Buitenlandse exchanges Taiwan

Naast lokale beurzen zoals Maicoin, bedienen grote wereldwijde crypto-handelsbedrijven zoals Binance, ByBit en Kraken ook klanten in Taiwan.

De Financial Supervisory Commission (FSC) van Taiwan introduceert nieuwe regels om de bescherming van cryptocurrency-investeerders te verbeteren. Op 26 september heeft de FSC richtlijnen uitgebracht voor virtuele activadienstverleners (VASP) die in het land opereren.

In deze richtlijnen worden enkele veelvoorkomende regels genoemd, zoals het scheiden van de activa van de uitwisseling van die van klanten en het beoordelen van de procedures voor het toevoegen en verwijderen van virtuele activa.

De FSC vereist ook dat buitenlandse VASPs geen diensten in Taiwan mogen aanbieden zonder goedkeuring van de toezichthouder. Ze moeten geregistreerd zijn volgens de wet.

De autoriteit moedigt VASPs aan om zelfregulering in de cryptocurrency-industrie te bevorderen. Dit betekent dat relevante VASP-verenigingen zelfregulerende normen moeten opstellen op basis van de richtlijnen.

Taiwanese crypto-industrie vormt zelfregulerende vereniging

Tegelijkertijd kondigden grote crypto-uitwisselingen in Taiwan de oprichting van een gezamenlijke zelfregulerende vereniging aan. Lokale beurzen zoals Maicoin, BitstreetX, Hoya Bit, Bitgin, Rybit, Xrex en Shangbito richtten op 26 september de Taiwan VASP Association op om de industrie te bevorderen en de toezichthouders te ondersteunen.

Grote wereldwijde crypto-handelsbedrijven zoals Binance bedienen ook klanten in Taiwan. Op het moment van schrijven biedt Kraken Exchange “volledige diensten aan klanten in Taiwan”, terwijl ByBit Exchange Visa- en Mastercard-betalingen ondersteunt in landen zoals Taiwan, volgens hun website.

In augustus heeft Binance naar verluidt een aanvraag ingediend om in Taiwan te worden geregistreerd onder de Money Laundering Control Act en de FSC.

Dit nieuws volgt op meldingen van lokale media op 7 september dat de FSC een ontwerp heeft gemaakt van 10 leidende beginselen voor de regulering van virtuele valuta in het land, met plannen om niet-geregistreerde crypto-uitwisselingen te beperken. Dit kader komt nadat de FSC in 2023 de belangrijkste toezichthouder van cryptocurrencies op het eiland is geworden.

Vergelijkbare berichten