Huobi hacker

De hacker die eind september 5.000 ETH, ter waarde van $8 miljoen, van de crypto-beurs Huobi had gestolen, heeft alle fondsen teruggegeven. Zoals beloofd, ontving de hacker zijn white hat bonus van 250 ETH, ter waarde van $400.000.

Justin Sun bevestigde dit als de “grand finale” van het verhaal dat hij eerder aan zijn volgers had verteld.

Sun wilde publiekelijk vermelden dat de hacker de “juiste keuze” heeft gemaakt door de gestolen fondsen aan de gecentraliseerde crypto-beurs terug te geven. Hij benadrukte ook dat het beschermen van de activa van gebruikers niet eenvoudig is en dat de beveiliging van de blockchain moet worden versterkt.

Huobi en de hacker-aanval in september op de crypto-beurs

Precies op 25 september plaatste Sun een reeks tweets over de hacker-aanval op de crypto-beurs Huobi Global, nu omgedoopt tot HTX. Sun is ook adviseur van Huobi en wilde gebruikers van de crypto-beurs geruststellen dat hun verliezen waren gedekt en dat het platform weer operationeel was.

Sun verzekerde dat het gestolen bedrag van $8 miljoen aan ETH klein was in vergelijking met de $3 miljard aan activa die Huobi-gebruikers bezaten. Bovendien leek de crypto-beurs erin geslaagd te zijn om op korte termijn alle fondsen veilig te stellen, zodat het platform zijn gebruikers normale handelstransacties kon blijven aanbieden.

In dezelfde reeks tweets beloofde Sun de hacker de beruchte beloning van $400.000 als hij besloot al het gestolen geld terug te geven. Naast de white hat bonus bood Sun de hacker ook een baan bij Huobi aan als “beveiligingsadviseur”.

Na het publiceren van een deel van de “gecorrumpeerde” adressen, meldde Sun uiteindelijk dat als de hacker niet de “juiste keuze” zou maken, de crypto-beurs de zaak aan wetshandhavingsinstanties zou overdragen.

Herpositionering van Huobi als HTX

Halverwege september voerde Huobi een rebranding door naar HTX, de nieuwe internationale identiteit van de crypto-beurs. Dit was een strategische zet om zijn wereldwijde aanwezigheid te vergroten en beter te kunnen bedienen voor Engelssprekende gebruikers.

Opnieuw stond Justin Sun aan het roer van de transformatie van de crypto-beurs, met als doel van HTX een krachtpatser te maken in de steeds groeiende wereld van de handel in digitale activa. Sun, de visionaire adviseur van Huobi, wilde het imago van de crypto-beurs “transcenderen, dat gedomineerd wordt door China”. Dit zou alleen mogelijk zijn na samenwerking met overheden in verschillende regio’s. Op dit moment lijken Litouwen, Dubai, Australië en Latijns-Amerikaanse landen zoals Argentinië en Brazilië betrokken te zijn.

Vergelijkbare berichten