Ripple rechtszaak

CEO Brad Garlinghouse gaf onlangs zijn mening dat de rechtszaak tegen Ripple snel zou eindigen.

Ripple Labs heeft een overwinning behaald in de United States District Court in het Southern District of New York op 13 juli, toen rechter Analisa Torres in het voordeel van het bedrijf oordeelde in een zaak die was aangespannen door de Sec welke gestart was in 2020. Volgens de op 13 juli ingediende documenten heeft rechter Torres een samenvattend vonnis toegekend ten gunste van Ripple Labs, waarbij wordt erkend dat de XRP-token geen security is.

De rechtszaak van de SEC probeerde Ripple te dwingen te stoppen met het aanbieden van zijn XRP-token onder het voorwendsel dat XRP een security was en dus extra regulering vereiste. Volgens gerechtelijke documenten die door Cointelegraph zijn ingezien wordt het volgende gezegd:

“Het verzoek van de verweerders om een samenvattend vonnis wordt TOEGEKEND met betrekking tot de programmatische verkopen, de andere distributies en de verkopen van Larsen en Garlinghouse, en AFGEWEZEN met betrekking tot de institutionele verkopen.”

Binnen enkele minuten nadat het nieuws bekend werd, schoot de prijs van XRP omhoog van $0,45 naar $0,61. Dit zorgt ervoor dat de token meer dan 25% stijgt op het moment van publicatie van dit artikel.

>>>Bekijk de XRP live koers hier>>>

Vergelijkbare berichten