Bitcoin gebeurtenissen deze week

Ondanks marktschommelingen blijft Bitcoin boven de $26.000. De vraag is echter: zal dit zo blijven? De komende week brengt cruciale gebeurtenissen die het crypto-landschap kunnen vormgeven, waaronder het Ripple Proper-feest en Gary Gensler’s getuigenis voor het Congres. Met de beslissing van de SEC over de Bitcoin ETF die in oktober nadert, verschuift de focus naar andere belangrijke gebeurtenissen. Technische analyse suggereert een mogelijke stijging, met de Bitcoin-prijs die streeft naar $31.000.

De mogelijkheden zijn talrijk, en het is gemakkelijk om meegezogen te worden in de marktchaos.

Prijs herstel of beartrap?

De beweging van de Bitcoin-prijs trekt ieders aandacht. Hoewel de vorige week eindigde met een lichte daling, zou dit wellicht slechts een tijdelijke correctie kunnen zijn vóór een opwaartse beweging. Crypto-analist CrediBULL suggereert dat de recente daling een beartrap zou kunnen zijn, die mogelijk de weg vrijmaakt voor een bullish herstel, met name gericht op het herstelniveau van $27.000.

Maar wacht even! Voordat je te enthousiast wordt, moeten handelaren zich bewust zijn van het andere scenario. De analist wijst erop dat de recente neerwaartse trend wellicht opzettelijk een bearish indruk wil wekken vóór een aanzienlijke opwaartse beweging. Dit legt de nadruk op het cruciale niveau van $27.000. Dus dat is zeker een prijspunt om in de gaten te houden.

Een Overvolle Week Vooruit! De komende week zit boordevol gebeurtenissen die de toekomst van Bitcoin kunnen beïnvloeden.

Getuigenis van Gensler

Het hoogtepunt is de getuigenis van Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, voor het House Financial Services Committee op 27 september 2023. Deze commissie heeft eerder botsingen gehad met Gensler, met name over crypto-regulering. In een sessie in april 2023 vroeg voorzitter Patrick McHenry Gensler naar de classificatie van Ethereum als effect of grondstof. Dit kan opnieuw opduiken, gezien de recente uitspraak in de XRP-rechtszaak, waarin werd bepaald dat de verkoop van tokens aan retailkopers geen effect was.

PCE-index

Bovendien moeten marktliefhebbers scherp letten op het Bureau of Economic Analysis wanneer zij op 29 september 2023 de PCE-prijsindex voor augustus onthullen.

Ripple’s groots proper feest!

Op 29 september 2023 organiseert Ripple “The Proper Party” in New York City. Dit evenement markeert een gedeeltelijke overwinning in hun rechtszaak tegen de SEC en geeft een stap naar juridische duidelijkheid aan. Hoewel dit evenement van invloed kan zijn op het sentiment van handelaren, worden geen grote aankondigingen verwacht.

Huidige status van B

itcoin

Op het moment van schrijven is de prijs van Bitcoin gedaald tot onder de $27.000, waarbij deze wordt verhandeld op $26.177,00 per token, een daling van 1,55% ten opzichte van het hoogtepunt op vrijdag. De marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt $510.324.694.639 bij deze prijs, een daling van 1,54% ten opzichte van het vorige all-time high.

Vergelijkbare berichten