Je kunt er niet omheen dat het onderwerp crypto tegenwoordig een heel populair onderwerp is. Veel mensen praten er over, zetten hun eerste stappen in de wereld van crypto’s of zijn zelfs al ervaren handelaren. Een van de meest bekende cryptocurrency is Bitcoin. Niet iedereen weet dat er echter nog vele andere currency bestaan die ook erg aantrekkelijk zijn om in te investeren. Zeker nu de spaarrente op de rekening van verschillende Nederlandse banken erg laag is, kan de stap naar crypto erg interessant zijn als je rendement uit je spaargeld wil halen. Maar is het voor jou interessant om te investeren in Crypto? Wij zetten een aantal populaire en aantrekkelijke opties voor je op een rij.

Ethereum

De laatste jaren heeft Ethereum zich ontwikkeld tot misschien wel de bekendste crypto na Bitcoin.  Deze crypto is de laatste jaren erg hard gegroeid en experts verwachten dat er de komende jaren nog meer gehandeld wordt met Ethereum. Een van de redenen waarom dit zo’n populaire currency is, is omdat de transacties hier helemaal geautomatiseerd kunnen worden. We gaan de komende jaren nog veel van Ethereum horen.

Cardano

Een andere currency die enorm aan de weg aan het timmeren is, is Cardano. Cardano behoort tot de derde generatie aan cryptocurrency. Doel van deze crypto is het aanbieden van een blockchain. De overlap is met Ethereum is echter wel te merken, mede omdat de mede-oprichter van Ethereum ook achter Cardano zit.

Dogecoin

De munt Dogecoin is ook de laatste jaren erg hard gegroeid. Het idee achter deze crypto was dat de ontwikkelaar wilde laten zien dat veel mensen die actief zijn in crypto blindelings vertrouwen op populaire valuta, zonder precies te weten wat de het hele project inhoudt. Echter is Dogecoin op een aantal manieren anders dan bijvoorbeeld Bitcoin, omdat het idee is om een betaalbare munt te creëren waar geen limiet op zit.

Wil je starten met het beleggen in crypto, dan is het niet noodzakelijk om met een zeer groot vermogen in te stappen. Je kunt ook met een relatief laag bedrag instappen, om de markt te leren kennen. Onze tip is dan ook om je goed in te lezen. Weet waar je je geld in stopt. Kijk bijvoorbeeld op platformen als Yieldt, waar je veel te weten kunt komen over crypto. Als jij het gevoel hebt dat je klaar bent voor de volgende stap, kun je steeds meer gaan investeren.

Er zijn bovendien veel experts in de markt op het gebied van crypto waar je veel van kan leren. Je kunt er veel over lezen of filmpjes over kijken. Op die manier weet je steeds beter in welke wereld je je begeeft, wat jou helpt om een hoger rendement te halen. Twijfel je over bepaalde zaken, ga het gesprek eens aan met iemand die vaker in crypto gehandeld heeft. Besef je ook dat niet elke investering direct een succes wordt, maar dat je door vallen en opstaan steeds beter in het spelletje wordt. Veel succes!

Vergelijkbare berichten