Is er een toekomst voor cryptocurrency in India? Als we recente debatten, mediaberichten en meningen van experts mogen geloven is dit misschien een mogelijkheid. Zelfs de niet-uitvoerende voorzitter van Infosys, Nandan Nilekani, was onlangs van mening dat cryptocurrency in India acceptabel zouden kunnen zijn als opslagplaats van waarde. Hij zei dat cryptocurrencies niet de ideale oplossing  zijn voor transacties in het land, aangezien India al betere alternatieven heeft (zoals UPI) om transacties uit te voeren.

Meer recentelijk, in de laatste week van maart 2021, stelde de overheid bedrijven verplicht om investeringen in cryptocurrencies openbaar te maken. Experts zeiden dat deze stap de deur zou openen voor alle Indiase bedrijven om Crypto op hun balans te hebben. “Het zal voor veel transparantie zorgen en zal dienen als een troost voor Indiase bedrijven die handelen in crypto-activa en voorheen niet wisten hoe ze het in hun boeken moesten opnemen”, aldus Sumit Gupta, CEO en mede-oprichter van CoinDCX.

Langzaam maar zeker groeit het sentiment ten gunste van cryptocurrency in het land. In welke vorm dit acceptabel zou zijn voor Indiase wetgevers en toezichthouders valt nog te bezien. Het goede voor cryptoliefhebbers in het land is echter dat discussies over dit onderwerp niet dood zijn. Ze worden eerder luider, zelfs omdat cryptocurrency niet volledig wordt ondersteund door de wet . Ook in het parlement hebben verschillende leden onlangs de kwestie van cryptocurrency / Bitcoin aan de orde gesteld. Alleen al in de maand maart werden er in het parlement minstens vijf vragen gesteld met betrekking tot cryptocurrency. Hier is een overzicht van de gestelde vragen en de officiële antwoorden van de regering:

Impact van bitcoin op reguliere valuta 

Rajya Sabha-lid KC Ramamurthy vroeg of er een beoordeling is gemaakt over hoe cryptocurrencies zoals Bitcoin de reguliere valuta van het land beïnvloeden. Hij vroeg ook naar de details van landen die voorstander zijn van of het gebruik van cryptocurrency toestaan, de landen die zich ertegen verzetten en de landen die het middenpad zijn ingeslagen. En of er plannen zijn om wetgeving in te voeren om het gebruik van cryptocurrency in het land te stoppen?

In een schriftelijk antwoord zei de staatssecretaris van het ministerie van Financiën Anurag Thakur: “The Reports of the Financial Stability Board (FSB) on Crypto-asset Markets, October, 2018 and on Regulation, Supervision and Oversight of” Global Stablecoin “-regelingen, Oktober 2020 brengt de waarschijnlijke financiële stabiliteitsrisico’s naar voren die voortvloeien uit de crypto-activa en stablecoins. ” Hij zei verder: “ In het rapport van FSB over crypto-activamarkten staat dat crypto-activa de belangrijkste kenmerken van soevereine valuta missen en niet dienen als een algemeen betaalmiddel, een stabiele waardeopslag of een reguliere eenheid. van account. “

Over de landen die crypto adopteren, zei Thakur dat ze kunnen worden onderverdeeld in de vier brede categorieën:

  1. Accommoderend of liberaal – zoals in Japan
  2. Sterk gereguleerd zoals in de VS
  3. Momenteel niet gereguleerd, zoals in lndia
  4. Verboden, zoals financiële instellingen binnen hun grenzen beletten transacties met cryptocurrencies mogelijk te maken, zoals in China

Met betrekking tot de vraag over het verbod op crypto zei Thakur dat de regering een besluit zou nemen op aanbeveling van het interministeriële comité op hoog niveau en dat het wetgevingsvoorstel, indien van toepassing, na een behoorlijke procedure in het parlement zou worden ingediend.

Cryptocurrency reguleren 

Derek O ‘Brien, lid van Rajya Sabha, vroeg naar de gronden waarop de regering van plan is een verbod op cryptocurrencies voor te stellen. Hierop herhaalde Thakur dat het besluit zal worden gebaseerd op de aanbeveling van de IMC en het wetgevingsvoorstel, indien van toepassing.

Vergelijkbare berichten