Een rapport van de Global Markets Strategy-divisie van JPMorgan bespreekt drie positieve redenen voor het potentieel van Bitcoin op de lange termijn.

JPMorgan, de investeringsbankgigant van $ 316 miljard, zei dat het potentiële lange termijn voordeel voor Bitcoin (BTC) “aanzienlijk” is. Deze nieuwe optimistische houding ten opzichte van de dominante cryptocurrency komt nadat PayPal zijn gebruikers toestond crypto-activa te kopen en verkopen.

De belangrijkste factor die door de Global Markets Strategy-divisie van JPMorgan naar voren wordt gebracht, is de concurrentie van Bitcoin met goud. De notitie, verkregen door Business Insider, luidt als volgt:

“The potential long-term upside for bitcoin is considerable if it competes more intensely with gold as an ‘alternative’ currency we believe, given that Millenials would become over time a more important component of investors’ universe.”

De analisten wezen ook op de grote waarderingskloof tussen Bitcoin en goud. Er wordt gezegd dat ten minste $ 2,6 biljoen wordt opgeslagen in op de beurs verhandelde goudfondsen (ETF’s) en staven. De marktkapitalisatie van BTC daarentegen blijft op $ 240 miljard.

JPMorgan verwijst naar drie belangrijke redenen voor een BTC-bullmarkt

De notitie van JPMorgan benadrukte in wezen drie belangrijke redenen om het groeipotentieel van Bitcoin op de lange termijn te ondersteunen.

Ten eerste moet Bitcoin 10 keer stijgen om de goudinvestering van de particuliere sector te evenaren. Ten tweede hebben cryptocurrencies een hoog nut. Ten derde zou BTC op langere termijn een beroep kunnen doen op millennials.

Na de integratie van crypto-aankopen door PayPal en de snelle toename van de institutionele vraag, wordt Bitcoin steeds meer gezien als een veilige haven.

Er is een enorm verschil in de waardering van goud en Bitcoin. Hoewel het eerste al lange tijd wordt erkend als een veilige haven, heeft BTC veel duidelijke voordelen. JPMorgan-analisten zeiden:

“Mechnically, the market cap of bitcoin would have to rise 10 times from here to match the total private sector investment in gold via ETFs or bars and coins.”

Een van de voordelen die Bitcoin ten opzichte van goud heeft, is de bruikbaarheid. Bitcoin is in de kern een blockchain-netwerk. Dat betekent dat gebruikers BTC efficiënt en praktisch naar elkaar kunnen sturen in een grootboek. Om goud over te dragen, moet er fysieke levering zijn, wat een uitdaging wordt.

Zoals te zien is in veel cold wallet-overdrachten, is het gemakkelijker om $ 1 miljard aan kapitaal op de Bitcoin-blockchain te verplaatsen dan met fysiek goud. De analisten van de bank legden verder uit:

“Cryptocurrencies derive value not only because they serve as stores of wealth but also due to their utility as means of payment. The more economic agents accept cryptocurrencies as a means of payment in the future, the higher their utility and value.”

Hoe lang zou het duren voordat BTC het gat met goud zou dichten?

Bitcoin bevindt zich nog in de kinderschoenen wat betreft infrastructuur, ontwikkeling en algemene acceptatie. Zoals Cointelegraph meldde, kocht volgens een onderzoek slechts 7% van de Amerikanen eerder Bitcoin.

Sommige grote markten, zoals Canada, hebben nog steeds geen goed gereguleerde wisselmarkt. Grote banken moeten nog zorgen voor de bewaring van crypto-activa, en dat geeft Bitcoin een grote groeiruimte in de komende vijf tot tien jaar.

Vergelijkbare berichten