mastercard crypto

Creditcardmaatschappij Mastercard houdt zich vanaf dit jaar bezig met de wereld van cryptovaluta. Deze maand werd bekend dat ze binnenkort verschillende cryptovaluta gaan ondersteunen op hun eigen netwerk.

Er werd al gewerkt met Wirex en BitPay, twee andere betalingsbedrijven die zich bezighouden met cryptomunten en betaalpassen voor crypto-currencies aanbieden. Toch is deze aankondiging goed nieuws voor adoptie van cryptovaluta in het dagelijks leven, omdat er met deze uitspraak directe betalingen met crypto geaccepteerd gaan worden door Mastercard.

Digitale activa worden voortaan traditioneel beschouwd

In een statement laat Mastercard weten de digitale activa van cryptovaluta voortaan op gelijke hoogte te beschouwen als traditionele valuta door deze cryptomunten door te sturen naar het normale Mastercard-netwerk. Deze wijziging zorgt ervoor dat winkeliers en andere ontvangers voortaan crypto kunnen accepteren.

Het zal volgens Mastercard zorgen voor meer efficiëntie voor zowel de betalers als de ontvangers. Aankopen doen via crypto wordt daarmee net zo gemakkelijk als aankopen die gaan via traditionele wegen. Mastercard geeft aan dat het toevoegen van cryptocurrencies aan hun services een gekoesterde wens van veel klanten was.

Welke cryptovaluta worden ondersteund door Mastercard?

Vooralsnog is niet duidelijk welke currencies geaccepteerd gaan worden. De criteria die besluiten welke munten worden toegevoegd zijn gebaseerd op de consumentenbescherming en verschillende maatregelen rondom regelgeving en naleving. Ook is niet duidelijk of dit uitsluitend stablecoins worden, of dat er ook andere currencies worden toegevoegd.

Mastercard heeft overigens al wel eerder interesse in stablecoins getoond door in september 2020 een centraal platform voor banken op te richten, waarin een eigen online valuta centraal stond.

Alle ogen zijn voor nu gericht op de grootste en bekendste cryptovaluta ter wereld: Bitcoin. Andere cryptocurrencies met een lagere wisselkoers maar met een enorm volume die ook worden genoemd zijn bijvoorbeeld Tether en USDC. Mastercard lijkt hiermee een vooruitstrevende stap te zetten: concurrent Visa heeft nog geen enkele interesse in digitale cryptovaluta getoond.

Vergelijkbare berichten