nadelen is de controverse rondom de betrouwbaarheid van de reserve van Amerikaanse dollars die het bedrijf beweert te hebben. Sommige critici beweren dat het bedrijf niet in staat is om voldoende reserves aan te houden om de uitstaande Tether-tokens te ondersteunen. Als dit waar zou zijn, zou dit kunnen leiden tot een massale verkoop en de prijs van de cryptocurrency zou kunnen instorten.

Een ander nadeel is dat het niet volledig gedecentraliseerd is. Het wordt uitgegeven door een centrale entiteit, Tether Limited, in plaats van door een open-source community zoals Bitcoin. Dit betekent dat het bedrijf controle heeft over de uitgifte van nieuwe tokens en de reserve van Amerikaanse dollars.

Vergelijkbare berichten