NEM

NEM live koers

Hieronder vind u de actuele live koers van de NEM.

NEM

Innovaties zijn altijd een doorslaggevend onderdeel van de maatschappij. Zodra een innovatie aan slaat op het grote publiek, kan dit een onmenselijk gevolg voor de gehele samenleving hebben. De meest recente innovatie die een dergelijke kracht had, is uiteraard het internet. Tot 20 jaar geleden had nagenoeg niemand verwacht dat tegenwoordig bijna alle communicatie online verloopt.

Het internet heeft een bepalende rol in de samenleving verkregen.

De laatste jaren is er een andere innovatie de samenleving binnen geslopen. De resultaten hiervan worden steeds meer zichtbaar in het dagelijkse leven. Sla bijvoorbeeld op een willekeurige ochtend een krant open; de kans is groot dat er een stuk staat over één van de cryptocurrencies.

In 2008 werd de allereerste cryptocurrency, Bitcoin, aan het publiek gepresenteerd. Dit werd gedaan in de vorm van een online document. Tot op heden is de schrijver van dit online document onbekend. In dit online document werd Bitcoin omschreven, maar ook de gehele blockchain technologie.

In de afgelopen jaren zijn er zéér veel digitale munteenheden op de markt gezet. Eén van deze valuta is NEM. Wat heeft NEM te bieden? En wat maakt NEM zo bijzonder? In dit artikel zoomen wij verder in op deze unieke zelfstandige blockchain!

NEM kopen

Bij onderstaande aanbieder kunt u de NEM bestellen. Geef aan of u deze in euro’s wilt kopen of met een andere cryptomunt die u in uw portefeuille heeft.

Maatwerk

Enkele jaren geleden kwamen enkele voorstanders van de blockchain technologie bij elkaar. Deze personen hadden goede ervaringen met de blockchain technologie én wilden deze nog beter maken. Uiteindelijk is hier een unieke blockchain technologie uit komen rollen; de XEM cryptocurrency is daar het gevolg van.

NEM heeft veel overeenkomsten met bijvoorbeeld Bitcoin, maar toch is er een belangrijk onderdeel waarop men zich onderscheidt. Het kost heel veel computervermogen, en daarmee energie, om een Bitcoin transactie te voltooien.

De meeste computers trekken dit zelfs nog helemaal niet. De computer die dit wél aan kunnen, trekken gigantisch veel stroom. Dat is uiteraard geen wenselijke situatie gezien de huidige staat van de aardbol.

NEM heeft een manier gevonden waarbij deze manier van ‘minen’ niet meer nodig is. Men heeft deze nieuwe techniek de naam ‘harvesting’ gegeven. Deze techniek houdt in dat bepaalde onderdelen van het netwerk (nodes) bepaalde informatie delen met andere nodes.

Op die manier ontstaat er interactie binnen het netwerk. Deze interactie wordt gevoerd door de verschillende nodes. Zodra de informatie gedeeld is, krijgen de nodes hier een vergoeding voor. Op deze manier gaat het uitvoeren van een transactie véél sneller en hoeft er bovendien veel minder energie voor gebruikt te worden.

NEM wil dit netwerk uiteraard erg veilig houden en heeft daarvoor slimme maatregelen gevonden. Bij het uitvoeren van een transactie kijkt het systeem bijvoorbeeld naar de leeftijd van de node, de uptime en het aantal transacties. Op die manier kan het systeem kwaadwillende nodes uit het systeem filteren.

De blockchain van NEM kan daarmee met trots maatwerk genoemd worden. Dat heeft in de afgelopen periode ook gezorgd voor een flinke koersstijging. Wat de koers van de XEM in de toekomst gaat doen? Daar weet helaas niemand het antwoord. Investeer alleen in ieder met het geld wat je écht niet nodig hebt.