Ripple

De strijd begint pas De SEC lijdt verliezen in de rechtbank. Deze week behaalde Ripple opnieuw een overwinning toen rechter Analisa Torres het verzoek van de SEC om in beroep te gaan afwees omdat het niet aan zijn bewijslast voldeed en een gebrek aan bewijs liet zien. Dit zorgde voor een stijging van de moraal bij Ripple en een stijging van XRP met meer dan 5%. De XRP-gemeenschap verklaarde de overwinning, maar het is wellicht te vroeg om te juichen, want deze langdurige juridische strijd is nog niet ten einde.

In dezelfde gerechtelijke uitspraak stelde rechter Torres de datum voor het proces vast op 23 april 2024. Beide partijen moeten alle vereiste documenten indienen tegen 4 december 2023.

Maar er is een kanttekening: de SEC kan in beroep gaan nadat het proces is afgerond, en de kans op beroep is hoog gezien het standaard gerechtelijke proces beroepen na het proces toestaat, waardoor de zaak weer kan voortduren.

De uiteindelijke uitspraak in de zaak kan een grote impact hebben op de crypto-industrie. De zaak van Ripple tegen de SEC heeft gedurende ongeveer drie jaar veel controverse veroorzaakt, omdat de toezichthouder het bedrijf beschuldigde van de verkoop van niet-geregistreerde effecten. Dit heeft geleid tot een verhit debat over wat nu eigenlijk als een effect wordt beschouwd. De uitkomst zal bepalen hoe de SEC jurisdictie heeft over wat als een effect wordt beschouwd en zal de regelgevingsomgeving herdefiniëren.

Bekijk hier de actuele xrp live koers.

Laatste updates over Ripple en XRP

De afgelopen weken waren druk voor Ripple, zowel juridisch als in hun ecosysteem.

Wat betreft de XRP-gemeenschap is er een nieuwe functie die discussie oproept: de Clawback-functionaliteit. Dit is een functie van XRP Ledger Versie 1.12.0 waarmee uitgevers van activa tokens kunnen terugvorderen als ze vermoeden dat de ontvanger frauduleus is of geen toegang meer heeft tot hun account. Deze functie heeft wat ophef veroorzaakt in de gemeenschap, omdat sommigen zich afvragen of dit te veel controle geeft aan uitgevers of mogelijk misbruik mogelijk maakt.

In ander nieuws is Ripple opgenomen in de Fintech 100-lijst vanwege hun modernisering van grensoverschrijdende betalingen. Tot slot heeft Chase Bank, een grote financiële instelling die een dochteronderneming is van JPMorgan, onlangs een partnerschap aangegaan met het blockchain-verrekeningssysteem FCF Pay. Hierdoor kunnen klanten crypto gebruiken als betaalmiddel, inclusief Ripple’s XRP en Shiba Inu (SHIB).

Vergelijkbare berichten