BSV koers vandaag

Waarom stijgt Bitcoin SV (BSV) vandaag? Dat willen we graag toelichten. Bitcoin SV, dat ontstaan is als een afsplitsing van Bitcoin, heeft onlangs een opvallende prijsstijging doorgemaakt en een toename in handelsvolume ervaren, waardoor de prijzen in oktober 2023 een nieuw hoogtepunt hebben bereikt.

De cryptomarkt heeft de laatste dagen veel aandacht getrokken en veel investeerders houden de ontwikkelingen in deze sector nauwlettend in de gaten. Op donderdag 19 oktober heeft met name Bitcoin SV de aandacht van investeerders getrokken vanwege een aanzienlijke prijsstijging.

Even ter verduidelijking: Bitcoin SV, ook wel bekend als BSV, is de inheemse cryptocurrency van Bitcoin Satoshi’s Vision, een blockchain die in 2018 is ontstaan.

Wat betreft de prijs van Bitcoin SV

In september 2023 bleef deze relatief stabiel, schommelend tussen de $30,65 en $32,53. In het begin van oktober 2023 kreeg Bitcoin SV echter opeens veel aandacht en onderging het een opvallende prijsstijging, bijna tot $42. De munt kreeg daarna een positieve impuls en steeg van $32 in september tot een indrukwekkende $43 begin oktober, waarbij het diverse weerstandsniveaus doorbrak.

Na deze snelle prijsstijging in oktober, verloor de munt echter weer wat momentum en zakte naar een nieuw dieptepunt van $32,32. Verder bleef de BSV prijs van de munt tussen $32,46 en $33,79 hangen, wat suggereert dat investeerders tamelijk terughoudend waren.

Op dit moment wordt Bitcoin SV verhandeld voor $42,99, wat neerkomt op een stijging van 7,32% in de afgelopen 24 uur. Het dagelijkse handelsvolume en de marktkapitalisatie van de cryptocurrency zijn respectievelijk met 37,09% en 7,30% gestegen tot $201,41 miljoen en 828,18 miljoen. Wat opvalt, is dat deze recente winsten hebben geleid tot een prijsstijging van meer dan 35% in de afgelopen 30 dagen.

Invloed Amerikaanse Securities and Exchange Commission

De prijsschommelingen in de wereld van cryptocurrencies hangen samen met beslissingen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Aan het begin van oktober werd gemeld dat de SEC de aanvraag voor de iShares spot ETF had goedgekeurd. Dit nieuws gaf Bitcoin SV een boost, waardoor het zijn hoogste weerstandsniveau opnieuw testte. Maar toen dit nieuws als onwaar werd bestempeld, daalde de prijs weer.

De recente prijsstijgingen in de cryptowereld worden voornamelijk toegeschreven aan het optimisme over de mogelijke goedkeuring van een Bitcoin Spot ETF door de SEC. Dit optimisme werd versterkt toen de cryptogemeenschap kritiek kreeg omdat de SEC ervoor koos om niet in beroep te gaan tegen de rechtszaak van Grayscale.

Ondanks de algemene volatiliteit op de cryptomarkt en neergaande trends bij sommige cryptocurrencies, zoals Bitcoin SV en Bitcoin, blijven experts optimistisch over hun toekomst, mede vanwege het vooruitzicht van goedkeuring van een Bitcoin Spot ETF en een mogelijke opleving van Bitcoin (BTC).

Vergelijkbare berichten