Bitcoin prijs deze week

De prijs van Bitcoin (BTC) zou deze week wel eens de $40.000 kunnen bereiken, nadat Bitcoin-miners werden opgemerkt terwijl ze dit weekend $18,5 miljoen aan BTC verzamelden.

Na een periode van consolidatie rond de $34.500 gedurende het weekend, steeg de Bitcoin-prijs op maandag opnieuw boven de $35.000. Wat deze ontwikkeling nog interessanter maakt, is de recente handelsactiviteit van Bitcoin-miners, die positieve signalen afgeeft voor een mogelijke prijsstijging van BTC.

In de afgelopen week profiteerden BTC-miners van de stijging van de Bitcoin-prijs tot een nieuw hoogtepunt van $35.700 in 2023 door ongeveer 2.200 BTC uit hun voorraden te verkopen en winst te maken. Dit zorgde voor een prijscorrectie onder het niveau van $34.400. Echter, sinds het weekend zijn de miners positiever gestemd.

De Miner Wallets-metric volgt de realtime schommelingen in de saldi die worden aangehouden door erkende Bitcoin-miners en miningpools. Momenteel bezitten BTC-miners ongeveer 10% van de totale circulerende voorraad van Bitcoin. Hun handelsactiviteit heeft daarom een aanzienlijke invloed op de prijsbeweging van BTC.

Als de miners doorgaan met het verzamelen van hun blokbeloningen deze week, zou de BTC-prijs op zijn huidige opwaartse koers kunnen blijven en de $40.000 kunnen bereiken.

Bullish trend Bitcoin

De bullish trend in de Bitcoin-markt wordt verder bevestigd door de vraag die het aanbod overtreft. Gegevens van Aggregate Order Books van 20 crypto-beurzen, waaronder Binance en Coinbase, laten zien dat de bulls actieve orders hebben geplaatst om 55.000 BTC te kopen tegen de huidige prijzen, terwijl handelaren slechts in totaal 43.000 BTC te koop hebben aangeboden.

De Aggregate Order Books-grafiek verzamelt alle koop- en verkooporders die momenteel worden vermeld op verschillende gecentraliseerde crypto-beurzen. Wanneer de kooporders de verkooporders zoals hierboven waargenomen overtreffen, wijst dit meestal op een dominante koopdruk op de markt.

Daarom, met minder BTC-munten momenteel beschikbaar voor verkoop in vergelijking met de vraag, zullen kopers waarschijnlijk hun biedingen iets moeten verhogen om snel hun orders te laten uitvoeren. Dit zou deze week de BTC-prijs naar de $40.000-markt kunnen stuwen.

Wat betreft de BTC-prijsvoorspelling: vanuit on-chain perspectief lijken de Bitcoin-stieren tot nu toe deze maand de markten stevig in handen te hebben. Als de miners doorgaan met accumuleren, zou de BTC-prijs in de komende weken de $40.000 kunnen heroveren.

Technische indicatorgegevens van Parabolic SAR (Stop and Reverse) ondersteunen ook deze bullish Bitcoin-prijsvoorspelling. Parabolic SAR markeert het gebied van $34.300 als een potentieel omkeerpunt in de huidige prijstrend.

Hoewel dit aanzienlijk lager is dan de huidige prijs van $35.000, duidt dit op korte termijn bullish momentum. Als de bears echter een neerwaartse beweging onder de $34.300 kunnen afdwingen, kan het bullish momentum aanzienlijk vertragen.

Niettemin moet de Bitcoin-prijs aan de bovenkant het gebied van $36.700 heroveren om vertrouwen te hebben in nog een bullish uitbraak. Historisch gezien was $36.700 een belangrijke verkoopzone tijdens de Terra UST-crash in mei 2022. Dit betekent dat de bears waarschijnlijk een aanzienlijke weerstand zullen bieden in dat bereik. Als de bulls echter dominant blijven, zou de Bitcoin-prijs deze week naar de $40.000 kunnen stijgen.

Vergelijkbare berichten