De prijs van Ripple is aanzienlijk gestegen nadat het sterke steun vond rond het 100-daags voortschrijdend gemiddelde van $0,497. Het nadert nu een cruciaal weerstandsniveau van $0,85, wat wijst op een aanhoudende koopdruk op de markt en een positief vooruitzicht voor Ripple op middellange termijn.

Technische analyse van de Ripple-prijs

De daggrafiek

Bij het analyseren van de daggrafiek is het duidelijk dat de XRP-prijs is gestegen na het vinden van steun bij het 100-daags voortschrijdend gemiddelde. Het staat echter nu tegenover een sterke weerstandszone op $0,85, gekenmerkt door een hoge verkoopdruk en een verhoogd aanbod. Deze ontwikkeling duidt op een bullish sentiment onder handelaren, waardoor de kans op een doorbraak boven de weerstandsregio toeneemt. Het is echter belangrijk op te merken dat elke significante stijging doorgaans wordt gevolgd door een consolidatie- of correctiefase, en de prijs van Ripple is daarop geen uitzondering. Daarom lijkt het waarschijnlijk dat de prijs een korte termijn correctiefase zal ingaan, met een hogere volatiliteit en terugtrekkingsperiodes voordat de volgende significante stijging plaatsvindt.

De 4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek is te zien dat de prijs succesvol is uitgebroken boven de bovenste grens van een kanaal, zoals blijkt uit een grote groene candle als gevolg van een recente explosieve rally. Voor een geldige bevestiging van de uitbraak zou echter een terugtrekking naar het doorbroken niveau moeten plaatsvinden. Daarom lijkt het op basis van de prijsactie waarschijnlijker dat de prijs zal terugkeren naar de bovengrens en een terugtrekking zal voltooien. Als dit gebeurt, kan de markt verwachten dat de bullish rally doorgaat en hogere weerstandsniveaus bereikt. Als de recente uitbraak echter ongeldig blijkt te zijn, kan Ripple te maken krijgen met aanzienlijke afwijzing en een daaropvolgende daling met als support rond de $0,60.

Bron: Tradingview.com

Vergelijkbare berichten