Solana

De Solana koers blijft het nieuws domineren in de cryptowereld, dankzij een sterke prestatie op woensdag waardoor de Sol-prijs steeg naar $68 – een nieuw jaarlijks hoogtepunt.

Met een marktkapitalisatie van $27 miljard heeft Solana opnieuw USDC voorbijgestreefd en staat het nu op de zesde plaats onder de cryptocurrencies. Gezien de aanzienlijke groei ten opzichte van XRP en BNB dit jaar, is de kans groot dat SOL naar de vierde plek stijgt.

Hoewel de Solana-cryptokoers is gecorrigeerd sinds het woensdaghoogtepunt en momenteel op $65 handelt, blijft de token nog steeds 10% hoger op dagbasis, wat de maandelijkse winsten op meer dan 186% brengt. Sinds het begin van 2023 is SOL meer dan 550% gestegen, waarmee het de vijfde beste prestatie heeft behaald onder alle top 100 cryptocurrencies.

Wat veroorzaakt de stijging van Solana?

Solana is zonder twijfel de meest optimistische grote cryptocurrency op de markt dit jaar, ondanks het label van een niet-geregistreerd effect door de SEC en zijn problematische banden met de failliete crypto-beurs FTX.

De cryptocurrency heeft een sterke impuls gekregen door de snelle technologische vooruitgang op het Solana-netwerk, samen met zijn uitstekende schaalbaarheid. Cathie Wood, CEO van Ark Invest, prees de netwerksnelheid en kosteneffectiviteit van Solana tijdens een interview op CNBC op 15 november, waarbij ze het gunstig vergeleek met Bitcoin en Ethereum.

De hoge schaalbaarheid van Solana is een van de belangrijkste redenen waarom Web 2.0-bedrijven zoals Visa en Shopify het hebben geïntegreerd in hun betalingsoplossingen. De CEO van Helius Labs @0xMert_ benadrukt verder de superioriteit van SOL, waarbij hij aangeeft dat Solana-transacties per seconde regelmatig de 700 TPS hebben overschreden, terwijl Ethereum rond de 12 TPS blijft.

De gedecentraliseerde applicaties op het Solana-netwerk gedijen ook goed. Jeremy Allaire, CEO van USDC-uitgever Circle, prees gisteren de Solana-gebaseerde Jupiter Exchange, die onlangs zijn eigen native token heeft aangekondigd. Evenzo winnen vloeibare stakingspools zoals Jito en NFT’s zoals Mad Lads aan populariteit.

Als gevolg hiervan heeft het totale vergrendelde bedrag op Solana een nieuw jaarlijks hoogtepunt van $808 miljoen bereikt, voor het eerst sinds de FTX-crash de $800 miljoen overschreed.

Voorspelling van de Solana-koers Echter, investeerders aan de zijlijn worstelen nu met vragen – hoe hoog zal Solana nog stijgen en is het te laat om in deze cryptomunt te investeren? Gelukkig zijn de meeste experts het erover eens dat de token nog steeds aanzienlijk groeipotentieel heeft.

Inderdaad bereiden experts zich voor op een nieuwe bullmarkt voor SOL in de komende dagen. Hoewel de Solana RSI een waarde van 81 heeft bereikt – wat een “Verkoop” signaal aangeeft – is dit in een opwaartse markt vaak een indicatie van nog een explosieve stijging.

Vergelijkbare berichten