Stellar live koers. Actuele prijs is €0.1085.

Stellar live koers. Actuele prijs is €0.1085.


Bekijk de Stellar live koers. De actuele Stellar prijs is momenteel €0.1085 met een totale marktwaarde van €3.01 B.


Koop hier Stellar

Stellar live koers

Stellar info

Stellar staat bekend als een decentraal financieel netwerk. Met behulp van dit ingenieuze netwerk kunnen betalingen uitgevoerd worden in meerdere valuta’s. Uiteindelijk zorgt dit netwerk ervoor dat de verzender en ontvanger de juiste valuta krijgen, via de cryptocurrency van Stellar; XLM.

De ontwikkelaars van deze digitale munteenheid hebben één centraal doel; het mogelijk maken van snelle en veilige transacties. Deze transacties worden gedaan aan de hand van de blockchain technologie. In 2008 deed deze technologie zijn intrede, nadat er een anoniem document op het internet gepubliceerd werd.

In dit document werd de blockchain technologie uitgebreid omschreven, evenals de Bitcoin. Stellar is één van de projecten die voortgevloeid is uit deze innovatie. De ontwikkelaars van Stellar denken dat zij de transacties nóg sneller en veiliger uit kunnen voeren.

Internationale betalingen

Het team van Stellar richt zich voornamelijk op het uitvoeren van internationale betalingen. Dat wil zeggen; een Nederlander kan een betaling uitvoeren in Canadese dollars. De euro (de valuta van de Nederlander) wordt tegen de meest gunstige koers omgezet in Canadese dollars.

Vervolgens worden deze dollars bijgeschreven op de rekening van de ontvanger. Bij dergelijke transacties maakt Stellar gebruikt van de blockchain. De blockchain valt te vergelijken met een ouderwets grootboek.

Een kenmerk van het Stellar netwerk is dat elke server van Stellar de beschikking over dezelfde informatie heeft. Mocht er ergens dus een transactie plaats vinden, wordt dat direct doorgevoerd in alle servers. Op die manier blijft de informatie actueel én correct. Bovendien is het daardoor erg lastig om dit netwerk te hacken. De verschillende servers in het Stellar netwerk communiceren om de paar seconden met elkaar. Dat heeft als voordeel dat de transacties snel uitgevoerd kunnen worden.

Bij het Stellar netwerk maakt men ook gebruik van de bijbehorende digitale munteenheid; aangeduid met XLM (Lumens). Deze digitale munteenheid kan ingewisseld worden voor bijvoorbeeld Bitcoin, euro’s of dollars.

Op dit moment zijn er 100 miljard Lumens wereldwijd, maar nog niet al deze Lumens zijn al uitgegeven. Stellar geeft deze Lumens uit aan de hand van een zogeheten ‘give-away’ programma. Dankzij een dergelijk programma zorgt Stellar ervoor dat de Lumens op de juiste plekken terecht komen. Onder andere non-profit organisaties kunnen hiervan profiteren. Op die manier willen de ontwikkelaars van Stellar een steentje bijdragen aan een betere wereld.

Koers

De koers van Lumens is in de afgelopen jaren flink gestegen. Dankzij deze stijging is Lumens ook in de top 10 van alle digitale munteenheden gekomen. Deze top 10 wordt overigens vastgesteld aan de hand van de marketcap. De marketcap is de waarde van alle Lumens bij elkaar. Bij Bitcoin wordt de marketcap berekend door alle Bitcoins maal de waarde van de Bitcoin te doen.

De toekomst van de koers van Lumens is niet in te schatten. De markt van de cryptocurrency is erg volatiel gebleken. De ene dag vindt er een gigantische stijging plaats, terwijl de volgende dag een daling van 25% plaats kan vinden. Feit is echter wel dat Stellar een goed product heeft én een betrouwbaar en vakkundig team. Het is derhalve goed mogelijk dat de koers van Stellar in de nabije toekomst nog flink omhoog gaat!

Stellar Live Koers

 • stellar
  Stellar (XLM)
 • Live prijs
  €0.1085
 • 24 uur%
  1.50%
 • Volume
  €56.61 M
 • Beschikbaar aanbod
  27.75 B XLM
 • Rang
  25

Stellar omrekenen naar euro

Historische Gegevens

Datum Prijs Volume Marktkapitalisatie

Technische Analyse

Twitter Nieuws Feed