De Litecoin-prijs vertoonde de afgelopen 24 uur nauwelijks beweging en bleef rond het $90 niveau hangen, terwijl de cryptocurrency in afwachting is van het langverwachte halveringsevenement dat vandaag zal plaatsvinden. Deze halvering zal de blockbeloning van Litecoin verlagen van 12,5 LTC naar 6,25 LTC. In theorie zal dit het aanbod van de altcoin verkleinen en het schaarser maken, vooral op de langere termijn.

Echter, in de afgelopen week is LTC slechts met 0,5% gestegen, en de altcoin heeft in de afgelopen 30 dagen zelfs een verlies van 19% geleden. Dit kan erop wijzen dat de markt niet bijzonder enthousiast is over deze aanstaande vermindering van de beloning.

Desondanks zijn er positieve signalen te zien in de grafieken van Litecoin, wat mogelijk duidt op een potentiële stijging van de munt in de nabije toekomst. Het 30-daagse voortschrijdende gemiddelde van LTC (geel) begint weer op te klimmen richting het 200-daagse gemiddelde (blauw), wat kan duiden op een aanstaand herstel dat enkele dagen kan aanhouden.

Bovendien is de relatieve sterkte-index (RSI) van Litecoin (paars) vandaag gedaald naar 40, wat betekent dat het dicht bij een bodem is en een positieve ommekeer kan suggereren.

Hoewel de positie van LTC nog steeds enigszins gemengd en onzeker is, geeft het stijgende ondersteuningsniveau (groen) aan dat verdere daling mogelijk beperkt is voordat er een herstel plaatsvindt.

Deze technische analyse komt samen met het naderende halveringsevenement van Litecoin, dat de uitgifte van nieuwe munten met 50% zal verminderen.

Beleggers en handelaren hopen dat de succesvolle voltooiing van de halvering een positieve invloed zal hebben op de prijs van LTC, die momenteel tamelijk terughoudend is. Er zijn echter analisten die suggereren dat de markt de halvering al heeft ingecalculeerd, gezien de eerdere stijging van LTC afgelopen zondag, evenals de sterke opleving eind juni.

Sommigen beschouwen dit halveringsevenement als een klassiek voorbeeld van het gezegde “buy the rumor, sell the news”, dat vaak van toepassing is in de wereld van cryptocurrencies.

Het kan zijn dat beleggers die LTC enkele weken geleden kochten in de hoop op een sterke stijging vandaag, nu hun verliezen nemen en capituleren uit angst dat de halvering mogelijk niet het gewenste effect zal hebben.

Het is dan ook mogelijk dat we vandaag nog een verdere daling van de Litecoin-prijs zien als gevolg van teleurgestelde verwachtingen. Op de langere termijn zijn er echter optimistische voorspellingen, waarbij LTC mogelijk weer de $100 zal bereiken in de komende weken, en een positief einde van het jaar kan zelfs een herstel naar $150 teweegbrengen.

Vergelijkbare berichten