Bitcoin bulls

De totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies bereikte een meermaandelijkse piek van meer dan $1,1 biljoen. In tegenstelling tot vorige maandag, toen BTC zware verliezen leed, toonde de cryptocurrency dit keer een bullish sentiment en schoot omhoog naar een nieuw hoogtepunt van $28.500 over de laatste 7 weken. Ook de altcoins zitten stevig in de plus, met opmerkelijke winsten van onder andere Solana, Cardano, OP, MATIC en anderen cryptomunten.

Bitcoin stijgt

Een week geleden daalde de belangrijkste cryptocurrency met meer dan $500 en dook voor het eerst in ongeveer twee weken onder de $26.000. De bulls reageerden echter snel en voorkwamen verdere dalingen. BTC begon terrein te herwinnen en steeg zelfs tot $27.000 halverwege de week. Hoewel het in eerste instantie daar tot stilstand kwam, ging het een paar dagen later opnieuw in de aanval en schoot het voorbij die grens omhoog. Natuurlijk was er op dat punt wat weerstand, maar bitcoin slaagde er nog steeds in om gedurende het weekend rond $27.000 te blijven. Toen de Aziatische handelssessie op maandag begon, doorbrak het de weerstand en steeg het naar $28.500 (op Bitstamp), voor het eerst sinds 17 augustus.

Ondanks een bescheiden daling sindsdien, handelt BTC nog steeds comfortabel boven de $28.000. De marktkapitalisatie is gestegen tot boven de $550 miljard, terwijl het marktaandeel ten opzichte van de altcoins met 0,5% is gestegen in één dag, naar 49,4% op CoinMarketCap.

Altcoins in het Groen, SOL Domineert

De meeste alternatieve munten hebben de prestaties van BTC gevolgd. Ethereum en Binance Coin zijn beide met 3% gestegen en worden verhandeld tegen respectievelijk $1.730 en $220. Ripple, Cardano, Dogecoin, Tron, Toncoin, Polkadot, Polygon, Litecoin en Bitcoin Cash hebben allemaal winsten gezien tot wel 5%. Solana daarentegen staat op eenzame hoogte.

SOL is met 14% gestegen en bevindt zich dicht bij een meermaandelijkse hoogtepunt van bijna $25. Met de meeste andere altcoins met een lagere en gemiddelde marktkapitalisatie die indrukwekkende dagelijkse winsten boeken, is het geen verrassing dat de totale cryptomarktkapitalisatie in één dag met meer dan $40 miljard is gestegen. Hierdoor heeft deze statistiek zijn eigen hoogtepunt bereikt, ruim boven de $1,120 biljoen.”

Vergelijkbare berichten