Satoshi Nakamoto

De discussie over de ware identiteit van Satoshi Nakamoto, de schepper van Bitcoin, gaat door, en velen speculeren over wie Nakamoto zou kunnen zijn. Deze speculatie is aangewakkerd door een oude e-mail en een tweet waarin wordt beweerd dat de ‘echte’ Nakamoto nog steeds niet bekend is.

Correspondentie tussen de maker van Bitcoin en Wei Dei Een e-mailcorrespondentie tussen Satoshi Nakamoto en Wei Dei, de oprichter van B-Money, is opnieuw naar voren gekomen. In de e-mail van 22 augustus 2008 toonde Nakamoto interesse in Dei’s B-Money en merkte hij de gelijkenissen op tussen B-Money en Bitcoin. Hij was van plan om een paper uit te brengen waarin Dei’s ideeën zouden worden opgenomen en uitgebreid tot een “volledig werkend systeem”.

Het is waar dat B-Money en Satoshi’s Bitcoin overeenkomsten vertonen, aangezien B-Money in 1998 door Dei werd voorgesteld als een “anoniem, gedistribueerd elektronisch cashsysteem”. Interessant genoeg had Dei een voorstel gedaan om dit werk uit te voeren. Beide maken gebruik van het Proof-of-Work-consensusmechanisme om hun ideeën werkelijkheid te maken. In de e-mail vertelde Nakamoto aan Dei dat Adam Back (die het Proof-of-Work-systeem heeft ontwikkeld) zijn aandacht had gevestigd op de gelijkenissen tussen B-Money en Bitcoin.

Deze e-mail heeft velen opnieuw doen speculeren over de mogelijkheid dat Dei en Back mogelijk meer weten dan ze eerder hebben laten blijken. Ze waren namelijk een van de eerste personen die Nakamoto benaderde in verband met Bitcoin. Back heeft echter eerder verklaard dat hij Nakamoto niet persoonlijk kende, aangezien de maker van Bitcoin alleen contact met hem opnam via e-mail, net zoals hij dat bij Dei had gedaan.

X-account van Satoshi Nakamoto

Onthulling van het vermeende X-account van Satoshi Nakamoto Tegelijkertijd heeft een vermeend X-account van Nakamoto in een tweet onthuld dat in de komende maanden verschillende aspecten zullen worden onderzocht die niet expliciet in het Bitcoin-whitepaper worden behandeld.

Deze tweet verwijst waarschijnlijk naar het feit dat Bitcoin lange tijd alleen werd beschouwd als een opslag van waarde en niet voor andere toepassingen, zoals gedecentraliseerde financiën (DeFi) of het hosten van NFT’s (niet-vervangbare tokens). Hoewel dit nieuws op zich positief zou kunnen zijn voor het Bitcoin-ecosysteem, maken velen zich zorgen over de echtheid van deze tweets en of ze daadwerkelijk afkomstig zijn van de echte Satoshi Nakamoto.

Sommige leden van de gemeenschap hebben ook opgemerkt dat het account wordt beheerd door Craig Wright, die eerder als bedrieger is ontmaskerd en daarom niet als betrouwbaar wordt beschouwd. Opmerkelijk is dat Edward Farina, een invloedrijke figuur in de XRP-gemeenschap, heeft opgemerkt dat het account is geverifieerd, wat suggereert dat de beheerder waarschijnlijk een KYC-verificatie heeft doorstaan. Dit leidt tot de conclusie dat dit “duidelijk” niet de echte Satoshi is, maar eerder iemand die op zoek is naar een “X-uitbetaling”, zoals hij beweerde.

Vergelijkbare berichten