XLM Prijs

In de afgelopen week heeft XLM, beter bekend als Stellar, indrukwekkende winsten geboekt in waarde. Desondanks blijven short traders op de futuresmarkten hopen op een neerwaartse prijscorrectie.

XLM’s Opvallende Prestaties

XLM heeft in de afgelopen zeven dagen opmerkelijke groei laten zien en is daarmee de cryptocurrency met de grootste winst, volgens gegevens van CoinMarketCap. Op het moment van schrijven wordt deze altcoin verhandeld tegen $0,13.

Bekijk hier de huidige XLM koers

Positieve Correlatie met Bitcoin Overwonnen

Het opmerkelijke van deze prijsstijging is dat deze plaatsvond ondanks een aanzienlijke positieve correlatie met Bitcoin (BTC), de leidende cryptocurrency. Terwijl Bitcoin in dezelfde periode slechts een bescheiden groei van 0,30% liet zien, presteerde XLM aanzienlijk beter.

Sterke Prestaties op de Spotmarkt

De recente prijsstijging wordt voornamelijk aangedreven door hernieuwde interesse in XLM, wat heeft geleid tot een toename van de vraag. Op 4 september herwonnen de bulls de controle over deze token op de spotmarkt en veroorzaakten een prijsstijging van 8% tijdens één handelssessie.

Blijvend Bullish

Op dit moment bevestigt de Moving Average Convergence/Divergence (MACD)-indicator dat de bulls de overhand hebben, met de MACD-indicator boven de trendlijn sinds 4 september.

Toenemende Accumulatie en Overbought Condities

Belangrijke momentumindicatoren wijzen op een groeiende accumulatie van XLM bij dagelijkse handelaren. De Money Flow Index (MFI) staat momenteel in een uptrend op 64,24, wat aangeeft dat de accumulatie van XLM de verkoop overtreft. Bovendien staat de %K-lijn van de Stochastic RSI-indicator op 100%, wat wijst op overmatige accumulatie van XLM en een overbought-conditie op dit moment.

Mogelijke Retractie en Futuresmarkt Sentiment

Het is echter belangrijk op te merken dat prijzen vaak moeite hebben om verdere stijgingen vast te houden wanneer ze overbought zijn. Daarom kan een prijscorrectie op handen zijn.

Interessant is ook dat de futuresmarkten steeds meer weddenschappen tegen de prijs van XLM hebben geplaatst, met negatieve financieringspercentages sinds 17 augustus, zoals blijkt uit gegevens van Coinglass.

Vergelijkbare berichten