Ether-spot ETF

Zodra een Bitcoin ETF wordt goedgekeurd, zal de industrie meteen streven naar goedkeuring van een Ether-spot ETF, aangezien ETH een vergelijkbare marktstructuur heeft met een verhandelde CME-futuresmarkt en een spotmarkt, aldus het rapport.

Grayscale Wint Belangrijke Juridische Strijd

Grayscale behaalde vorige week een belangrijke overwinning tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in een gerechtelijke uitspraak die verder ging dan de conversie van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) naar een exchange-traded fund (ETF). In deze uitspraak werden duidelijke richtlijnen vastgesteld voor toezichthouders om spot ETF-aanvragen te beoordelen, zoals beschreven in het rapport van Bernstein op maandag.

“Het potentieel voor crypto-ETF’s beperkt zich niet tot alleen Bitcoin (BTC), maar zal zich uitbreiden naar meerdere crypto-activa,” aldus analisten onder leiding van Gautam Chhugani.

Naar verwachting zal de industrie haar eerste spot Bitcoin ETF ergens tussen half oktober en half maart ontvangen, en de goedkeuring van alle spot ETF-aanvragen, inclusief die van Grayscale, zal gelijktijdig plaatsvinden, aldus het rapport.

Uitbreiding naar Andere Blockchains en DeFi-Activaklassen

De asset management industrie zal waarschijnlijk verder uitbreiden dan Bitcoin en Ether naar gebieden zoals andere belangrijke blockchains, zoals Solana en Polygon, en zelfs toonaangevende decentrale financiële (DeFi) activa, aldus de notitie. DeFi is een overkoepelende term die wordt gebruikt voor lenen, handelen en andere financiële activiteiten op een blockchain, zonder traditionele tussenpersonen.

Dit vertegenwoordigt een aanzienlijke commerciële kans voor de asset management industrie om gezonde vergoedingen te genereren in een groeiende activaklasse, voegde de notitie eraan toe.

“De sterke juridische resultaten (zoals die van Ripple en Grayscale in de afgelopen 2 maanden), verbeterde kansen voor ETF’s en de toenemende institutionele belangstelling, plaatsen de crypto-sector in een ongekende fase van kapitaalgeleide groei, in tegenstelling tot de door retail aangedreven crypto-cycli uit het verleden,” voegde het rapport toe.

Vergelijkbare berichten