Binance coin

De Amerikaanse dollar heeft negatieve gevolgen in de wereld van cryptocurrency, en de Binance Coin (BNB) is hier een voorbeeld van. BNB heeft alle winst die het in 2023 had behaald verloren en meer, en de vooruitzichten zijn niet rooskleurig.

De grafiek hieronder geeft veel informatie over wat er in 2023 is gebeurd met de BNB/USDT-koers. Het begon allemaal met Bitcoin dat steeg van $16.000 naar $30.000. Andere cryptocurrencies volgden deze stijging omdat het enthousiasme op de cryptomarkt toenam.

Maar Bitcoin stuitte op weerstand bij $30.000 en slaagde er niet in om dit niveau te doorbreken, waardoor het rond dat prijsniveau bleef hangen. Andere cryptocurrencies konden echter niet op dit niveau consolideren en daalden scherp als gevolg van de sterkere Amerikaanse dollar.

De combinatie van de kracht van de Amerikaanse dollar en het verlies van vertrouwen in de meeste cryptocurrencies leidde tot een sterke verkoop. Als Bitcoin, als laatste overblijvende, ook zijn winsten voor het jaar verliest, kan de cryptocurrency-markt een aanzienlijke neergang ervaren.

Daarom hangt de hoop nu af van Bitcoin en een mogelijke ommekeer van de Amerikaanse dollar.

Wat betreft BNB/USDT, het blijft bearish patronen vormen. Toen Bitcoin steeg, bereikte BNB/USDT het $300-gebied, maar slaagde er niet in om deze niveaus vast te houden. In plaats daarvan vormde het een driehoekspatroon dat duidde op een mogelijke omkering van de beweging in 2023. Bovendien was er na de daling naar het $200-gebied geen herstel, maar juist de vorming van meer bearish patronen. Alleen als Bitcoin weer stijgt en/of de Amerikaanse dollar zijn winsten terugdraait, kan BNB/USD het bearish momentum doorbreken.

Vergelijkbare berichten