xrp

Een aanzienlijke overdracht van 55 miljoen XRP-tokens zorgt voor speculatie en valt samen met de dalende prijs van XRP en aanhoudende marktonrust.

De XRP-crypto staat de laatste tijd in de schijnwerpers van beleggers, vooral met de toenemende interesse in de XRP-rechtszaak. Ondertussen heeft de crypto ook nog steeds te maken met activiteiten van grote spelers in de afgelopen dagen, wat speculaties heeft opgewekt onder crypto-enthousiastelingen.

In een recente zet hebben de whales in totaal ongeveer 55 miljoen XRP gedumpt naar twee beurzen, terwijl beleggers proberen de mogelijke oorzaak van de beweging te achterhalen. Na de zware overdracht heeft de XRP-prijs een daling in prijs opgemerkt. Desondanks blijft de crypto deze week in het rood vanwege de oorlog in Israël en bredere marktproblemen.

Whale dumpt ongeveer 55 miljoen XRP

Op 12 oktober meldde de crypto-trackingdienst Whale Alert aanzienlijke XRP-overdrachten van anonieme portefeuilles naar twee prominente crypto-beurzen. De eerste overdracht omvatte 23,70 miljoen XRP, ter waarde van meer dan $11,50 miljoen, die werd verplaatst vanuit een onbekende portefeuille naar de Bitso-beurs.

Tegelijkertijd werd in een andere zet een overdracht van 31.200.000 XRP, ter waarde van ongeveer $15,15 miljoen, verzonden vanuit een onbekende portefeuille naar de Bitstamp-beurs. Ondertussen deed de timing van deze overdrachten wenkbrauwen fronsen, gezien XRP recentelijk een waardedaling had gezien en de afgelopen week aanzienlijk in waarde was gedaald. Dus als deze transacties bedoeld waren voor verkoop, kan dit suggereren dat de walvissen hun bezittingen met verlies van de hand hebben gedaan.

Deze zetten hebben echter ook speculatie op gang gebracht onder crypto-enthousiastelingen. Bitstamp staat namelijk bekend als een van de ODL-platforms van Ripple, dat fondsenoverdracht mogelijk maakt met gebruik van XRP.

De overdracht naar de Bitstamp-beurs zou dus kunnen aangeven dat de uitgevoerde overdrachten zijn uitgevoerd om een aanzienlijke hoeveelheid XRP te leveren die nodig is voor ODL-operaties via Bitstamp.

XRP prijs & prestaties

De XRP-prijs was tijdens het schrijven op donderdag met 0,41% gedaald tot $0,4834, terwijl het handelsvolume in de laatste 24 uur met 5,54% was gedaald tot $712,01 miljoen. Aan de andere kant was de marktkapitalisatie met 0,31% gedaald tot $25,83 miljard op dat moment.

Ondertussen blijft de crypto deze week in het negatieve gebied, aangezien beleggers hun aandacht hebben verlegd naar veiligere activa te midden van een golf van marktonzekerheden. De cryptoprijs heeft bijna 8% verlies geleden in de afgelopen zeven dagen.

Maar als we het hebben over de recente XRP-overdrachten, hebben deze zetten geleid tot discussies in de crypto-gemeenschap, met speculaties over of de overdrachten strategisch zijn uitgevoerd voor ODL of dat andere factoren een rol spelen in deze aanzienlijke XRP-overdrachten naar beurzen.

Bekijk hier de xrp live koers

Vergelijkbare berichten