Bitcoin stijging


Bitcoin-prijs steeg van $ 12.920 tot $ 13.600 in de uren na de verklaring van de Europese Centrale Bank en optimistische jobgegevens uit de VS. De prijs van Bitcoin (BTC) steeg in vier uur van $ 12.920 naar $ 13.600, met een stijging van 5%. De opwaartse trend valt samen met positieve ontwikkelingen van de Europese Centrale Bank, of ECB, en optimistische banencijfers uit de Verenigde Staten.

Macrofactoren zorgen voor een Bitcoin-rally

Gedurende de afgelopen week heeft BTC zich voortdurend hersteld ondanks negatieve macro-factoren. De Amerikaanse aandelenmarkt vertoonde een scherpe daling en het aantal COVID-19-gevallen in de VS en Europa steeg sterk.

De perceptie van Bitcoin als een veilige haven wordt merkbaar sterker door de toenemende institutionele vraag. Maar wanneer risicovolle activa, zoals aandelen, afnemen, kunnen ze indirecte druk uitoefenen op BTC.

Als zodanig, wanneer aandelen stijgen en risicovolle activa gedijen, verbeteren de korte termijnvooruitzichten voor de prijs van Bitcoin.

Op 29 oktober waren er verschillende gebeurtenissen. Ten eerste zei de ECB dat ze in december een nieuw stimuleringspakket zou kunnen zoeken. Ten tweede weerspiegelden Amerikaanse banencijfers de laagste wekelijkse claims sinds het begin van de coronaviruspandemie.

Met een tweede stimuleringspakket in Europa worden twee dingen bereikt. Ten eerste zou het de bereidheid tot risicovolle activa in Europa enorm vergroten. Tegelijkertijd zou het druk uitoefenen op de VS om een ​​hoognodige stimuleringsovereenkomst te sluiten.

Aangezien de Amerikaanse president Donald Trump zijn standpunt duidelijk heeft gemaakt dat er na de verkiezingen een stimuleringspakket zal komen, bereidt dit de VS voor op een stimuleringsovereenkomst in december.

De ECB zei dat ze alle mogelijkheden zou overwegen om de duurzaamheid van de economie te waarborgen. Dit komt ten goede aan Bitcoin, goud en aandelen, zoals blijkt uit de prijs van BTC. De ECB zei:

We have done that in the past: We have responded very promptly, very appropriately, very heavily, some would say, to the first wave that hit the euro area economies. We have done it for the first wave; we will do it again for the second wave.

BTC voorkwam een ​​grotere daling naar het gebied van $ 12.700

Toen de prijs van Bitcoin onder de $ 13.000 daalde, zeiden technische analisten dat BTC het risico loopt te dalen naar $ 12.700 en lager.

Het $ 13.000-niveau fungeerde als een sterk ondersteuningsgebied, gesteund door walvisclusters en groot door bestellingen. BTC die het gebied verdedigt, geeft aan dat de vraag van de kopers een overweldigende verkoopdruk is, zoals te zien is in de termijnmarkt.

Het financieringspercentage van de Bitcoin-futuresmarkt is de afgelopen dagen negatief gebleven. Het suggereert dat het merendeel van de derivatenmarkt schijnbaar gokt tegen BTC.

Toch compenseert de vraag naar Bitcoin vanuit de spotmarkt de verkoopdruk en verdedigt BTC tegen verdere nadelen.

Vergelijkbare berichten