crypto scam

Een recente cryptozwendel op het socialemediaplatform dat ooit bekend stond als Twitter, nu omgedoopt tot X, benadrukt opnieuw de gevaren van nep aanbiedingen en fraude in de wereld van cryptocurrencies. Deze zwendel draait om een vermeende weggeefactie van $25 miljoen aan een token genaamd GBTC, een ticker symbool dat normaal geassocieerd wordt met het $13 miljard waardige Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Helaas is dit aanbod te mooi om waar te zijn en blijkt het een duidelijke zwendel te zijn.

Het Misleidende Aanbod

De fraudeurs achter deze zwendel maken gebruik van de huidige opwinding rondom de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), vooral na een recente gerechtelijke overwinning die de mogelijkheid opende om het om te zetten in een Exchange-Traded Fund (ETF). Ze beweren dat $25 miljoen aan GBTC-tokens wordt verdeeld onder degenen die een specifieke website bezoeken, die in hun berichten wordt genoemd.

Verwarrende Blauwe Vinkjes

Het feit dat de eigenaar van het misleidende account, @Grayscale_FND, een blauw vinkje heeft, wat vroeger een teken van verificatie was, voegt verwarring toe. Voorheen betekende dit dat een account was geverifieerd na enige controle en goedkeuring. Tegenwoordig betekent het gewoon dat de accounteigenaar zich het maandelijkse bedrag van $8 kan veroorloven, wat heeft geleid tot een toename van cryptozwendels die gebruikmaken van zulke blauw-geverifieerde X-accounts.

Hoe je jezelf kunt Beschermen

Om jezelf te beschermen tegen dergelijke zwendels, is het belangrijk om de echtheid van aanbiedingen en accounts grondig te controleren. Blijf alert op het feit dat het echte @Grayscale X-account een gouden vinkje heeft, gereserveerd voor bedrijven en officiële organisaties. Vertrouw niet blindelings op verificatievinkjes en wees altijd op je hoede voor verdachte aanbiedingen en verzoeken op sociale media.

Vergelijkbare berichten